Hava Durumu

"Cephanelik yeşil kalsın"

Yazının Giriş Tarihi: 05.05.2017 04:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.05.2017 04:48

Nilüfer'de Cephanelik bölgesinin imara açılmak istenmesine tepkiler sürüyor. Köşemizde bu konuda okurlarımın yakınmaları da yer almıştı. Bu konuda yeni kurulan 'Cephanelik Ormanına Dokunma Platformu' yetkililere, "Geleceğime dokunma, cephanelik alanı yeşil kalsın" çağrısı yaptı.
Platform üyeri bölgenin Büyükşehir Bld.'nce imara açılmak istenmesine tepki gösterdi. Büyükşehir Bld. Meclisi oturumunda, Başkan Recep Altepe'ce gündeme taşınan "Beşevler, Kültür, Konak ve Çamlıca mahallelerinin kesiştiği 203 bin 301 metrekarelik alanın imara açılarak, TSK birimlerinin bu alana taşınması" yönündeki öneriye Nilüfer'deki Mahalle Komiteleri ve bölgede yaşayan vatandaşlar bu nedenle karşı çıkıyor.

Konak Mahalle Muhtarı Hale Çağan, Çamlıca Mahalle Muhtarı Orhan Öztürk, Kültür Mahalle Muhtarı Mustafa Göker ve vatandaşların katıldığı toplantıda
Platform Sözcüsü Sedef Avcıer Cephanelik ormanında endişe duyduklarını söyledi. Avcıer, "Bizler kentini seven, kentin sakini değil sahibi olduğunu savunan halkız. Bizim nefes alanlarımız olan yeşil alanlar üzerinde yapılmak istenilen hiçbir inşaatı kabul etmiyoruz. Cephanelik Bölgesi ve yakın çevresini uydu fotoğraflarını incelediğimizde; yoğun kentleşmenin ortasında kalmış yeşil nefes alanı. Beşevler, Kültür, Konak ve Çamlıca mahallelerinin akciğerleri konumunda olduğunu çok rahat gözlemleyebiliriz. Burası, sadece bu bölgede yaşayan 75 bin insanın aktif kullandığı, 3 milyon Bursa halkı için de yeşil alan olarak nefes kaynağımız olan bir yer. 4 mahallenin kesiştiği, yaklaşık 203 bin 300 metrekare ve içinde yaklaşık 26 bin ağacın bulunduğu bir alan. Ağaçlar 40-50 yaş arasında. Birinci derece doğal sit alanı. İmar planlarında askeri alan olarak görünüyor. Alanda yalnızca ağaçlar değil, birçok hayvan türü de doğal olarak yaşıyor" dedi.

TEŞEKKÜR PANOSU

Gülsün Hanım ve çalışma arkadaşlarına

"BUSKİ, Nilüfer Abone Şefi Sn. Gülsün Günalp ve çalışma arkadaşlarına kendilerine başvuran abonelere oluşturdukları hızlı, konforlu ve de kolaylaştırıcı hizmetleri dolayısı ile açık teşekkürlerimi sunmak istiyorum..
Ortam gerçekten örnek teşkil edecek kadar konforlu ve insanları üzmek bir yana mutlu edecek durumda. Kutlarım."
Dinçer EMİR

Yıldırım'dan bir yanıt

"28/4/2017 tarihli köşenizde yayınlanan 'Değirmenlikızık'ta Trafik Çilesi' başlıklı, Değirmenlikızık semt pazarı çevresinde faaliyet gösteren seyyar satıcılardan duyulan rahatsızlığı konu alan bir okur yakınması Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü'nce incelenmiştir.
Yapılan tetkik neticesinde söz konusu yerde seyyar satıcılık yapan şahıslara gerekli uyarılar yapılmış ve işgale konu olan tezgâhların kaldırılması sağlanmıştır.
Konunun takibine tarafımızca devam edilecektir.
Bilgilerinize sunarız."
Yıldırım Bld. Basın Halkla İlşk. Müd.

BURULAŞ bu işe ne diyor?

"27 Nisan 2017 Perşembe günü Tofaş Otomobil Fabrikası önünde Burulaş'a ait otobüs şoförünün seyir halindeki araç şoförüne çekiçle saldırarak kafasına ve koluna vurarak kişiyi yaralaması olayı tüm haber sitelerinde yer aldı.
95 hat numaralı otobüs şoförü R.G. halen Burulaş'ta araç kullanmaya devam ediyor..
Böyle psikolojisi bozuk olduğunu sandığım kişilerin toplu taşıma aracı kullanması halkımızın durumu açısından çok tehlikelidir diye düşünüyorum.
Konuyla ilgili olarak BURULAŞ yetklilerinin yorumunu bilmek istiyoruz.
Ömer GÜL

Festival hazırlığı

56.Uluslararası Bursa Festivali hazırlıkları bu sabahtan itibaren start alıyor.
Bursa Büyükşehir Belediyesi ve ilgili birimlerce hazırlanan zengin bir program ve katılacak yerli ve yabancı sanatçıların tanıtımının yapılacağı basın toplantısı bu sabah saat 10.30'da Hilton Otel'de gerçekleştirilecek.
Bu seneki festivalin geçmiş yıllara göre daha da görkemli bir program içerdiği sızan haberler arasında.

Demirtaş'ta ciddi bir sağlık sorunu

"Demirtaş DOSAB Semt Polikliği ile ilgili ciddi bir sıkıntımız var. Poliklinik 1 Mart 2016 tarihinden itibaren hizmete girmişti. Polikliniğin açılmasına kim katkı verdiyse Allah hepsinden razı olsun.
"Polikliniğimizde çocuk hastalıkları bölümü de var' demişlerdi ama yaklaşık 13 aydan bu yana herhangi bir çocuk hastalıkları hekimi buraya maalesef gelmedi..
Demirtaş ve çevresinin nüfusu 15O bin kişi, sayı her geçen gün biraz daha artıyor. Şu an bizlere en yakın çocuk hastanesi Şevket Yılmaz Hastanesi ve bizlere en az 15 veya 20 kilometre kadar uzakta bulunuyor..
Bölge sakini hanımefendiler polikliniğe çocuk hastalıkları bölümünün de açılmasını rica ediyor. Saygılarımızla.."
Demirtaşlı kadınlar adına Mümin DÜNDAR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.