Hava Durumu

Cazibe Merkezi’ne lütfen biraz ilgi

Yazının Giriş Tarihi: 28.01.2015 07:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.01.2015 07:35
“Yıldırım ilçemizde bulunan Kaplıkaya Cazibe Merkezi’nde her ün yürüyüş yapıyorum. 
Son günlerde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle meydana geldiğini sandığım Cazibe Merkezi’ndeki bazı manzaraları görünce üzülüyorum ve köşenizden bunları Belediyemizin sayın ilgililerine fotoğraflarıyla aktarmak istiyorum.



Örneğin tesisteki tüm tuvaletler kilit altında. Bu da günlük yürüyüş yapan vatandaşlarımıza zaman zaman çok sıkıntılar yaşatıyor.



Bu durumu Belediyemize 10 Aralık’ta telefonla bildirdim. Ama durum değişmedi. Bunun üzerine burada görev yapan yetkili bayana da durumu aktardım. Hemen ilgileneceğini ve derhal çözümleneceğini umduğunu söyledi.
Ama aradan 45 gün geçti.. Fakat tuvaletler maalesef yine açılmadı. Bu olumsuz uygulamanın bir an önce giderilmesini istiyoruz. 



Ayrıca Cazibe Merkezi’nde çektiğim ve köşenize gönderdiğim fotoğraflar da yeni değil, 15 gündür manzaralar aynen böyle.. Totem, oturma grupları, çevre temizliği vs.’nin de artık ele alınacağını umuyorum.
Saygılarımla.” - Hüseyin ŞAHİN

Alo, burası Büyükşehir

ENGELLİ ASANSÖRLERİ


“16/1/2015’te yayımladığınız ‘Engelli asansörleri ve trajedi’ başlıklı okur şikayeti incelenmiştir.
Atatürk altgeçidindeki merdiven tipi engelli platformu çalışmamaktadır. Arızalı olmayıp, tarafımızca kapalı tutulmaktadır. Engelli sandalyesine uygun olarak yapılmıştır. 
Ancak uygulamada, engelliler harici bebek arabalı vatandaşlarımızın kullandıkları görülmüştür. 
Bu durumda; ayakta giden kişilerin, merdivenin bir kısmında başlarını tavan çıkıntısına çarpma olasılığıyla güvenlik riski oluşmaktadır. Gerektiğinde kontrollü kullanılabilmesi için çalıştırma anahtarı yanındaki WC’ye bırakılmıştır. Ayrıca, Orhangazi altgeçidindeki yürüyen merdiven ve asansörler normal çalışma şartlarında sürekli kullanılmaktadır. 
Sonradan diğer çıkışa monte edilen engelli platformu 4 aydır çalışmamaktadır. Bu platform; engelli sandalyesine uygun olarak yapıldığından, farklı kullanımlarda (engelli olmayan ve dört kişinin binmesi sonucu) zarar görüp kullanılamaz hale gelmiştir. Daha önce’de vatandaşlarımızca tahrik motorları kırılmış, cihaz ilgili birimlerimizce tekrar yenilenmiştir. Sonra yine benzer deformasyonlar oluşmuş kullanılamaz hale gelmiştir. 
Bu cihaz yurtdışından paket sistem olarak temin edilmiş, gerekli malzeme yurtdışından talep edilmiştir. 
Temini uzun süre alan ve yüksek maliyetli cihaz yerine, daha yeni ve yerli bir cihazın kullanılması için çalışmalar yapılmaktadır. Konu hakkında Engelliler Şb. Md.’ne de bilgi verilmiştir.
Büyükşehir Bld. Basın 
Halkla İlşk. Şb. Md.

Sn. Bşk M. Bozbey
o ağaç yaşamalı!.


“Komşumuz olan Kevser Gülce ablamız, 21 Ocak’ta Nilüfer Belediyesi Park Bahçeler Şb.Md.’ne köşenizden seslenmiş ve Ataevler, Barış Mah. Şahinbey Erkek Yüksek Öğrenci Yurdu yanındaki alanda bir ağacın devrildiğini, köklerinin dışarıda kaldığını belirterek ağacın tekrar dikilmesini, aksi halde kuruyabileceğini belirtmişti..
Geçen pazar Kevser Ablamız’la karşılaştım. Ağacın hâlâ o şekilde durduğunu söyleyince merak ettim ve gidip baktım. Evet, o güzelim ağaç yaralı bir ceylan gibi tamamen yatmış ve kökleri de dışarıda kalmış, sanki ölümü bekliyordu.
Park Bahçeler Şb. Md. yakın zamana kadar bu tür durumlara hemen el atıyordu. Bu yüzden çok yadırgadım ve bu kez Bld. Bşk.’mız Sn. Mustafa Bozbey’e durumu iletmek istedim.
Evet Sn. Bşk. Bozbey, o ağaç ölmemeli, yaşamalı. Çünkü bir ağaç yetiştirmek için gösterdiğiniz titizliği çok iyi biliyoruz.
Aynı özen ve duyarlılığı ilgili personelinizin de göstermesini dileriz.”
Ahmet U. ÜREN

Diyanet Kitabevi
çoğu zaman kapalı?.


“Şehreküstü semtinde İl Müftülüğü binası var. Binanın altında da Diyanet Kitabevi yazan bir yer bulunuyor. Burası nedense çoğu zaman kapalı. 
Örneğin insanların iş çıkışı saatlerinde, çarşının en yoğun olduğu cumartesi günleri kapalı. Yazın işyerinde öğle arasına çıktığımız saatlerde defalarca ilgili kitapçıya gittim ancak hep kapalıydı. 
İnsanların dışarıda olduğu saatlerde dükkanı kapatmak nasıl bir ticari anlayış?         Kitabevi dışarıdan da hiç dikkat çekmiyor.. Burada çalıştırılan personel Bursa’daki bazı küçük-büyük kitap satıcılarına staja gönderilmeli ve mesleğin detayları öğretilmeli. Saygılarımla..”
Özgür ER
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.