Hava Durumu

Çifte bayramda, çifte mutluluklar!..

Yazının Giriş Tarihi: 25.10.2012 11:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.10.2012 11:00


Bugün Kurban Bayramı. Pazartesi günü de büyük önderimiz Gazi M.Kemal Atatürk’ün ‘en büyük eserim’ dediği Cumhuriyetimiz’in 89. yılını coşkuyla kutlayacağız.
Çifte bayramımız tüm ulusumuza çifte çifte mutluluklar, huzur ve barış getirsin..
Başta Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını ve ülkemizin dirliği ve birliği için canlarını hiç çekinmeden feda eden tüm şehitlerimizi saygıyla bir kere daha anıyorum. Allah rahmet eylesin hepsine.
Evet, bugün Kurban Bayramı. Tüm aile bireylerinizle, sevdiklerinizle birlikte bu güzel günleri gönlünüzce geçirmenizi dilerim.
Şenay Yüzbaşıoğlu’nun dillerden düşmeyen bir şarkısı vardır.
‘İnsanlar el ele tutuşsa, birlik olsa, hayat bayram olsa’ der.
Ya İbo’nun ‘Balonlarım’ şarkısı:
‘Benim balonlarım vardı/ Onları kimler aldı/ Mutlu bayramlar vardı/ Kimbilir nerde kaldı?..”
Oldu olacak bir de türkü çığıralım:
‘Bayram gelmiş neyime/ Anam anam garibem?/ Kan damlar yüreğime/ Anam anam garibem..’
Evet, yüreklerine kan damlayan insanlarımız da var bugün. Onlar kahraman şehitlerimizin anneleri, babaları, kardeşleri, eşleri, evlatları, sevgilileri, arkadaşları, dostları.
Allahım onlara da güç, kuvvet ve sabır versin. Tüm şehit analarının ellerinden saygıyla öpmemiz gerekir.. Hem de bu iki bayramda iki ellerinden de.
Kurban Bayramı telaşı içinde belki unutulmuştur olasılığıyla bir anımsatmada bulunmak isterim.
Lütfen daha bugünden ay yıldızlı şanlı bayraklarımızla evlerimizi, işyerlerimizi, sokakları, caddeleri donatalım. Ay yıldızlı bayraklarımızla bayraklaşsın bu güzel ülke.
Çünkü gelen en büyük resmi bayramdır bu.. Cumhuriyet Bayramı!..
Şimdi birkaç günlük tatilimizde biraz dinlenip, eşi dostu ziyaret ederek hasret giderelim ve 28 Ekim Pazar günü yine bu köşede buluşalım sevgili okurlarım.
Her şey gönlünüzce olsun efendim. Dertlerden, sorunlardan uzak, mutluluk, sağlık ve barış içinde nice güzel bayramlara dileklerimi iletirken önemli bir noktaya da dikkat çekiyorum.
Acıbadem Fulya Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Müge Özyurt’tan gelen bir uyarı bu.
Şöyle diyor:    
“Bayramlar, tüm aile bireylerinin bir araya geldiği ve görkemli sofraların kurulduğu günler. Bu özel günlerde, keyfinizin kaçmaması için sağlıklı ve dengeli beslenmeyi ihmal etmeyin.
Özellikle et tüketiminin arttığı Kurban Bayram’nda obezite, yüksek tansiyon, kalp-damar, mide ve şeker hastalığı olan kişiler beslenmelerine dikkat etmeli. Çünkü aşırı miktarda et tüketmek başta sindirim sistemi problemleri olmak üzere birçok sağlık sorununa davetiye çıkarabiliyor.”
Yani siz siz olun, kurbanı kestikten sonra hemen hazırlanıveren o nefis kavurma, akşama da bol bol yağlı etler, kalem kalem pirzolalar falan derken bayramın tadını aman kaçırmayın.

***

Bu nasıl su bağlama?

Bayram öncesi köşemize ulaştırılan birkaç okur şikayetini de ilgililerin dikkatlerine sunalım:
**
“3 Ekim’de köşenizde yayınlanan şikayetimde Nilüfer Ataevler bölgesi Magazin Outlet yanındaki park kenarına Büyükşehir Belediyesi’nce yaklaşık iki ay önce dört taraflı bir çeşme yaptırıldığını, ancak çeşmeye bir türlü su bağlanamadığına işaret etmiştim.
Bunun üzerine bugün (dün) yayınlanan ‘Alo burası Büyükşehir Belediyesi’ başlıklı yazıda ilgililer çeşmeye 8 Ekim’de su bağlandığını belirtmişler.
Ama 21 Ekim Pazar sabahı saat 10 sularında arkadaşlarla hemen yandaki Dört Mevsim (Yılmaz Akkılıç) Parkı’nda sabah yürüyüşü yaptıktan sonra elimizi yüzümüzü yıkamak, bir iki yudum su içmek için bu çeşmeye gittik fakat heyhat! Dört musluğun sadece birinden ara sıra su damlıyor, diğer üçü de resmen kurumuştu.
Neyse ki çeşmenin mermer aynası üzerine yapıştırılan kağıt afiş çıkarılıp temizlenmiş. Buna da şükür.
Şimdi BUSKİ’ye soruyorum, bu nasıl su bağlama?. Lütfen ilgilenilsin.”
Gülin ALTINCA

***

Feribot ulaşımına bayram takviyesi

Bursa ve İstanbul’u birbirine bağlayan Güzelyalı Feribot İskelesi’nde İDO’nun 24-29 Ekim tarihlerinde seferlerini artırması nedeni ile bu hatta hizmet veren şehir içi otobüslerinin saatlerine düzenleme getirildi.
Bayram boyunca Güzelyalı Feribot İskelesi’ne giden F/1, F/2 ve 2/U otobüslerinin seferleri artırıldı. Yeni düzenleme ile birlikte Uludağ Üniversitesi- Mudanya İskelesi arasında hizmet veren 2/U, Terminal-Mudanya İskelesi arasında hizmet veren F/1 ile Derebahçe-Güzelyalı İskelesi arasında hizmet veren F/2 nolu otobüslerin sefer saatleri artırıldı. Yeni sefer saatleri ve bilgileri www.burulas.com.tr adresinden veya 444 99 16 nolu telefondan öğrenebilirsiniz.

***

UEDAŞ’tan bir yanıt

“15.10. 2012 köşenizde yayınlanan ‘UEDAŞ bizi mahcup eder mi dersiniz?’ başlıklı okur yakınmasında belirtilen Altınşehir Mh. 228. Sokak aydınlatması konusuna yanıttır:
Müzeyyan Senar Cd. genelinde Nilüfer Bld. Bşk.’nca yapımı süren yol, bordür ve trotuar düzenleme çalışmalarıyla birlikte koordineli olarak kurumumuzca da aydınlatma altyapı çalışmaları devam etmektedir.
Çalışmalar tamamlanınca bölgedeki aydınlatma şikayetleri de önemli ölçüde çözülmüş olacaktır.
İyi çalışmalar dileriz.”
Emin İRGÖREN/ UEDAŞ
Nilüfer İşlt. Md.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.