Hava Durumu

BUSKİ bu arızayı neden gidermiyor?

Yazının Giriş Tarihi: 24.08.2017 08:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.08.2017 08:04

"Gemlik ilçesi, Büyük Kumla'daki Büyük Kumla Caddesi köyümüzün yanından geçen dereye palelel bir konumdadır..
Yolun diğer yanında Aşık Halil Villaları yer almaktadır. Bu villalarda tatilciyim.
Villalarımızın bulunduğu alanın duvarının dibinde ve söz konusu derenin denize boşaldığı yere yakın bulunan köprünün çapraz karşısında itfaiye su takviye borusunun vanası tam iki aydan bu yana arızalı olup devamlı şekilde su kaçırmaktadır.

Caddenin o bölümünde bu yüzden adeta bir göl oluşmuştur. İki aydan beri ben ve diğer villa sakini komşularımızdan bazıları defalarca bu konuda şikayetlerimizi bildirmiş olmamıza rağmen sorunun çözümü için gelen giden kimse olmamaktadır.
BUSKİ'inn görevi nedir? Bir arıza acaba iki aydan bu yana nasıl giderilmez?. Heba olan sulara yazık değil midir?
Bu durumun devamı BUSKİ gibi bir kurumun saygınlığını zedelemez mi?.
Lütfen artık gerekli ilgi ve onarımın bir an önce yapılmasını rica ediyoruz.."

Villa sakinleri adına Erol ÇETİNSOY

*Kırmızı kar yağınca mı?

"Yunuseli Havaalanı'ndan Çeltik köyü Mahallesi'ne girişi sağlayan kavşak aylardan beri bir türlü tamamlanamadı.
Oysa küçücük ve dar bir kavşak burası.
Kavşak bir türlü tamamlanamayıp trafiğe açılamadığı için Acemler yönünden gelen ve Çeltik'e girmek isteyen araç sürücüleri mecburen Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı'na kadar gidip oradan tekrar geriye dönüş yaparak açılan yola girebiliyorlar. Bu da hem zaman hem de yakıt sarfiyatından başka bir şey değil. Aynı zamanda trafik yoğunluğu da yaratıyor doğal olarak.
Kavşak ne zaman tamamlanacak, kırmızı kar yağınca mı?..
Büyükşehir Belediye Büşkanımız Sayın Recep Altepe'nin duruma artık el atarak ilgili müteahhit firmaya bu kavşağın bir an önce tamamlatılması için gereken talimatı vermesini rica ediyoruz."

Ş. Ergun İPEKÇİOĞLU

*Kumla'da bu gece 'Çırçır Sefası'

Büyükşehir Bld.i Şehir Tiyatrosu, 'Her Yerde Tiyatro' projesi kapsamında, 'Çırçır Sefası' ve 'Çemberimde Gül Oya' oyunlarıyla vatandaşlara eğlenceli anlar yaşatmaya devam ediyor.
'Her Yerde Tiyatro' projesi kapsamında, Şehir Tiyatrosu sanatçıları, 'Çırçır Sefası' ve 'Çemberimde Gül Oya' adlı oyunlarını vatandaşların beğenisine devam derken bu gece de Kumla'dalar..
Usta sanatçılar, Gemlik İlçesi'nin Umurbey ve Karacaali mahallelerinden Büyükorhan'ın Armutçuk Mahallesi ile Karacabey'in Yeniköy Mahallesi'ne kadar pek çok noktada oyunlarını üstün bir başarıyla sergiledi.. Oyunları ilgiyle izleyen sanatseverler, sanatçıları dakikalarca alkışlayarak ödüllendiriyorlar.

Şehir Tiyatrosu Sanatçısı Kazım Güçlü tarafından kurgulanan ve yönetilen 'Çemberimde Gül Oya', seyirciyi de içine alan eğlenceli temsille, keyifli dakikalara imzasını atarken köy seyirlik oyunlarından 'Çeşme Başı', 'Ana Kız Atışması', 'Kasap' ve 'Sınır Taşı' oyunları, gündelik hayatta karşılaşılan gariplikleri hiciv yoluyla seyircilere sunuyorlar. Ayrıca sevilen türküler de oyuna renk katıyor. 'Mandıra Sefası' adlı Karagöz oyununun ortaoyunu uyarlaması olarak Gökhan Bulut tarafından yeniden yazılan 'Çırçır Sefası' da Şehir Tiyatrosu Sanatçısı Murat Liman yönetmenliğinde sahnelendi.
Müzikleri Ömer Göktepeliler'e ait olan tiyatro oyunu, tüm ortaoyunlarında olduğu gibi Kavuklu'nun yanlış algılamaları ve saflığından yararlanan sözde uyanıkların neden olduğu olaylar çerçevesinde gelişerek, izleyicilere kahkaha dolu anlar yaşatıyor.
Oyun saat 20.30'da başlayacak..

*'Bursa'nın Sinemaları'

Mesleki konularda çeşitli eserler hazırlayan tekstil mühendisi Ekrem Hayri Peker, şimdi de 'Bursa'nın Sinemaları' adını verdiği yeni bir çalışmasını okurlarına sunuyor...

Uzun bir araştırma dönemi sonunda oluşan eser, sinema sanatına ilgi duyanlar için bayram tatilinde ilgiyle okunabilecek bir eser.(Dijital kitap sitesi Publitory'de)

*TEŞEKKÜR PANOSU

Asfalt onarıldı

"Yeniceabat Köyü Mahallesi camisinin önünde açılan ve asfalt yol zeminini karşıdan karşıya bölen kazıdan sonra gerekli olan asfalt donarımı nihayet yapıldı.
Köşenizde yayınlanan uyarı yazıma duyarlılıkla yaklaşan ilgililere teşekkür ediyorum..
Bu arada Çeltikköy Mahallesi'nden Yeniceabat yönüne doğru giden asfalt yol da karşıdan karşıya kazıldı ve öylece bırakıldı.
Burada oluşün çukurların da kısa zamanda onarımı bizleri mutlu edecektir."

Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.