Hava Durumu

Bursa ovasına karşı ‘Favela’ bölgesi!..

Yazının Giriş Tarihi: 24.06.2015 08:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.06.2015 08:24
“Bir-iki ay kadar önce Çelikpalas Otel’in üstündeki Kireçocakları bölgesi hakkında köşenizde yakınmalar yer aldı.
Bölgede arıcılık yapan çok az sayıdaki kişilerden biriyim. Bölgeye bilhassa gece olunca adeta pıtırak gibi barakalar dikiliyor. Üç-dört kişi bu işi meslek edinmiş. Ellerinde benzinli testerelerle ağaçları kesip kamyonetlerine yüklüyor ve götürüp satıyorlar.
Sokağımızın girişinden, Onkoloji Hastanesi’nin Seyirtepe Çay Bahçesi’nin üstündeki su deposunu hilti ile delerek evlere su alıyorlar. Yaptıkları baraka fiyatları her gün artıyor.



Geçen hafta bir vatandaşa 18.000 TL’ye bir parsel  sattılar. Oysa burada şahıs arazisi yok. Orman idaresi ile bir bankanın yerleri bunlar. Ama bazı kişiler parselleyip parselleyip satıyor.
Oluşturulan barakalarda bazı çirkin ve olumsuz olayların yaşandığı da bir gerçek..
Koca orman arazisi resmen talan edildi, ağaçlar kalmıyor. 
Yapılan gelişgüzel barakalardan dolayı bölge Brezilya’nın teneke mahalleleri olan ve ‘Favela’ diye adlandırılan bölgesine döndü.. Teneke evler bölgede yer kalmayınca şimdilerde batıya doğru yönelerek Eski Kaplıca’nın üst kısımlarına doğru ilerliyor. 
Bir süreden beri devam eden bu ciddi sorun ile ilgili resmi kurumlar ve yöneticiler bunları görmüyor mu? İlgilenen, önlem alan kimseler maalesef yok. 
Veya bu gelişmeler görmezden mi geliniyor?. 
Lütfen devam eden bu sorunun acilen dikkate alınmasını ve ilgilenilmesini önemle rica ederim.”  
  - Remzi ESKİN

UEDAŞ’tan açıklama

“Köşenizde 19.6. 2015’te yayınlanan bir okur talebi üzarine yaptığımız incelemede; Pınarbaşı, Alacahırka ve civarındaki çalışmamız kablo tesisi işidir. Bu imalatlarla ilgili çalışma izinlerimiz mevcut olup, iş bitim süresi de aşılmamıştır. 
Hizmet bölgemizdeki müşterilerimize kaliteli ve kesintisiz elektrik hizmetini ulaştırabilme amacıyla yürüttüğümüz şebeke yatırımı saha çalışmalarında hafriyat atıklarının oluşması ve toz kalkması gibi sorunlar öngörülebilir problemlerdir. Yaşanan mağduriyet anlaşılabilir olmakla beraber, temizlik işlemleri ve toz kalkmasını önlemek için sulama işlemleri günlük olarak yapılmaktadır. 
Aynı zamanda söz konusu Pınarbaşı’nda asfaltlama işlemleri hızla sürüyor. Sorunun en kısa sürede çözümü için Yatırım Direktörlüğümüzce yerinde devamlı denetimler yapılmaktadır. Anlayışınız için teşekkür eder, bilgilerinize sunarız.” 
 
ULUDAĞ ELEKTRİK 
DAĞITIM A.Ş.
Kurumsal İlt. Md.

TEŞEKKÜR PANOSU

Sağ olasın UEDAŞ!..


“19.6.2015’te yayınladığınız şikayetimizde Pınarbaşı, Alacahırka ve çevrekindeki UEDAŞ çalışmalarından sonra toz toprak içinde kaldığımızı belirtmiş ve önlemini dilemiştik.
Talebimiz yayınlandıktan sonra yollarda gerekli temizlikler yapıldı. Gazeteniz ve UEDAŞ’a teşekkürler.”  Abdülkadir CONKBAYIR

Sandallarımızı nasıl çekeceğiz?

“Eşkel’den ileride bulunan Erce Köyü sahillerinde sandallarımızı karaya çekmek için kullandığımız dişli demir  mekanizmalarımız yerlerinden söküldü ve kenara atıldı. Bunun acaba ne gereği vardı?.
Sandallarımızı şimdi sahile nasıl çekeceğiz?.
Yapılan çalışmalarda biraz da olsa hassasiyet gösterilmesi gerekmez miydi?”
Çevre sakinleri

Kumla,Kumla olalı bunu görmemişti

“Çok uzun yıllardan beri her yaz Kumla’ya gelen yazlıkçı bir aileyiz. Bu sene ise bütün yazlıkçılarla birlikte büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Yollarımızın berbat halinden sonra şimdi de sahillerimiz perişan hale getiriliyor. Sahil kenarından denize girmemiz imkansız hale geldi. Devamlı toprak-moloz atılıyor. Sözde sahil düzenlemesiymiş. Bu iş yaz gelmeden yapılmalıydı.
Kumla Kumla olalı böyle şey görmedi. Halkın denize girmemesi için yapılan bir çalışma gibi. Turizm anlayışı bu mudur?”
Salih KÖYLÜ - Kamil ERBAY



 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.