Hava Durumu

Büyük bayram onuruna sanatçılar koalisyonu

Yazının Giriş Tarihi: 20.05.2016 07:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.05.2016 07:12
Bursa Büyükşehir Bld. bu gece 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı onuruna Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde (Merinos) ilginç bir sanat etkinliği düzenledi. 
Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Gençlik Orkestrası (Yurtiçi ve yurtdışından 9 kurumla oluşturulan orkestra ve koro) yabancı ve Türk şefler, özel bir repertuar ve solistlerle gerçekleştirilecek olan ve saat 20’de başlayacak bu çok özel konser ücretsiz.



Genç sanatçılarımızın oluşturacağı koalisyonda orkesta şefleri: Çağrı Şen (Bursa)- Andris Gaılıs (Riga/Letonya)- Riivo Jogı (Tallin/Estonya)
Koro şefi: Levent Sezgin (Bursa)- Solistler de Dilek Türkan ve Cihan Okan’dan oluşuyor.
Konserin katılımcı kurumları Bursa - Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi- Almanya - Rathenow Müzik Okulu- Letonya - Riga Müzik Okulu - Bursa Uludağ Üniversitesi Eğitim Fak. Güzel Sanatlar Bölümü Müzik Eğitimi - Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı - İstanbul Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı - Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fak. Güzel Sanatlar Bölümü Müzik Eğitimi ve Bursa Büyükşehir Bld. Orkestra Şube Müdürlüğü..
İlk kez gerçekleştirilecek olan ‘sanatçılar koalisyonu’ şeklindeki ilginç etkinliğin geniş şekilde ilgi göreceği kesin..
Genç sanatçılarımızı peşinen kutlarken Atatürk’ün ünlü sözünü de bir kez daha anımsayalım: 
‘Hepiniz milletvekili olabilirsiniz. Bakan olabilirsiniz.. Hatta cumhurbaşkanı olabilirsiniz... Fakat sanatçı olamazsınız.”

Çimler sulanıyor ama tehlike var!


“Yakın çevre yolunda Ankara yönünden gelip Yeni Yalova Yolu’na çıkış noktasında inşaatı devam eden Bursa İl Müftülük binası çevresindeki asfalt yol kenarındaki çim alanların sulaması yapan tesisatın fıskıyelerinden çoğu yeşil alanlardaki çimleri değil, asfalt zemini suluyor.
Ayarları bozuk tesisattan yapılan ve asfaltı sular içinde bırakan ve tam virajdaki bu durum trafik kazalarına neden olabilir. 
Geçen çarşamba sabahı buradan geçerken önümde seyreden bir araç virajda kaydı ve az daha devriliyordu.
Konu ile ilgili sayın yöneticilerin durumu dikkatlerine sunuyor ve gerekli önlemleri ivedilikle almalarını rica ediyorum. Saygılarımla..”
Bahtiyar YILDIRIM

Mihraplı Parkı için öneriler


“Mihraplı/Hüdavendigar Parkı’na severek ve sık sık gidiyoruz. 
Ama halkın teveccühü arttıkça sorunlar da artıyor. Yetkililerin konuya ilgisini rica ediyoruz. 
Örneğin özellikle hafta sonları otoparklarda yer kalmadığından özel araçlar kaldırımlara park ediyor ve kaldırımdan yaya geçişi mümkün olamıyor. Neden bu araçlara göz yumuluyor neden ceza uygulanmıyor? 
Ayrıca, bisikletliler aşırı süratli ve neredeyse birbirleriyle yarış halinde. Bu konuda acil çalışma yapılmalı. Ya güzergahları ayrılmalı ya da hızlı giden, yarışan ve tehlikeli hareketler yapan bisikletliler yetkililerce  uyarılmalı, gerekirse bisikletleri kilitlenip park içi kullanımından men edilmeli. Bazen motosikletli sürücülerin de park içinde hareket ettiklerini görüyoruz. Tüm bu olumsuzluklar hakkında gereğini rica ediyoruz.”
Ali Can KOLUN
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.