Hava Durumu

Büyük özlem 77 yıldır bitmiyor

Yazının Giriş Tarihi: 10.11.2015 07:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.11.2015 07:15
“Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltip yaşatacak sizlersiniz. Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.”ATATÜRK
***
Cumhuriyetimizin kurucusu ve ülkemizi çağdaş ülkeler düzeyine çıkarabilmek için devrimler yapan büyük kurtarıcımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının üzerinden 77 yıl geçti.

Milli mücadelenin büyük kahramanını ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi bugün sevgi ve saygıyla bir kez daha anıyoruz.
Büyük önderimiz Atatürk’ün yaktığı ışık bugün de yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor. Mekanı cennet olsun.
Erdal ÖZDÜR

***

Alo, burası Büyükşehir


OVAAKÇALILAR’A:‘6/10/2015’teki ‘Ovaakça sakinleri ve dış kapının mandalı’ başlıklı okur yakınması incelenmiştir.
 Bursa 3 milyona yaklaşan nüfusu ve 10891 km2’  yi aşan yüzölçümüyle Türkiye’nin 4. büyük metropolü. Tüm metropollerdeki gibi ulaşım hizmetlerinin çok yoğun olduğu ilimizde her güzergahtan tek araçla her noktaya ulaşma mümkün değildir.  25.10.2013’te 17/B no.lu otobüs hattı, Ovaakça ve Alaşar’daki yolcuyu aktarma kullanmadan tek otobüsle şehir merkezine götürme amacıyla hizmete girdi. Ancak bu hatta yeterli yolcu sayısına ulaşılmadığından iptal edildi ve sıfır tarifede çalışan 17 hattı 22:30’a dek uzatıldı.” 

NİLÜFER, HASBAHÇELİLERE:“26/10/2015 köşenizde ‘Oturma bankını bile kaldırdılar’ başlıklı okur şikayetine yanıt:
Büyükşehir Bld. sınırlarındaki durak talepleri program dahilinde sıraya alınıyor. Bölgenin fiziki yapısı ve bütünleşik bilet sistemi verileri kapalı durak oluşturulmasını etkiliyor. Teknik inceleme (trotuvar genişliği, trafik durumu, yol yapısı, yolcu güvenliği vb.) yapıldıktan sonra uygun görülürse talep karşılanacak. İyi çalışmalar dileriz.”  
Büyükşehir Bld.Basın  Halkla İlşk. Şb. Md.

***

BURULAŞ’ın dikkatine


“Altıparmak ve Stadyum civarındaki BuKart dolum noktalarında bazı sıkıntılar var. Tek binişlik bilet bulabilmek her zaman imkansız. Bazen kontör yüklemekte de zorluk yaşanıyor. 
BURULAŞ yöneticilerinin dikkatlerine sunarım.”
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

*** 

Osmangazi Belediyesi’nin dikkatine!


“Hamitler Mah. Hamidiye Cad. Özkul Cami tarafında yaşıyor ve Hamidiye Cad.’nin Pazartesi Pazarı’na giden yolu kullanıyorum. Fakat pazara giderken 120 kapı no’lu bina önünde kaldırım son buluyor. 
Daha önceden burada kaldırım vardı ama yenilendikten sonra yok edildi. Muhtemelen arsa sahibi kaldırım kendi arsasında kalıyor düşüncesiyle kaldırım olduğu yere paletler yardımıyla bahçe duvarı yapmış. 
Şimdi burada yayalar çoğunlukla araçların son sürat gittiği ana yolda yürüme zorunda. En önemlisi anneler bebek arabalarıyla yola iniyor. Büyük bir kaza olabilir.. 
İnsan hayatı niçin hiçe sayılıyor?. En kısa zamanda çözüm bulunup kaldırımın tekrar yapımını istiyoruz.”
Kenan MUTLU
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.