Hava Durumu

Çekirdeği çok ye kabuklarını atma

Yazının Giriş Tarihi: 15.11.2014 07:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.11.2014 07:57
Bursa Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından Erdem Saker, sıcak bir yaz gecesi yanına yardımcısı rahmetli Semih Hısımcıl’la Kültürpark’a gezmeye gitmiş.
Başkan ve yardımcısı parkta dolaşırken genç bir çiftin yol kenarındaki bir banka oturup çıtır çıtır çekirdek yediklerini görmüşler.
Erdem Bey, sinirlenmiş biraz. Yanlarına gidip, ‘nasıl çocuklar beğendiniz mi parkınızı?. Burası sizin eviniz sayılır..’ 
Gençler tanımışlar Saker’i, ayağa kalkıp ‘park çok güzel efendim, teşekkür ederiz’ falan etmişler.
Erdem Bey birden sinirlenmiş ve o babacan tavrıyla devam etmiş:
“Ben de size misafir geleceğim. Çekirdekleri yiyip kabuklarını salonunuzun ortasına atacağım.. Siz evinizde oturup çekirdek yerken kabuklarını salonun ortasına atıyor musunuz?.”
Genç çift; sus pus.. Ne diyeceklerini bilmemişler.
Bu hadiseyi rahmetli Semih Abimiz anlatırken “onların yanından on metre ayrıldık. Arkaya dönüp gençlere şöyle bir baktım ne yapıyorlar diye?.. Delikanlı, yol kenarında, hemen önlerinde minik bir tepecik haline gelen çekirdek kabuklarını tek tek toplayıp avuçluyor ve az ötedeki çöp kutusuna atıyordu.” diye eklemişti.
Evet; çekirdek çitlemek bir tutku bazıları için..
Ama ah o yerlere atılan kabuklar!..
......
Hafta içinde ekranıma bu konuda bir araştırma düştü. İlginç. Paylaşıyorum:
Papağan firmasının satış verilerine göre kabak çekirdeği tüketimi bu yılın ilk üç ayına göre, yılın ikinci üç ayında yani nisan-mayıs-haziran döneminde % 26 artış göstermiş.. Kabak çekirdeğinin yaz aylarında ulaştığı tüketim yüksekliği sonbahar aylarında da kendini korumuş.
Kabak çekirdeğinin tüketici profili ise ilgi çekici.
Kabak çekirdeği yiyenlerin yüzde 56.8’i, yani çoğu erkek. Yaş kategorisine bakıldığında ise en çok satın alanların 35 yaş üstü olduğu görülmüş. 
Peki, neden?:
Kabak çekirdeğinde, özellikle magnezyum çok zengin. Bol miktarda çinko, demir ve E vitamini içeriyor. Kabak çekirdeğinin bu özellikleriyle erkeklerdeki pros-tat büyümesini yavaşlattığı ve büyümeye bağlı belirtileri hafiflettiği düşünülüyormuş.
Neyse, afiyet olsun diyelim ve çekirdeklerini aman sağa sola atmayalım.

Cumartesi neşesi

KAPKAÇÇI:- “Adamın biri arabasıyla şehrin içinde geziniyormuş. Caddedeki kavşakta kırmızı ışık yanınca durmuş. Yeşil ışığın yanmasını beklerken birden yan kapı aniden açılıp şarjdaki cep telefonunu bir genç alıp hızla oradan kaçmaya başlamış. 
Adam bir an çok şaşırmış, sonra kendini toparlayıp aracından inmiş ve kapkaççının peşinden koşmaya başlamış. 
İki, üç sokak sonra telefon hırsızı kapkaççı yorulmuş ve kaçamayacağını anlayınca belindeki bıçağı çıkarıp adama doğrultmuş. 
Adam kapkaççının elindeki bıçağı görüncü korkmuş. Hemen elini cebine atıp: 
‘Arkadaş, şarjı unuttun yahu, bunu da al’ demiş.
(Teşekkürler Metin YILMAZ)

Hikmet Şahin ve beş yıl

Geçen salı Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin eski başkanlarından Hikmet Şahin’in
vefatının 5. yılıydı.
Kentimize büyük hizmetler yapan, yenilikler kazandıran rahmetli Hikmet Şahin’i saygıyla anıyorum.
Köşemizde yayınlanan okurlarıma ait her şikayette eleştirdiğimiz Başkan Şahin hiçbir zaman bu eleştirilere tepki göstermemiş ve konulara yakın ilgi göstererek o şikayetlerin üzerine gidip derhal çözümlemişti.
Mekanı cennet olsun. Tüm aile bireyleri ve sevenlerine bir kez daha başsağlığı diliyorum.

Kitaplar tamamlandı    

“Sevgili Erdal Abi; 
4 Kasım 2014 tarihli köşenizde yayınlanan yakınmamda Muradiye’deki 11 Eylül İlköğretim Okulu’nda öğrenim gören çocuklarımıza Milli Eğitim Bakanlığı’nca gönderileceği söylenen ücretsiz ders kitaplarının henüz gelmediğini ve bundan hem öğrenciler, hem de velilerle, öğretmenlerin sıkıntı yaşadığını belirtmiştim.
‘Ücretsiz ders kitap-larına ne oldu?’ başlığıyla yayınladığınız yakınmam ü-zerine müzik kitabının haricindeki tüm kitaplar hemen tamamlandı. 
Veliler adına yakınmalarımıza köşenizde yer verip yardımcı olduğunuz için size ve konuya duyarlılıkla yaklaşan tüm ilgililere teşekkür ederiz. 
Sağlıklı günler, iyi çalışmalar dileriz.
Çocuklarımız da kitaplarına kavuşunca çok sevindiler ve size teşekkür ediyor, ellerinizden öpüyorlar.”
Veliler adına 
Ersin AKÇAKAYA

Yeni çıkan kitaplar

MÜZİĞİN KİLOMETRE TAŞLARI:- Müzik dünyasının 70’ler, 80’ler, 90’lara damgasını vuran müzisyen ve solistlerin yaptığı özel açıklamaları içeren ve geçmişi bugünün gözü ile inceleyen kitapta müziğin kilometre taşları bazen geçmişle yüzleşirken, bazen geçmişi bugünün gözü ile inceliyor. 
‘Keşkeler’in yer aldığı ve aynı zamanda müzik dünyasının ustalarından özel itiraflar içeren “Mü-ziğin K.M. Taşları-2” adlı kitap RS FM sponsorluğunda Zinde Yayınları tarafından yayınlandı. Ünlü radyocu Michael Kuyucu’nun hazırladığı kitap müzikseverlerin kütüphanesinde bulunması gereken bir eser.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.