Hava Durumu

Bursa Otobüs Terminali'nde köpek sürüleri dolaşıyor!..

Yazının Giriş Tarihi: 01.05.2017 08:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.05.2017 08:25

"Son birkaç aydır Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde şahit olduğum bir olumsuzluğu size aktarmak istiyorum.
Terminal'in yolcu indirme ve bindirme alanında başıboş sokak köpekleri deyim yerindeyse cirit atıyor.

Yolcuların aralarında gruplar halinde gezen köpekler çöp kutularını karıştırıyor.
Bu tüm yolcular için riskli bir ortam.Ve uzun süredir böyle.Bahsettiğim alana insanlar x ray cihazından geçerek giriyorlar, köpekler de bir şekilde ve kontrolsüz olarak bu alanı adeta mesken tutmuşlar.
BURULAŞ bu duruma acilen müdahale etmeli ve herhangi bir olumsuzluk meydana gelmeden o alana sahipsiz köpek girişini engellemelidir. Çünkü Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne bu durum yakışmıyor.

Bu konu ile ilgili gönderdiğim iki adet fotoğraf sorunun belgesidir.
Saygılar sunuyorum.." Hürol BOZKURT

Süpürge aracının sabah mesaisi (!)

"Oldukça dar olan Hürriyet Caddesi'nde çoğu sabah Osmangazi Belediyesi'ne ait iki zemin süpürge aracı da çalıştırılıyor.
Bu araçlar asfalt satıhla kaldırımların kesişti noktalarda biriken toz toprak, kum, yaprak vb. şeyleri otomatik olarak topluyor, caddeler tertemiz oluyor.
Aynı durum Hürriyet Caddesi'nde de yineleniyor.

Fakat çevre temizliğine ilgi gösteren Osmangazi Bld.'ne bir uyarımız var:
Bu cadde çok dar ve süpürge araçları da çok yavaş seyrettiği için esasen yoğun olan sabah trafiği akmıyor. Çünkü süpürge aracı arkasındaki otolar sollama yapamıyor.
Bu dikkate alınarak süpürge araçlarının çalışma saatlerinin trafiğin az olduğu zamanlara çekilmesini rica ederiz. Çünkü işe yetişmek için yola çıkıyoruz ama önümüze bu süpürge araçları gelince kaplumbağa hızıyla yol alıyoruz. Karşıdan devamlı araçlar geldiği için sollama yapmak imkansız..
Saygılarımızla." Ali BABACAN - Şefik ARMAĞAN

Asfaltlama sonrası arızalar çıktı...

"Geçen yıl Nilüfer ilçesi Konak Mah. Beşevler Cad. Ziraat Bankası ve Karafatma Meydanı arası gidiş geliş istikameti asfaltlanarak yıllardır süren sıkıntımız sonlandırıldı.
Ancak bu çalışmalar sonrası bazı aksaklıklar ortaya çıkmaya başladı. Örneğin, Gonca Sokak ve Kocamanlar Balık Market arasında asfalt yapılmadan önce bulunan yağmur suyu mazgalları eksik olarak açıldı. (Eskilerin yerini bulmak için asfaltlama öncesi kaldırıma kırmızı işaret koydukları için yerleri belli)

Bu nedenle yolda eğim olan bu kesimde yağmur suları kaldırımdan yola doğru yaklaşık birbuçuk metre genişleyip yayılarak akıyor ve evlerimize giriş çıkışımızı engelliyor..
Ayrıca bazı bölümlerde kaldırımlar asfalt kotundan düşük kaldığı için yağışlı günlerde asfalttan gelen sular kaldırımlarda birikip yürümeye engel oluyor.
Bahar sezonuna girdiğimiz şu günlerde konunun dikkate alınmasını önemle rica ediyorum.. Saygılarımla.." Berkan AKKOYUNLU

YIL-MEK'ten harikalar

"Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (YIL-MEK) öğrencilerinin düzenlediği hat ve tezhip sanatı kursu sergisi, Kent Meydanı AVM' de açıldı.
Kadınlara ve gençlere verdiği kurslar ile ekonomiye ve istihdama katkıda bulunan Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (YIL-MEK), mezunlarına eserlerini sergileme fırsatı sağlamaya devam ediyor.

Kent Meydanı Alışveriş Merkezi'ndeki sanat galerisinde açılan sergide, kursiyerlerin aldıkları eğitim sonucu hazırladıkları hat ve tezhip çalışmaları ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'ye ve Yıldırım Belediyesi'ne kendilerine sunulan bu fırsattan dolayı teşekkür eden kursiyerler, eğitimden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

YIL-MEK'te 2016 - 2017 eğitim öğretim döneminde işaret dilinden cam üflemeye, piyanodan, takı tasarım, hat, kazaz, bağlama, Osmanlıca, iğne oyasına kadar 80 farklı branşta 12 bin 670 kursiyer eğitim görüyor. 44 farklı noktada ücretsiz olarak verilen kurslardan herkes faydalanarak meslek sahibi olabiliyor.

Stadımızın adı bellidir

"27 Nisan 2017 tarihli gazetenizdeki köşenizde bir okur 'tarihi Atatürk Stadyumu'nu yıktık.. Yeni stada 'Timsah Arena' adı verildi. Ben timsahları hiç sevmem, stadın adı koza olsun. O arena da neymiş öyle?' diye yazmış..
Teknoloji çok ileride.. Bilgisayar klavyesine bir basıyorsun ve isteklerini yazabiliyorsun. Oysa stadın adının Timsah olmasını Bursa halkı istedi ve çatı timsah şeklinde yapılıyor.
Üç yıldan bu yana çatıdaki timsahın kafası yerine monte edilmemiş olsa da Atatürk adı dururken 'koza' adını düşünmek biraz saçma olmaz mı?
Bursa halkı belli bir yere kadar sabreder sonra stadın çatısına kendi diker o timsah kafasını..
Üstelik çocuk doğduğu zaman isim konur. Çocuk 4 yaşına girdikten sonra isim konmaz. Stadımızın adı bellidir efendim!.- H.B

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.