Hava Durumu

Çekiver palanı Semih Pala!..

Yazının Giriş Tarihi: 27.03.2012 08:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.03.2012 08:32
"Geçenlerde bir evlenme töreni için Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki Osmangazi Evlendirme Dairesi'ne gittik. Biraz erken gitmişiz. İkindi vakti gelince namazımı eda etmek istedim. Mescit varmış, sevindim. Nikah salonu altına denk gelen yerde yaptırılan mescide gittim. Mescit idare eder, güzel de.. Ama tavanda namaz kılınan yere yakın (resimlerini de çektim, ekte) açıkta duran pis su borularından akan suların şırıltılarını duyarak ibadet etmek insanı gayri ihtiyari rahatsız ediyor.
Açıktaki boruların ek bir tavanla gizlenip kapatılması gerekir. Bu eğer yapılırsa namazınızı kılarken tepenizden aşağıyla boşalır gibi inen pis suların sesi de kısmen engellenir. Çünkü burası muhteşem bir kuruluş.
Gereken alakanın gösterilmesini istirham ederim. Aksi halde bu muhteşem tesislere yakışmaz hal bence devam edecek.."               
- Canip YILMAZ

****
Teknik açıdan eğer uygunsa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala çeker palasını gider bu işin de üstüne. Uygardır ve bu uyarı onu herhalde mutlu eder. Merak etme sevgili okurum..


Kuleye bayrak

"Üç pazar önce Gemlik'e gittim. Anayolda, rampa kenarındaki UÜ Hukuk Fakültesi binasına ait kuleye (eski Sun'i İpek Kulesi) asılan Türk bayrağımızı bu kez göremedim. Fakültede asılmış bayrağımız kesinlikle vardır ama gönlümüz burada da görmek ister. Geçen sene kuleye asılan bayrağımızı görünce gururlanırdık. Şanlı bayrağımızı o kulede yine  dalgalanır görmek isteriz.
Yetkililerin dikkatine sunarım. Saygıyla."
Nejat ÖZPAY



Yenişehir Havaalanı

"18 Mart'ta Bursa Hakimiyet gazetemizde THY CEO'su Temel Kotil'in Yenişehir Havalanı'ndan uçuşlarla ilgili olumsuz görüşü ve İstanbul'u adres göstermesini okuduk.
Kendisine ve şehrimizin tüm atanmış ve seçilmiş yöneticilerine soruyorum; geçen yıl seferlere açılan Kocaeli Havalanı İstanbul'a Bursa'dan daha mı uzak?. Buradan sadece Trabzon'a dahi sefer olsa bu seferin Yenişehir Havaalanı'ndan yapılması daha uygun olmaz mıydı?.
Tüm yöneticiler ve sivil toplum örgütleri havaalanımızın işlevinin arttırılması için ellerinden geleni yapmalı."
Ergun ONUR



Alo,burası Büyükşehir

OLGUNLAŞMA'NIN ÖNÜ:- "12/3/2012'de 'Olgunlaşma'nın önüne park ediyor' başlıklı yakınma incelenmiştir. Atatürk ve Cumhuriyet Caddesi'ndeki ekiplerimizce her gün düzenli olarak yaya kaldırımları ve yetkili kurumlarca trafiğe kapatılmış alana giriş yapıp park etmiş araçlar bulundukları yerden kaldırılmakta; sahibi bulunmayan araç ilgililerine ise cezai işlem uygulanmaktadır. Yapılan kontrollerde söz konusu Dispanser civarındaki yaya kaldırıma park eden araç sahipleri bulunarak kaldırılmış, aynı durumun tekrarında yasal işlem yapılacağı bildirilmiştir.
YAYALARIN DERDİ: 2/3/2012'de yer verdiğiniz 'Söyler misiniz; yaya nereden yürüyecek?' başlıklı şikayet incelenmiştir. Yaya yola park ederek vatandaşların geçişini engelleyen araçların sahipleri ilgili ekiplerce uyarılarak tekrarı halinde kendilerine yasal işlem yapılacağı söylenmiştir. Ayrıca sözü edilen kargo ve yapı firmalarının yetkilileri de ekiplerimizce uyarılmış, yaya yoluna araç park etmemeleri hususunda bilgilendirilmişlerdir. Ekiplerimizin anılan caddeyi sürekli denetlemektedir.
THY ÖNÜ: 2/3/2012 köşenizde 'THY bürosu önünde uçuş (!) serbest' başlıklı okur uyarısı incelenmiştir. Orada UEDAŞ'ça arızalı kablo için çalışma yapılmıştır. Uyarı üzerine asfalt kaplaması tamamlanmıştır.
ÇALIŞMA BİTİNCE: 20/2/2012'de yayınlanan 'Yayalar kendini çimlere atıyor' başlıklı okur şikayetindeki adreste, Bursaray çalışmaları  tamamlandıktan sonra ilgili kurumumuzca yağmursuyu kolektörü döşeme çalışmaları yapılacaktır. 
Bilgilerinize sunar,iyi çalışmalar dileriz.."
Büyükşehir Bld.Basın Halkla İlşk. Şb. Md.





Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.