Hava Durumu

Büyükşehir’den ulaşım için yanıtlar

Yazının Giriş Tarihi: 09.11.2015 06:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.11.2015 06:59
Sevgili okurlar;
Bugün çeşitli tarihlerde yayınladığım ulaşım sorunlarına Büyükşehir Bld.’nden beklenen yanıtlar var. Büyükşehir Bld. Basın ve Halkla İlşk.Şb. Md.’ne teşekkürler:
MEHMET KORKMAZ’A:“Kent Güvenlik Merkezi ile UÜ. güzergahındaki 43/A hattı Kent Güvenlik Merkezi’nden kalkışlarında zirve saatlerde 6-10 dk. Üniversite kalkışlarında 15 dk. frekanslarda hizmet vermekte. 
Seferlerin artırılması, otobüs tahsisi ve benzeri talepler, bölgenin fiziki yapısına, bütünleşik bilet sistemindeki veriler ve araç filosuna bağlıdır.. 

43/A hattındaki araçlar Özel Halk Otobüsçüler Odası’na kayıtlı şahıslarca  işletilmesi nedeniyle talep oda yetkililerine iletilmiştir.” 
***
UFUK KARTALOĞLU’NA:“Tüm lastik tekerlekli araçların sefer saati ve güzergahları yolcu yoğunluğuna göre, bütünleşik bilet sisteminden alınan veriler ve işletme saatleri dikkate alınıp belirleniyor. Öğrencilerin yaşadığı mağduriyeti gidermek için, bölgedeki tüm okullarla görüşme yapılıp hepsine uygun bir geçiş saati belirleme çalışması başlatılmıştır.”

*** 

Ovaakça ve ulaşım

OVAAKÇALILAR’A:‘6/10/2015’te yayınlanan ‘Ovaakça sakinleri ve dış kapının mandalı’ başlıklı okur yakınmasına yanıt:
 Bursa 3 milyona yaklaşan nüfusu ve 10891 km2 ‘yi aşan yüzölçümü ile Türkiye’nin 4. büyük metropol ilidir. Tüm metropollerdeki gibi ulaşım hizmetlerinin çok yoğun olduğu ilimizde her güzergahtan tek bir vasıta ile her noktaya ulaşmak mümkün değildir. Bununla birlikte, 25.10.2013 tarihinde 17/B no.lu otobüs hattı, Ovaakça ve Alaşar’daki yolcuyu aktarma kullanmadan tek otobüsle şehir merkezine götürmek amacıyla hizmete girmişti. Ancak bu hatta yeterli yolcu sayısına ulaşılmadığından iptal edilmiş ve sıfır tarifede çalışan 17 hattı 22:30 kadar uzatılmıştır.”

*** 

Hasbahçe  BOİ durağı

A.ÖZTAŞ’A:“26/10/2015 köşenizde yer alan ‘Oturma bankını bile kaldırdılar’ başlıklı okur şikayeti incelenmiştir.
Büyükşehir Bld. sınırları içindeki durak talepleri belirli program dâhilinde sıraya alınmaktadır. Bölgenin fiziki yapısı ve bütünleşik bilet sisteminden gelen veriler kapalı durak oluşturulmasını etkileyen unsurlardır. Teknik inceleme (tretuvar genişliği, trafik durumu, yol yapısı, yolcu güvenliği vb.) yapıldıktan sonra uygun görülmesi halinde talep karşılanacaktır. 
Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.”

***

Körüklüler nerede?..

MUSTAFA IŞIKTEKİN’E:- “Körüklülerimiz nerede, hangi hatta” başlıklı okur şikayetine yanıt:
Bursa’da her gün ortalama 450 bin kişi lastik tekerlekli toplu taşıma araçlarıyla taşınıyor. Bu hizmet 848 otobüsle veriliyor. Burulaş 87 hatta 48’i körüklü olmak üzere toplam 334 otobüsle hizmet sunuyor. Diğer hatlarda, 159 araçla BURULAŞ alt işleticileri (sarı, beyaz otobüsler) ve 355 araçla da yeşil otobüsler hizmet vermekte. Kültür Mah.- Terminal arası çalışan 92 hatlı     otobüsler gün içinde 30 dk. sabah-akşam zirve saatlerde ek seferlerle de 15 dk.’ya indiriliyor. Bu hattın Kültür Mah. 6:45,7:30,8:30,18 ile 18:45 ve Şehirlerarası Otobüs Terminali 7:30,16:50,17:50,18:50 ile 19:50 kalkışlarına körüklü otobüsler  veriliyor.”  
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.