Hava Durumu

Çevre yolu uyutmuyor!..

Yazının Giriş Tarihi: 01.08.2017 08:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.08.2017 08:37

"Bursa İstanbul Çevre Yolu'nda günün hemen her saati gelen geçen araçların çıkardıkları uğultu ve yükselen gürültüler civarda oturan ve en yakın olarak da bizlerin yaşam kalitemizi olumsuz olarak etkileyip yaşanılmaz hale getiriyor.
Karayolları'na bu konuda şikayette bulunup yol kenarlarına gürültü kesici panel konulmasını rica ettik.


Şikayetimize dönüşte 'eğer bundan rahatsızsanız siz projeyi bize onaylatıp yaptıracaksınız. Sonra da bununla ilgili bakım bedelleri ödeyeceksiniz' denildi.
Ülkemizde hayatımızı kolaylaştıran bu yolların yapılmasını takdirle izlerken gürültü kirliliği yaratan olumsuzluk psikolojimizi tamamen bozuyor.
Gazetenizdeki köşeniz aracılığıyla belediye, karayolları vs. yöneticilerine sesimizi duyurmak istiyoruz. Ses duvarı talep ettiğimiz alanı çizgi ile belirttim. Bu işin maliyetinin yüksek olmadığını sanıyorum..
Şimdiden teşekkür ederiz." Çınar Sitesi sakinleri adına Osman DOĞRUEL

*Hasanağa yolu çok bozuk

"İzmir karayolu ile Hasanağa bölgesi arasında kalan ulaşım yolu çok bozuk ve sıra sıra derin çukurla dolu.
Buradan geçmek zorundaki araç sürücüleri adeta akla karayı seçme zorunda kalıyor. Mecburi geçişlerimizde araçlarımız harap oluyor.
İşaret ettiğimiz yolun ele alınarak gerekli onarımlarının acilen yapılmasını sayın ilgili makamlardan rica ediyoruz." Yüksel DURMUŞ

*Motosikletler uyutmuyor

"Kural tanımayan motosiklet sürücüleriyle mücadele için bir konuya dikkat çekiyoruz.
Hemen her gece Stadyum Meydanı ile Kültürpark-Çekirge arasındaki yolda gece geç saatlerde egzozları değiştirilen ve büyük gürültü çıkaran motosiklet sürücülerinin de gerekli denetimlere tabi tutulmalarını rica ediyoruz.
Çünkü bu cadde üzerinde oturan bizler 'bazı' motositletlerden büyük bir patlama-gürültü ile çıkan egzoz sesleri nedeniyle yataklarımızdan fırlıyoruz, uyuyamıyoruz.
Kentin en önemli arterlerinden biri olan bu güzergahta trafik kontrolleri ne zaman yapılacak?. Unutulmamalı ki, sadece gürültü değil, olası pek çok trafik kazasına adeta davetiye çıkaranlar var.
Saygılarımızla." Bölge sakinleri

*Abdest yeri çok kirli...

"Kent Meydanı Mescidi'nin abdest alma kısmı çok sağlıksız ve kir içinde. Hijyenik değil. Kentin en işlek alışveriş merkezi olduğunu düşünürsek çok üzücü bir durum. İlgili belediyeye hiç yakışmıyor.
Gereken iyileştirme yapılmalıdır." Emre ÖZCAN

*Alo, burası Nilüfer

"26.7. 2017 köşenizde yayınlanan 'Kasımpatı parkı ve bisikletler' başlıklı yazınız üzerine gereken inceleme yapılmıştır. Söz konusu olan Kasımpatı Parkı'nda bisikletler için yapılan uyarı levha ve yazıları gayet net şekilde gözükmektedir.


Dalyan Parkı ise zemin yenileme aşamasında. 15 günden bu yana ekiplerimiz Dalyan Parkı'nda zemin kaplamasını yenileme çalışmasını sürdürmektedir.
Duyarlı vatandaşlarımıza hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ederiz. Nilüfer Bld. Basın Bürosu

*'Sokak' iddiası

"Yenibağlar Mh. Hüsnü Güzel Cad. 721. Sokak sakinleriyiz. Sokağımızın yolunu inşaat ile kapattılar.

Kağıt üzerinde her şey normal gözüküyor ama dosyada evrakta oynamalar yapılmış. Foto, sokağın halini gösteriyor. İlgi rica ediyoruz. Haber Hattı

*Alo,burası Büyükşehir

"14.7.2017 köşenizde yayınlanan 'Selvili Cadde, Kültür Mah. ve Panayır' başlıklı okur yakınmaları Kurumumuzca incelenmiştir.
İlgi yazıda 'Çekirge semtimizde bulunan Selvili Cadde'nin bütün asfalt kaplaması söküldü. Yaz aylarının bu sıcak günlerinde toz bulutlarını solumak için mecburen kapı pencere açamıyoruz. Rögar kapakları da şu andaki asfalt kaplaması sökülen cadde zemininden yukarıda kaldı'denilmektedir.
Osmangazi Selvili Cad. ile Panayır Mah. 3. Pınar Cad' nde BUSKİ Genel Md.'müz asfalt bakım onarım ekiplerince asfalt kaplama çalışması yapmıştır. Nilüfer, Kültür Mah. Derya Sk.'taki baca kapağı arızası da giderilmiştir. Bilginize sunar, iyi çalışmalar."
Büyükşehir Bld. Basın Halkla İlşk. Şb. Md.

TEŞEKKÜR PANOSU

Koltuk, kanepe

"Yeşilova Mah.'ndeki garajımın önünde boş alana Suriyeli mültecilere yardım amaçlı olarak verilen fakat onlarında haklı olarak çöpe atmak gereksinimi duydukları ev eşyalarını (koltuk,kanepe,çekyat, vb.) bir telefon başvurusu ile görevlendirdiği ekiple yerinden alan Osmangazi Bld.'nin başkandan itibaren tüm çalışanlarına teşekkür ederim.
Bu bağlamda da halkımızın yüksek duygu ve düşüncelerinin onları sevk ettiği yardım hislerinin evde kullanmadığı ve/veya modası geçen eşyaları Suriyeli olsun olmasın birilerine verip kurtulmak olmaması lazım. Bu gibi durumlarda belediye bir telefon veya internet başvurusu ile kullanılmış ev eşyalarını teslim alarak çevre kirliliğinin önüne geçiyor ve geri dönüşüm vasıtası ile yeniden kullanıma kazandırıyor. Hatırlatmak isterim. Saygılarımla.. Metin ÖZTÜRK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.