Hava Durumu

BursaRay’da klimalar ayarlansın!..

Yazının Giriş Tarihi: 27.07.2012 09:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.07.2012 09:04

Yaşanan durumu özetlemem gerekirse:
Malum olduğu üzere aşırı sıcaklar yaşanıyor.
Vatandaş bu kavurucu sıcak havalarda ister istemez terli bir şekilde BursaRay’a bindiği an ‘bazı’ vagonlarda anormal şekilde çalışan klimalar yüzünden buz gibi bir ortamdaki yolculuğunda resmen şoklanmış gibi oluyor..
Ve çoğu ellerindeki gazeteleri ve naylon torbaları başlarına, göğüslerine omuz- larına kapatıp önlem almaya gayret ediyor.
Çağdaş ulaşım aracındaki bu manzara çok gülünç bir manzara da yaratıyor.
Klimalar çalıştırılmasın demiyorum; elbet çalıştırılsın ama bazı vagonlardaki bu klimalar vatandaşı hasta edecek şekilde yüksek derecede çalıştırılmasın, ayarlansın ve hastalıklara davetiye çıkartılmasın.
Unutulmasın BursaRay’a her zaman çok sağlıklı gençler, delikanlılar değil, küçücük bebekler, hasta insanlar, yaşlılar da binmek zorunda.
Bu vagonlarda tepeden ve yanlardan büyük bir şiddetle gelen buz gibi aşırı soğuk hava hastalıklara davetiye çıkartmaktan başka bir şey değil.
Konuya eğinilmesi ve önlem alınmasını halkımız adına rica ediyorum.” -

Gülder ÇINAR

 

Kumlu Sokak mı çöplü sokak mı?

“Nilüfer ilçemizdeki Konak Mahallesi’nde bulunan Kumlu Sokak’tan geçenler bu sokağın adının Kumlu ama kendisinin maalesef çöplü sokak olduğuna tanık oluyorlar.
Üstelik Zabıtaca konulan gerekli uyarı tabelasına rağmen!. Peki Zabıta buradan hiç geçmiyor mu, diktiği tabelalara uyulup uyulmadığını hiç kontrol etmiyor mu?
Sokağın tam girişindeki yürek sızlatan manzaralar Nilüfer’imize doğrusu hiç ama hiç yakışmıyor.
Aynı hassasiyeti Sayın Belediyemiz üst düzey yetkililerinin de göstereceği umuduyla, fotoğraflarımıza gazetenizdeki köşenizde uyarı amacıyla yer vermenizi diliyoruz.” - Çevre sakinleri

 

Kanalboyu, çöp ve pis kokular

“Osmangazi, Kanalboyu semtindeki kanal yanları çöp içinde, ayrıca çok pis kokular yayılıyor.
Erenler Camii yanındaki dondurmacı ve seyyar mısırcıdan alışveriş edenler çöplerini uluorta kanal kenarlarına atıyor. Camimizin çevresi çöp içinde.
Böylesi duyarsız davranışlara karşı vatandaşın bilgilendirilmesi ve uyarılması için bu noktalara birer uyarı levhaları konulmalı.
Osmangazi Bld.’nin dikkatine saygılarımızla sunarız.”
Çevre sakinleri

 

Alo, burası Osmangazi

HAVUZ:- “10.7.2012 tarihli gazetenizdeki köşe nizde ‘Ramazan hürmetine’ başlıklı yazınızda, bir okur şikayetiyle ilgili gerekli araştırmayı Park Bahçeler Md.’müz en kısa zamanda gerçekleştirmiştir. Bahse konu olan Yeniceabat Mh. Yeniceabat Meydanında bulunan havuzla ilgili tüm bakımlar yapılmış olup; havuz çalıştırılmıştır.”
***
KONTEYNIR:- “11.7.2012 köşenizde bir okurunuzun “Yazıktır beyler, yazık çok yazık” başlıklı şikayetine  yayınlandı.
Temizlik İşleri Md.’müz gerekli incelemeyi yapmıştır. Osmangazi Cd.’nden çöpler düzenli olarak toplanmaktadır. Çevrede bulunan iş yerlerine ürettikleri çöp miktarını karşılayacak kapasitede çöp konteyneri temin etmeleri, çöplerini zamansız çıkararak ve açıkta bırakarak çevrede görüntü kirliliğine neden olmamaları konusunda gerekli uyarılar yapılmıştır.
Duyarlılı okurlarınıza ve konuyu ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dilerim.”
Mustafa DÜNDAR/Osmangazi Bld.Bşk.

 

 

İşlem tamam

“20 Temmuz köşenizde ‘Yine üç ay bekleyecek miyiz?’ başlığıyla yayınlanan şikayetimde Kükürtlü Cd.’ndeki Yılmazer Apt.No:61 önündeki Türk Telekom’un bir çalışması sonrası kaldırımların berbat halde durduğunu gönderdiğim fotoğraflarla yayınlamıştınız.
Uyarım yayınlandı ve o gün onarım yapıldı, sorun kalmadı.
Size ve ilgili kuruma gösterilen duyarlılık için teşekkür ederim.”
Tarık KAYA
Taekwando Antr.

 

Hacılar Camii hakkında

“Bursa’nın güzide semti ve göz bebeği Cumhuriyet Alanı’mızdaki Atatürk Heykeli’nin tam arkasında kalan ve yıllara meydan okuyan Hacılar Camii, etrafındaki çevre düzensizliği ve ibadetini gerçekleştirmek isteyenleri rahatsız eden abdest alma yerleri ile bakımsızlığın sembolü olma yolunda.
Bütün bunlara ilave olarak camimize ait olan klimaların da yasak bahanesi ile kaldırılması, cemaatimizin ibadetini huzursuz bir ortamda yapmasına sebep oluyor.
Camimizin şu anda görevli imamı dahi bulunmamaktadır. Bütün bu rahatsızlıklar cami cemaati tarafından ortak fikir olup, defalarca ilgililere bildirildiği halde sorun bir türlü çözüme kavuşturulmadı.
Bu nedenle bu kez de Sn. Valimiz, Sn. Belediye Bşk.larımız ve Sn. İl Müftümüz’e durumu üzülerek aktarıyor, saygılar sunuyoruz..”
Çevre sakinleri adına
Recep GÜNDOĞAN

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.