Hava Durumu

Bursa sevdalıları ve Beşevler Bölge Parkı

Yazının Giriş Tarihi: 12.07.2017 08:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.07.2017 08:53

Bursa sevdalısı okurlarım, merhaba..
Beşevler Bölge Parkı meydanında ağaçsız kısımla ilgili çevre sakinlerinden birçok e-posta gelmeye devam ediyor.
Bir kısmını özetlemek istiyorum.
Neval Çınarlı adlı okurum; "ben parkın havuzu arkasındaki kısımda oyun gruplarına çocuğumu sık sık getiriyorum. Buraya 4-5 sene önce fidanlar dikildi. Zamanla fidanlar yerini sevdi ve gelişti, şimdi neredeyse çocuk parkını tamamen kaplıyor ve gölge yapıyor. Bu nedenle günün en sıcak saatleri hariç hemen her saatinde buraya çocuğumu getirebiliyorum.
Birkaç sene sonra ağaçlar tamamen büyüdüğünde her saat burası cıvıl cıvıl olacak. Zaten her saat burada neşeyle oynayan çocukları görebilirsiniz. Parklarda bu tip gölge veren ağaçların sayılarının artırılması parkları yaz sıcaklarında da gölgelenip serinlenmek için vatandaşların akın ettiği cazibe noktaları haline getirecektir.


Bir de parktaki salıncak bazı yaramazlarca tahrip edilmiş. Tamirini yetkililere iletmenizi rica ederim.
Bir diğer okurum Berrin Torun da parktaki güvenlik endişesinden bahsediyor. Okurum "burada günün büyük bölümü özel güvenlik görevlisi var ama nöbet noktası parkın her noktasını göremiyor. Parka sık sık motosikletli gençler geliyor ve çok korkuyoruz.
Neredeyse bir seferinde ezilecektim. Parkta serbestçe gürültüyle motosiklet kullananlar var. Güvenlik görevlisine bir keresinde konuyu ilettim. Kendisi polise haber verdiklerini ama gelmediklerini, kendisinin de yapabileceği bir şey olmadığını söyledi. Oysa burada kural tanımayan motosikletliler önlenmeli. Yetkili makamlara durumu iletin lütfen" diyor.
M.Karal isimli okurum ise "Nilüfer Bld.'nce bu parkın Büyükşehir'e ait olduğu ağaç dikimi istenirse bunu memnuniyetle karşılayacakları yanıtını köşenizden okudum. Bld.mizin sorunlara yapıcı ve çözüm odaklı yaklaşımı çok sevindirici.
Bu tip açıklamanın Büyükşehir Bld.'nden gelmemesine de çok üzüldüm.
Ayrıca parkta bazen piknik yaptıklarını ama el yıkamak için çeşme olmamasına hayret ettiklerini, hemen yanında su deposu olan bir parka çeşme konulmaması fıkralık bir durum. Güzel bir çeşme rica ediyoruz" dileğinde..
Ben de çevresini sahiplenip bu güzel önerileri paylaşan tüm okuyucularımı kutluyorum.

Oturma izni almıyor!..

"Osmangazi ilçesinde bulunan, Panayır Mahallesi 7. Günaydın Sokak'taki 28 daireli Panayır Sitesi'nden iki yıl önce bir daire aldık. Ancak binayı yapan müteahhit oturma izni almıyor. Asansör de arızalı.
Ayrıca, sitemize ait olan yönetim odası da bir markete verilmiş halde.
Müteahhidimizin binadaki eksikleri bir an önce tamamlamasını ve oturma izni almasını bekliyoruz." Ahmet ER

Aman dikkat!

"Merinos yaya üst- geçidindeki korkulukların bir kısmında büyük bir tehlike var.
Korkulukların bir kısmı yerlerinden çıkmış veya kopmuş. Oluşan boşluktan bir çocuk her an aşağıya düşebilir.


Tehlike, iki haftadan bu yana bu şekilde duruyor.
Sayın ilgililerin dikkatlerine saygıyla sunarım." Harun DURALI

Anıtkabir özel defteri

"Anıtkabir özel defteri, elektronik ortamda tüm vatandaşlara açılmış.
Bağlantıyı yazımın altında veriyorum. Kayıt yaptırıp deftere yazı da yazabiliyorsunuz.

Ayrıca Anıtkabir'i görüntüleriyle üç boyutlu olarak da gezebilirsiniz. http://www.anit-kabirozeldefteri.com/ Lütfen öğretmenlere, öğrencilere, arkadaşlarınıza ve tüm dostlarınıza iletiniz.. Haber Hattı

Bina altında trafo sorunu

"Üç yıl önce hem Osmangazi Bld. Meclisi'nde hem de diğer platformlarda çok geniş bir şekilde ifade edip, Gazcılar Cad. civarındaki semtlerde apartman zemin katlarındaki elektrik trafoları ve olası tehlikelere dikkat çekip acilen tedbir alınmasını istemiştik.
Geçenlerde Ulu Mahallemizdeki apartman altındaki trafoda çıkan yangından dolayı mahallemiz başta olmak üzere diğer bazı semtlerde saat 15.00'ten gece yarısı saat 02.00' ye kadar (yaklaşık 11 saat) elektrik kesintisi yaşanırkan başta hasta vatandaşlar olmak üzere bölge sakinleri çok zor anlar yaşadı. Osmangazi Bld. Bşk. ve UEDAŞ'ın apartman altındaki trafoların taşınması için acil eylem ve yaptırım planlarını devreye sokmasını kamu adına tekraren teklif ediyoruz. Saygılarımla." Cemil AYDIN

TEŞEKKÜR PANOSU

Burak ve Murat'a

"Evimizin bir duvarına dekorasyon amacıyla yaptırdığımız şekilli ayna kaplamasında milimetrik ölçülerle çok titiz çalışan Kavas Cam'a teşekkür etmek isteriz.
Ayrıca çok kibar ve saygılı davranışlar sergilerken işin parasından ziyade müşterilerinin güvenini daha çok önemsiyorlar. Yaptıkları işin de arkasındalar.
Burak Kavas ve Murat Baştürk'e teşekkürler." Dinçer DEMİR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.