Hava Durumu

Cami duvarı tehlike saçıyor!

Yazının Giriş Tarihi: 24.05.2012 04:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.05.2012 04:00
"Merinos karşısında, Osmangazi Belediyesi'ne gelmeden ana cadde üzerinde bir cami var..
Adı: Hamza Güveli Camii.
Bu caminin altında özellikle sabahları kamyon sürücüleri park edip kahvaltı eder, çay kahve içerek dinlenir. Oldukça hoş bir yerdir.
Fakat bu güzel caminin sıvası her geçen gün parça parça aşağıya düşüyor. Mesela köşenize gönderdiğim fotoyu incelerseniz sıkıntı teşkil edecek bir boyutta da ayrılmış bölümü var.
Kalın sıva parçaları birinin kafasına her an düşebilir. Bazı hayati tehlikelerin yaşanabileceği apaçık ortada. Caminin tehlike saçan kalın sıva parçaları aylardan beri zaman zaman yukarıdan adeta yağmur gibi yağıyor.
Sayın belediye başkanlarımızın da her gün önünden geçtikleri bu caminin tehlike saçan kalın sıva parçalarına dikkat etmelerini ve gerekli önlemin aldırılması için harekete geçmelerini saygılarımla rica ederim."
- Atıf ERSİN

Alo, burası Büyükşehir
ALTEPE'nin KONUTU: "25/4/2012'de yayınlanan 'Altepe'nin konutunun tam karşısı' başlıklı okur uyarısı ilgili birimlerce incelenmiştir. Bahse konu noktadaki rögar aynı gün onarılmıştır." 
***
DEĞİŞEN ROTA: "4/5/2012'de "B/8'in rotası neden değişti? başlıklı okur şikayeti incelenmiştir.
B/8 hattının 25.3.2011 tarih ve 119 Sayılı Ukome Kurulu Kararı ile Beşveler İstasyonu- Belde Sokak - Nil Sokak - Umut Sokak - Cihan Sokak - Eğitim Sokak- Nene Hatun - Emek- Nilüfer Hatun - Şehit Üsteğmen Mesut Beyazıt - Kanuni Caddeleri - İsmetiye - İlbay Sokaklar - Emniyet Cad. - Lefkoşe Sokak - Ahmet Vefik Paşa Cad. - Sıhat Sokak - Şehit Üsteğmen Zeki Burak Okay Cad.- Sözeri Lisesi - Nilüfer İstasyonu güzergahında çalışması uygun görülmüştür." 
***
HASANAĞA: "24/4/2012'de yayımlanan 'Hasanağa üvey evlat mı?" başlıklı şikayet incelenmiştir.
Kayapa Hasanağa (Mehmet Akif Ersoy Bulvarı) yolu üzerinde istimlak problemleri  olduğundan yol genişletme ve asfalt kaplama çalışmaları yapılamamakta, trafik güvenliğini sağlamak amacıyla, zaman zaman ilgili birimlerce asfalt yama  yapılmaktadır. Bu yol yapım bakım ve onarım işleri Karayolları 14. Bölge Md. sorumluluğundadır."
***
MÜEZZİNE UYARI: 28/3/2012'de yayınlanan 'Müezzin Bey su israf etme' başlıklı okur uyarısı incelenmiş ve caminin müezzini Doğanbey'deki TOKİ çalışmaları nedeniyle damperli kamyonların ve iş makinelerinin toz kaldırmasından dolayı cami önünü sık sık suladığını belirtmiştir. BUSKİ Genel Müdürlüğümüzün suyun israf edilmemesi yönünde büyük çaba sarf ettiği ve vatandaşların uyarıldığı belirtilerek, kendisinin de buna dikkat etmesi istenmiş ve söz alınmıştır."
Büyükşehir Bld. Basın ve
Halkla İlşk.Şb.Md.

Alo, burası Osmangazi
DEMİRKAPI: 5.4.2012'de 'Çocuklarımız uçup ölmesin!.' başlıklı yakınmada Demirkapı Kilisesi arkasındaki yolda oluşan tehlike vurgulandı.
Fen İşleri Md.'müz gerekli araştırmayı yapmış ve yıkık duvarın olduğu bölgeye demir korkulukla önlem alınmasını uygun görmüştür. Çalışma program dahilinde başlayacaktır.
***
KEMAL BAŞEREN'E: "9.4.2012'de 'Başkan Dündar'a ulaşılamıyor' başlıklı yakınmada yanıtsız kalan evraklarla ilgili okurunuz Kemal Başeren'in şikayeti yer aldı.
Okurunuzun 2003'ten itibaren Belediyemize 21 müracaatı vardır. İşgaliye talebi, Zabıta Md. Kamulaştırma talebi, Emlak ve İstimlak Md. ücretsiz aşı talebi, Veteriner İşleri Md. diğerleriyle genel talep konu başlığıyla kayda alınmış ve dilekçe şeklindekilerin cevapları yazıyla e-mail olarak gelenler de e-mail’le  yanıtlanmıştır."   
***
MEHMET TAŞKESER'E: "18.4.2012'de köşenizde yayınlanan 'Sorun bitmiyor' başlıklı yazıda Çekirge,  Selvili Cd. Çınar Sok.’taki Uludağ Milli Emlak Md.'ne ait virane binayla ilgili okurunuz Mehmet Taşkeser'in şikayeti vardı.
Zabıta Md.’müz bu yazı üzerine araştırma yapmış ve bu adresteki 2 katlı binanın çevresinde fazla miktarda  kaba atık olduğu saptanmış ayrıca olası tehlikeler için mülk sahibi kuruma tutanaklar iletilmiştir.
Okurlarınızın duyarlılığına teşekkür ederim."
Mustafa DÜNDAR
Osmangazi Bld.Bşk.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.