Hava Durumu

BUSKİ, bu soruna lütfen bir çözüm

Yazının Giriş Tarihi: 25.03.2019 08:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.03.2019 08:26

"Geçen sene, 12 Ekim 2017 tarihinde sayfanızda yayınladığınız bir yakınmamızda sayın BUSKİ yöneticilerine seslenmiş ve gerekli önlemlerin alınması ve iyileştirmelerin yapılmasını rica etmiştik..
Fakat, o tarihten bu yana sorunun çözümlenmesi için hiçbir gelişme olmadığı için bölge sakinleri olarak konuyu anımsatmakta yarar görüyoruz.
Bizler; Nilüfer ilçesindeki Çamlıca Mahallesi, Gümüştepe mevkiinde oturuyoruz ve BUSKİ'den gelen içme suyunu kullanmaktayız.
Ama evlerimize suyun basıncı çok fazlasıyla düşük ulaşıyor..
Bu nedenle bölgede oturan sakinleri evlerinde su basıncı için hidrofor kullanmak zorunda kalıyorlar..
Bu da bir yandan elektrik sarfiyatına neden olurken diğer yandan hidrofor eğer arıza yaparsa su kullanımımız da olamayacak gibi tehlikeler var..
Tabii en azından hidrofor arızası giderilene kadar.
Oysa, bölgemizde hemen üst kesimde BUSKİ'ye ait bir su deposu bile bulunuyor..
Sayın BUSKİ yöneticilerinden bu sorunumuza eğilmelerini ve bölgemize verilen sudaki basıncın artırılmasını önemle rica ediyoruz.
Saygılarımla.." - Dinçer EMİR

PİLAV GÜNÜ SÜRPRİZLERİ

Tarihi bir geçmişi olan Bursa Erkek Lisesi'nin geleneksel 'Pilav Günü' bu sene 5 Mayıs Pazar günü gerçekleştiriliyor.
Eski mezunların bir araya gelip öğrencilik yıllarına ait anılarını tazeleyecekleri Pilav Günü okul bahçesi ve salonlarında yapılacak.
Bu özel ve anlamlı gün için eski mezunların oluşturduğu dernek yöneticileri bu sene bir de sürpriz hazırladı.
40-50-60-70 ve daha ileri geçmişe sahip eski mezunlara birer onur belgeleri dağıtılacak.
Ayrıca 1959 yılı mezunları ve o yıllardaki öğretmenler için hazırlatılan özel andaç sergilenip mezunlara da kartpostallar şeklinde sunulacak. Bu seneki Pilav Günü giderleri 50. yıllarını dolduran 1969 yılı mezunları tarafından karşılanıyor.

İNEGÖL'E ULAŞIM SIKINTISI VAR

"300 bin nüfusuyla Bursa'nın en büyük ilçesi olan, ayrıca turizm ve mobilya kenti olan İnegöl'e 29 kişilik minibüslerle Kestel'den on dakika arayla bir taşıma sistemi uygulanıyor..
Araçlarda muavinler yolda seyir halindeyken para topluyorlar. Minibüsler çok dar. İki kişi yan yana zor sığıp oturabiliyorlar.. Koridorlar da çok dar. İnip binmesi büyük sıkıntı yaratıyor. Merdiven de oldukça yüksek.
Ayrıca araçlarda BuKart sistemi olan validatör yok. BURULAŞ 2017 senesinde karşılıklı altı sefer koymuştu. Yolcu yok diye bunu dört sefere indirdiler.
53 koltuk kapasiteli, rahat, geniş, ferah ve validatör cihazı bulunan BuKart okutmalı otobüsler yolcu yok görüşü ileri sürülerek kaldırıldı.
Aynı saatte minibüs 5.perondan, otobüs 10. perondan kalkıyor. Kestel'den de İnegöl'e aynı saate ayrı ayrı peronlardan kalkış yapılıyor.
Durum bu olunca yolcuların sayısı ikiye bölünüyor. İki firmanın da birbirinden haberi yok..
Vaziyet bu merkezde olunca tabii ki yolcu sayısı da azalır..
Ve aynı saatlerde yola çıkan iki aracın trafikte yarattığı yoğunluk da oluyor.
Gemlik, Mudanya, Kurşunlu toplu taşım araçları ise 53-60 kişi kapasiteli ve 20 dakika arayla yola çıkıp taşımacılık yapıyorlar.
Bursa Büyükşehir Belediyemiz'den ve BURULAŞ'tan yaşamakta olduğumuz bu soruna artık bir çözüm getirilmesini rica ediyoruz..
Saygılarımızla.."

Adının açıklanmasını
istemeyen bir okur

HAZAR SOKAK KALDIRIMLARI

"Nilüfer ilçesindeki Balat Mahallesi, Hazar Sokak ve yakın çevresindeki kesimlerde oturan sakinleriz.
Bu sokakta kaldırımlarımız çok bozuk bir şekilde, onarım yapılacak günleri bekliyor.
Kaldırımlarımızda önemli şekilde bozulmalar oluşurken elektrik hatları donanımına ait bazı kabloların uçları da kaldırımlarımız üzerinde.
İlgili belediyemizin gereken ilgiyi artık göstermesini ve onarımları yapmasını diliyoruz.
Saygılarımızı sunarız."

Rüçhan ALTUNÇARK
ve komşuları

ALO, BURASI NİLÜFER

TABELA SORUNU BİTTİ:- "18 Mart 2019 tarihli gazetenizdeki köşenizde yayınlanan 'Nilüfer'e nazar boncuğu' başlıklı bir okurunuza ait uyarı yazısı üzerine Ali Rıza Bey Caddesi'ndeki Verem Savaşı Derneği arka sokağı girişindeki tabeladaki olumsuzluk üzerine ekiplerimiz harekete geçmiş ve sorunu gidermiştir.
Duyarlı vatandaşımıza hassasiyetinden dolayı teşekkür ederiz."

DUYGUSAL BİR SERGİ

Çanakkale Zaferimiz'in 104.yıldönümü nedeniyle Tayyare Kültür Merkezi galerilerinde açılan duygusal bir sergi Bursalılar tarafından çok geniş ilgi görüyor.
Birinci Cihan Harbi Cepheleri ve Çanakkale Muharebeleri'ne ait birbirinden ilginç fotoğraflar ve anıların yer aldığı sergi izlenmeye değer bir çalışma.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.