Hava Durumu

Canımızı sokakta bulmadık!

Yazının Giriş Tarihi: 21.12.2016 01:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.12.2016 01:49
"Vatandaşın her gün belediye otobüsleriyle yaptığı yolculuklarda tehlike kol geziyor. 
Adeta rallide gibi çok hızlı giden, seyir halindeyken cep telefonuyla konuşan, yolcu inmeden hareket eden otobüs şoförleri taşıdığı binlerce canın güvenliğini adeta hiçe sayıyor. 
Her gün işe gidip gelirken bindiğim 95 hat no'lu Terminal otobüsünde   şoförün acelesi yüzünden 19 Aralık sabahı Hürriyet'te Ziraat Park’ın önündeki durakta genç bir kadın araçtan inerken otobüs aniden hareket etti. Yolcu kendini yerde buldu, yaralandı.(Çektiğim fotoğrafta otobüsün plakası ve borda no'su var)
Diğer yolcuların yardımıyla ayağa kaldırılan genç kadın yaşadığı acıyla gözyaşlarına boğuldu. Şoför bey sanki hiç suçu yokmuş gibi rahat bir tavır sergileyip olanları TV'de film seyreder gibi izledi. 



İhbar üzerine olay yerine ambulans ve polis gelirken, biz yolumuza devam ettik. 
Evet anlıyorum, her gün binlerce insanla uğraşan otobüs şoförlerinin işi hiç kolay değil. Ama şunu unutmamak gerek; hiçbir iş kolay değil. 
BURULAŞ yetkililerine telefonla yapılan ihbarlar fayda etmiyor. Belki köşenizden sesimizi duyarlar. Lütfen şoförlerinizi özenle seçin, iyi eğitin, gerekirse psikolojik destek sağlayın. Kullandıkları jet değil otobüs! Hız limitlerini zorlamadan biraz daha  dikkatli ve duyarlı olsunlar. Belki farkında değiller ama can taşıyorlar. 
Ayrıca, trafikte yeterince canavar var zaten!."
Bilgehan HACIOĞLU

BuKart’ta indirim sorunu yaşadım...

"Toplu taşım araçlarıyla ulaşımda kullandığım BuKart'ıma aktarmalarda uygulanması gereken indirimde sorun yaşadım. Bazen indirim yapılmıyor. Birkaç arkadaşımın da başına gelmiş. Yaşadığım olayı şu şekilde BURULAŞ'a yazıp bildirdim:
***
"Son düzenleme ile 90 dakikaya çıkan aktarma indirimlerinizi dün kullanamadım. Sırameşeler'de indim. Yarım saat sonra Kültürpark durağından bindim. Ancak herhangi bir indirim olmadı.
993778 nolu BuKart'ın kullanımı kontrol edilerek, iade farklarının kartıma yüklenmesini rica ederim.
Bu; sistemden rahatça yapılır sanırım. Esen kalın." - Ekrem Hayri PEKER/ Kimya Müh."
***
Ancak, aldığım cevap (altta) şaşırtıcı oldu:
***
"Sn. Ekrem Hayri Peker
Kartınıza ait hareketlerin incelenmesi için Şehreküstü Seyahat Kartları Ofisi'ne başvurmanızı rica ederiz. Şehreküstü ofisi cumartesi ve pazar günleri 10:00-16:00 saatleri arasında da hizmet vermektedir.
İyi günler dileriz..
***
Ben de şu cevabı verdim. "İlgisizliğinize, teşekkür ederim. Anlaşılan vatandaşı boş gezenin boş kalfası sanıyorsunuz.
Ben Şekreküstü'ne gideceğime siz benim mail'imi onlara gönderin. Kart numaram yazılı. Allah BBŞ Başkanı'na kolaylık versin.."
Burulaş yetkilileri acaba vatandaş işini gücünü bırakıp Şehreküstü'ne gelmez, diye mi düşünüyor?.

Aloo Telekom! Lütfen onarın



"Çevre sakinlerinin defalarca gündeme getirdiği ve onarımını istedikleri "iki telefon bakım kapağı” yıllardır yol düzeyinin 1 karış altında duruyor. 
Nilüfer, Cephanelik Ormanı batısında ve Kültür Mah. Muhtarlık binası tabelası önündeki (A101 market karşısı) bu telefon kapağıyla yakınındaki diğer kapağın onarılmaması acaba aşağıdaki nedenlerle mi?.
1.Burası bir cadde. Sorumluluğu Büyükşehir Bld.'nde olabilir. Nilüfer Bld. konuyu Büyükşehir Bld. çözmeli diye bekliyor olabilir.
2.Büyükşehir Bld. de sorunun Nilüfer Bld.'nin takibinde olduğunu düşünüyor olabilir.
3. Veya belediyeler konu Telekom sorumluluğunda diyebilir..



Özetle, bu çukura düşen araçlar zarar görüyor. Çukurdan kaçmak için karşı şeride geçince kaza riski var. Kapakların bakımı yapılmayacaksa diğer birçok benzer kapakta olduğu gibi tamamen asfaltlanarak yol seviyesine getirilmeli. 
Kapakların yanında asfalt da bozuk. Lütfen bu kapaklar ve yol kimin sorumluluğundaysa acilen onarılsın. Rica ediyoruz." 
Çevre Sakinleri

O problemi UKOME çözecek

"Köşenizde yayınlanan 'Dimdik rampada her an tehlike var' başlıklı şikayet  incelenmiştir.. 
Cephanelik Sokak'tan Bilginler Cad.'ne inişin çok dik olması ve hızlanan araçların kazalara neden olduğu gerekçesiyle istenen hız kesici uygulaması, hem Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararına tabi bir konu, hem de yol parke olduğu için kullanılacak kauçuk malzemenin hız kesicilere uygun olmadığı saptanmıştır. 
Nilüfer Bld. Ulaşım Hizmetleri Md. olarak konuyu UKOME'ye bildirerek uygun şekilde hız kesici set yapımı için harekete geçilecektir.  
Ayrıca; 'Otopark yerine daracık sokağa' başlıklı okur yakınması üzerine Yeşil Vergi Dairesi arkasındaki Cami Sokak için tek yön kararı alınmış ve  gerekli tabelalar konmuştur. Sokak boyunca kaldırıma parklanmayı engelleyen beton sınır elemanları da daha önce yapılmıştı. 
İlgili sokakta trafik uyarılarına rağmen kural dışı karşı yönden gelen araçlar olmaktadır. 
Konuyu Trafik Şb. Md.'ne bildirerek gereken önlemin alınması için takipçi olunulacaktır."
Nilüfer Bld. Basın Bürosu
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.