Hava Durumu

Çevre temizliğine güzel bir öneri!..

Yazının Giriş Tarihi: 23.10.2018 07:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.10.2018 07:55

Değerli okurlar;
Çevre kirliliği her geçen gün biraz daha artıyor.
Bugün köşemize bu konuda gönderilen yakınmalar ve güzel bir öneri var.

"Bir süre önce Bircam Vakfı Bşk. Sn.Ömer Kızıl'ın dünya çöp toplama günü nedeniyle önemli bir organizasyona lider olmasından esinlendim ve bunu paylaşmak istiyorum. Umarım Ömer Bey bu konuya da sahip çıkar.
Çünkü her taraf çöp içinde. Çiçek veya boş şişe tasarımlı pet şişe atmak için telden imal edilen ekipmanlar yapılmalı ve paslanmasın diye kataforez boya ve statik boya ile boyanmalı. Her bir ekipmanın farklı ve canlı renklerde olması şehrimize estetik de katar. Bunlar sponsorlarca sağlanıp Büyükşehir Bld.'nce büyük parkların girişine, üniversiteye, okullara dağıtılır. Ekipmanlara sponsor firmanın adı yazılır.
Büyükşehir Bld. billboardlardan bu sepetlerde toplanacak plastik atıkların gelirlerinin girdiler çıktıktan sonra akülü araç temini vb.hayır işlerinde kullanılacağını halka duyurur. Toplum refahına karınca kararınca katkıda bulunmak isteyen ve bunu nasıl yapıldığını bilemeyen vatandaşlar da kampanyaya sahip çıkıp sepetlere plastik atıklarını bırakır.
Gazetelerde binlerce mavi kapak toplayan insanların öykülerini okuyoruz. Çevremizde hali vakti yerinde nice insan akülü araba alınsın diye mavi kapak topluyor. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında halk, toplanan bu atıkların gelirlerinin ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara ulaştığını gördüğünde (bu bilgilendirme de tüketim çılgınlığı dışında pek de hayırlı bir işe yaramayan billboardlar aracılığıyla gene belediyece yapılmalı düşüncesindeyim.) yalnız evlerde, parklarda etrafa atılmış atıkları değil, dağlarda, piknik yerlerinde atıkları da bu bidonlara atmayı alışkanlık edinebilir. İşe okul ve halka açık yerlerden başlanmalı.
Valilik, Milli Eğitim Bakanlığı, Büyükşehir ve ilçe belediyeleri, sponsor firmalar ve halkıyla Bursa'dan yeni bir umut ışığı yanar fikrindeyim. Yeter ki, yetkililer ilgilensin ve liderlik etsin. Önerim dilerim önemsenir. Ambalaj atıkları yerlerini bulur. Saygıyla."
Serkan ÖZGİRAY / End. Y.Müh.

Caminin hemen arkası çöplükten farksız

"Buradan geçerken rastlantı sonucu gördüm.
Muradiye semtindeki Azap Bey Camii'nin hemen arkasında Çifte Çınar Sokak'ın alt tarafında kalan genişçe bir alan bu semtin adeta çöp dökme merkezi olmuş. Buraya atılmış çöpler yığınlar halinde.
Çöp torbalarından sızan pis sular anormal koku yapmış. Köpek ve kedilerin parçaladığı çöp torbalarından yayılan atıklar da çevrede.
Maalesef bazı duyarsız vatandaşların buraya attıkları çöpler fotoğraftaki manzarayı oluşturuyor.
Oysa bu çöp yığınlarının hemen yan tarafında çöp konteyneri de var.
Böylesine üzücü manzaralar yaratan durumun oluşması vicdanı sızlatıyor.
Sokak sakinlerinin ve sayın ilgililerin dikkatlerine sunarım."
S. Rahmi DİNÇER

Yaya geçidi durak mı oldu?

"Bursa'nın en büyük sorunlarından birinin trafik olduğu hepimizin malumu.
Ne var ki, sorun sadece yerel yöneticilerde değil.
Sürücülerde.
19 Ekim Cuma günü Yalova Yolu'nda nasıl büyük bir zincirleme kazaya teğet geçildiğini paylaşmak istiyorum.
Olay; As Merkez karşısındaki Kafkas Pastanesi önünde yaşandı. Araçlara yeşil ışık yanarken, 11 M 1123 plakalı minibüs, yaya geçinde durdu ve yolcu beklemeye başladı. Bir taraftan da arkası bir anda araç kuyruğu oldu. Kornalar, tepkiler olmasına karşın hiç aldırış etmedi ve kırmızı ışık yanana kadar bekledi bu sürücü.
Arkasında da bir çok kriz yarattı.
Allah aşkına;
Bu minibüs sürücüsü ve benzerlerine kim ne zaman dur diyecek?. İlle birilerinin canının mı yanması gerekiyor?
Sayın yetkililerin soruna eğilmelerini rica ederim."
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Caddelerimiz çöp yeri değil

"Geçen cuma günü (19 Ekim) akşam saatlerinde Korupark karşısından Sanayi Bölgesi'ne doğru aracımla gidiyordum..
Trafik bir ara durdu.
Önümde seyreden, üzerinde de büyükçe harflerle Öktemler Mobilya yazan 16 YB 735 plakalı aracın sürücüsü, camını açıp, bir çok boş sigara paketini olduğu gibi caddeye fırlattı.
Uyarmamıza da aldırış etmedi.
Günümüzde hâlâ eski alışkanlıkların sürüyor olması ve dahası bir firma aracının bu işe karışıyor olması gerçekten çok üzücü.
Bizler gelecek nesillere, nasıl örnek olacağız bu tutumlarla.
Anladığım kadarıyla, bu ve benzeri sürücüler ancak cezai işlem ile akıllanabilecekler."
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Burası da Nilüfer!.

"Nilüfer ilçesi, Ataevler, Barış Mahallesi, Ali Rıza Bey Caddesi'nde bulunan Adalet Kent ile Bakgör Residans arasında kalan Sedir Sokak yan tarafındaki bakımsız yeşil alan çekip gönderdiğimiz fotoğrafardaki gibi adeta bir çöplük halinde.
Bu yeşil alanda bulunan ağaçların çoğu kurumuş, kırılmış bir durumda. Yeşil alanın içi de atık şişeler, ambalaj atıkları, pet şişelerle dolu.
Nilüfer'de parklara ayrı bir özen gösteren Belediyemiz'in bu yeşil alanda da gerekli iyileştirmeyi yapmasını rica ederiz."
B.Semra YILMAZ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.