Hava Durumu

BURULAŞ gibi BUSKİ de vatandaşı sevindirmeli

Yazının Giriş Tarihi: 10.10.2018 07:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.10.2018 07:45

"Billboard'larda ve telefonlarımıza düşen SMS mesajlarında BURULAŞ toplu taşım araçlarında yapılan indirimlerden övgüyle bahsediliyor ve halkın tasarruf miktarı verileri paylaşılıyor.
Bir diğer Büyükşehir Bld. kuruluşu olan BUSKİ'ye ait faturaları 3-4 aydır atmıyor ve olabilecek zamları tespit etmek üzere saklıyordum.
Mayıs dönemine ait faturamda su bedeli 1.kademe 3,05 TL/m3, 2.kademe 5,80 TL/m3 ve atık su bedelleri de sırasıyla 0,46 TL/m3 ve 0,87 TL/m3, bakım bedeli 1,76 TL iken temmuz dönemine ait faturamda sırasıyla 1.kademe 3,18 TL/m3, 2.kademe 6,04 TL/m3 ve atık su bedelleri de sırasıyla 0,48 TL/m3 ve 0,91 TL/m3 ve bakım bedeli 1,83 TL'ye yükseldiğini görüyorum. Ayrıca; mayıs ayında 2.kademeye geçiş 11 m3 iken eylül ayında 10 m3'e düşürülmüş.
Ağustos döneminde ise gene kuruş kuruş birim fiyatlar artmış ve sırasıyla 1.kademe 3,20 TL/m3, 2.kademe 6,08 TL/m3 ve atık su bedelleri aynı kalmış ve bakım bedeli de 1,84 TL olmuş.
Artışlar eylül döneminde de devam etmiş ve 1.kademe 3,27 TL/m3, 2.kademe 6,21 TL/m3 ve atık su bedelleri de sırasıyla 0,49 TL/m3 ve 0,93 TL/m3 ve bakım bedeli 1,88 TL'ye güncellenmiş.
Kısaca belirtmem gerekirse; eylül dönemindeki 17 m3'lük tüketimin karşılığı mayıs ayındaki birim fiyatlara göre yani 5 aylık dönemde %5,89 artmış gözüküyor.
Ekmek zammının geri çekildiği Bursa'da bu zamların da geri çekilmesi bütçemize bir nebze katkı sağlayacaktır.
BURULAŞ'ın toplu araçlarındaki indirim müjdelerinin BUSKİ'de gerçekleştirilip yaşanması en büyük dileğimizdir.
Büyükşehir Bld. Bşk. Sn.Alinur Aktaş'ın bu zamlara da el koyacağına ve yeniden gerekli düzenlemeleri yapacağına inanıyorum.
Not:Ne yazık ki Eylül 2017 dönemine ait bir su faturası bulamadığım için son 1 yıldaki artışı daha net görme şansım olmamıştır.
Saygıyla." Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

TELEKOM'UN DİKKATİNE

"Çekirge bölgesindeki Uludağ Caddesi üzerinde bulunan ve cadde zemininden 10-15 cm. kadar aşağıya çöken TÜRK TELEKOM'a ait menhol yirmi günden bu yana yapılmıyor.
Bu caddeden her gün binlerce araç ve ağır tonajlı kamyonlar gelip geçiyor.
İki hafta önce TELEKOM buradaki imalatının iki gün süreceğini ve başlayacaklarını belirtmesine rağmen şimdiye kadar hiçbir çalışma başlatılmadı.
Birilerinin buradan geçerken düşmeleri mi bekleniyor acaba?.
Coşkun GÖNÜLTAŞ

SEVİMLİ BEBEK AŞUREYİ SEVDİ

Büyükşehir Bld. Bşk. Alinur Aktaş, Şehreküstü Camii önünde vatandaşlara aşure dağıttı ve yediden yetmişe herkes ağızlarını tatlandırdı..
Bunlar arasında minicik ve sevimli bir bebek de vardı.. Annesinin yardımıyla bebe arabasında aşureyi yudumlarken böylesine sevimli bir görüntü yansıttı.
Şehreküstü Camii önünde gerçekleştirilen aşure ikramına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Büyükşehir Bld. Bşk. Alinur Aktaş, bol bol sohbet ettiği vatandaşlara aşure ikram ederken kendisine AK Parti İl Bşk. Ayhan Salman da eşlik etti.
Bşk. Aktaş, aşure kazanlarının birlik ve beraberlik için kaynadığını söyleyerek, "Bugün itibariyle aşure ayımızı noktalıyoruz. Bizim geleneğimizde ve kültürümüzde aşure günleri çok önemli.
Bu ay içinde toplamda yaklaşık 50 bin kişilik aşure hazırlayıp dağıttık.. Aşure ayında Uludağ Üniversitesi'nin de aralarında olduğu, yaklaşık 15 - 16 farklı noktada aşure dağıtımı yapıldı" dedi.
Herkese ve bu sevimli minik bebeğe de afiyet olsun. Her zaman tatlı yiyip tatlı konuşsun.. E.Ö.

SANAT VE SANATÇI KENTİNE YAKIŞMIYOR

"Sanat ve sanatçı kenti Bursa'da önemli bir caddeye yıllar önce adı bile verilen dünyaca ünlü Bursalı karikatür sanatçımız Cemal Nadir Güler'in bu yol kenarında Tophane yamaçları altındaki büstü ve tanıtım panosu Bursamız'a ve ünlü sanatçımıza yakışmıyor?.
Çünkü büst, yamaçların altında kuytu ve adeta görünmez bir yerde. Çevresi zaman zaman çöplerle doluyor.
Oysa, Büyükşehir Bld. büstün hemen karşısındaki Cumhuriyet Cad.'ne çeşitli heykeller koyarak güzel görüntüler yarattı. Fakat Cemal Nadir Cad.'ndeki sanatçımızın büstüne gerekli ilgi gösterilmiyor. Tek yönlü caddede büstü görebilmek zor. Büstün bu caddede daha görünür bir yere nakledilmesi gerekiyor.
Dikkate alınmasını dilerim."
Ecz. Oryal KAHRAMAN

ALT KATIMIZI SULAR BASIYOR

"Nilüfer ilçesinde bulunan, Yaylalı Sokak'taki Nilüfer Ticaret Merkezi'nde işyerimiz var. Söz konusu olan sokakta yağmur suyu giderleri eksik. Yolda da eğim var. Bu yüzden yağmurlu havalarda işyerimizin alt katını sel suları basıyor, çok güç durumlarda kalıyoruz.
Otopark girişinde bir tek mazgal var ama o da çok yetersiz kalıyor. Oto pazarına giden yolda gerekli olan mazgallar eksik bırakılmış.
BUSKİ yetkililerine bu konuda yaptığımız başvurularımızdan da olumlu bir sonuç alamadık. Gelen BUSKİ ekipleri 'buradaki iş bize ait değil. Burasını yapan inşaat firmasının bu çalışmayı yapması gerekiyor' dediler.
Uzun zamandır yaşadığımız bu sorunun artık giderilmesi için çok rica ediyoruz.
Saygılarımızla.."
İsmail DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.