Hava Durumu

Çekirge’de sokaklar çamur deryası içinde

Yazının Giriş Tarihi: 06.02.2015 08:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.02.2015 08:15
“Çekirge Mah. Süleyman Çıkmazı sakinleri bir aydır çamur deryasını andıran sokaklardan evlerine zor gidiyor. Ülkü Sok. girişinde kanalizasyon çalışması sonucu iki aydır asfalt yaması yapılmadı.



Pehlivan Sok. no:5’ teki ev sahibi parasını dört ay önce yatırmasına rağmen asfalt yaması yapılmadı. Mıcırlar her yağışta Küplüce Sok.’a akıp evlerin girişini kapatıyor.7-8 ay önce Pehlivan Sok. 20 no’nun önündeki rögar kapak tamirinde dökülen mıcırlar hala yerinde duruyor. Hamam Sok. girişinde bir hafta önce temizlenen rögarlar üç gün sonra tekrar tıkandı. Köklü çözüm; giderlerin genişletilmesi ama bunu bildikleri halde yapmıyorlar.BUSKİ yaptığı işlerin arkasını asla takip etmiyor. Muhtarlığa başladığımdan bugüne dek on aylık süreçte BUSKİ başvurularıma hiçbir hizmet gerçekleşmediği gibi yanıt bile alamadım. Tıkanan rögarları da altı ayda zor temizliyorlar. Nasıl bir hizmet anlayışı bu?. Anlayamıyorum.” -     Coşkun ALINTAŞ/ Çekirge Mah.Muhtarı 



Taşkeser’den en güzel şarkılar

Çekirge semtinde çok uzun yıllar görev yapan ‘eski’ muhtar Mehmet Taşkeser bu gece pek bilinmeyen bir yeteneğini daha sergileyecek.Bursa Türk Müziği Sevenler Derneği’nin bu gece Yıldırım Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde vereceği büyük konserde son yılların en beğenilen eserlerinden biri olan “Güz Gülleri” şarkısını seslendirecek olan Taşkeser ‘koro şefimiz sayın Erdinç Çelikkol Hocam’ın ısrarıyla bu şarkıyı okuyacağım. Sevgili Hocam’ı mahcup etmeyeceğime inanıyorum’ diyor.Konser saat 20’de başlayacak. Çekirge eski Muhtarı Taşkeser ile birlikte tüm korist ve saz sanatçılarına başarılar dilerim. - E.Ö  

UEDAŞ’tan açıklama bekliyorum

“Nilüfer, Gümüştepe Mah. Harmanlar Cad. Güllük Sk. No:7 sakiniyim. Daha önceleri elektrik faturam 80/90 Tl. civarında geliyordu.            
Son faturam ise 210 TL. olarak geldi. Neredeyse üç katı bir fazlalık.. Çok şaşırdık. Halbuki hep aynı cihazlarla ve hep aynı elektriği kullanıyoruz.        
Bu nasıl iş?. Duyduğumuza göre sözde faturalar zamanında yazılmamış da yüksek fatura gelmesinin sebebi bundanmış.. Bu biz vatandaşları ilgilendirmez ki..                
Faturalarımızda bir yanlışlık mı yapıldı yoksa? Bundan da endişeliyiz doğrusu.30 Ocak tarihinde yayınladığınız şikayetime köşenizde UEDAŞ’tan aydınlatıcı cevap bekliyorum..”
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

TEŞEKKÜR PANOSU

Tabelalar takıldı...

“Köşenizde bir süre önce yayınlanan Osmangazi ilçesi Yenicebat Mahallesi (Köyü) giriş ve çıkışındaki yol başlarına mahallemizin (köyümüzün) adını zikreden tabelaların takılması isteğimiz geçenlerde nihayet yerine getirildi.
Komşumuz Çeltik Köy’e bu tabelalar takıldığı halde bizim köyümüze takılmaması bizleri çok üzmüştü.
Eksik giderildiği için belediyemize çok teşekkür ederiz..”
Yeniceabat sakinleri

Alo,burası Büyükşehir

ENGELLİLER:- “6/1/2015 köşenizde yer alan ‘Engelliler ve şoförler’ başlıklı okur şikayeti incelenmiştir.
Konu hakkında Zabıta Daire Bşk.’nca şoföre ve araca yasal işlem yapılabilmesi ve gerektiğinde şikayetçinin bilgisine başvurulabilmesi için müşteki olarak açık adres ve TC kimlik no’suyla iletişim bilgilerinin 4449916 Ulaşım Hattı’na iletilmesi gerekiyor. Ayrıca şikayet konusu otobüs hatlarında çalışan araçların ruhsatlandırma ve denetim yetkisi BURULAŞ’ta değildir ve bu nedenle, BURULAŞ’ın herhangi bir cezai işlem uygulama yetkisi de yoktur.” 

DÖRT VAGON:- “23/1/2015’te yayınlanan ‘Pazar günü 4 vagon olsun’ başlıklı okur isteği incelenmiştir.
Pazar günleri yolcu sayısının azalması, daha çok vagonun bakıma alınması, v.b. nedenlerle BursaRay işletimi 3’lü vagonla yapılmaktadır. Ancak spor organizasyonları, toplu sınav vb. yoğunluğa bağlı olarak belli saatlerde işletim 4’lü dizilerle yapılmaktadır. “

TUVALET:- 16/1/2015’te köşenizde yer alan ‘BursaRay ve tuvaletler’ başlıklı okur talebi incelenmiştir.
Şehir içi toplu ulaşımda yolcunun en hızlı ve güvenilir şekilde taşınması esastır. Güvenlik ve benzeri nedenlerle, istasyonların en hızlı şekilde boşaltılması, en kısa sürede diğer yolcuların faydalanmasına imkan sağlanması amacıyla, tüm diğer örneklerinde olduğu gibi BursaRay İstasyonlarında da bebek emzirme odası, tuvalet, mescit ve benzeri hizmetlerin verilmesi mümkün değildir.” 

VİDANJÖR:- 16/1/2015’te ‘Hız limitleri ve bir vidanjör’ başlıklı okur yakınması incelenmiştir.
Söz konusu olan 16 JTG 42 plakalı vidanjör BUSKİ’ye bağlı yüklenici firmaca  çalışmakta olup sürücüsüne gerekli uyarı yapılmıştır. Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.
Büyükşehir Bld.Basın 
Halkla İlşk. Şb. Md.





 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.