Hava Durumu

Çile çekiyoruz, artık sefasını da sürelim!..

Yazının Giriş Tarihi: 05.03.2017 08:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.03.2017 08:12

"03.03.2017 Cuma günü köşenizde bir okuyucunuzun yapımı devam eden bir köprü inşaatı nedeniyle Mutlular'a gecikmeli olarak ulaşmasıyla ilgili yakınması. Ben de uzun yıllardır Demirtaş Org.Sanayii'ndeki işim ve Karaman Mah.'ndeki evim arasında yolculuk yapan bir vatandaşım.
Uzun yıllardır sık sık bitmek bilmeyen altyapı çalışmaları nedeniyle trafikte servis aracını tercih etmeme rağmen çok fazla zaman yitirdim. Birkaç gündür işe özel aracımla gidip gelmek zorundaydım.
Dün akşam saat 19:45 gibi trafiğin nispeten rahatladığını düşündüğüm bir saatte trafiğe çıktım. Yalova Yolu'ndaki çalışmalar nedeniyle bizim için önemli bir alternatif olan köy yollarından Yunuseli Havaalanı yolu üzerinden Acemler'e ulaşmaya çalıştım.
Maalesef havaalanı yolunda İstiklal Mah. civarında trafik sıkıştı. Hürriyet yönünden gelenlerin Soğukkuyu'da Yunuseli'ne dönemedikleri için Kafkas önünden Acemler'e başlayan çalışmalarının bu anormal sıkışıklığı tetiklediğini gözlemledim.
Bazı sabırsız sürücüler karşı yönden gelen araçlara ait olması gereken en sol şeride geçip tehlikeler de oluşturdular. Her ne kadar sayısız altyapı çalışması devam etse de sorunlar bitmek bilmiyor. Şehirlerin dikey büyümesinin bunda etkisi olduğunu düşünüyorum. Bir de kurumlar arasında koordinasyon olmalı. Mesela o saatte o bölgede trafik ekibi olmalıydı ve sorunlu sürücülere ağır cezaları uygulamalıydı.
Belediyelerin de başladıkları çalışmaları bir an önce 7*24 prensibiyle bitirmelerinin şart olduğunu düşünüyorum.

Oradaki köprü inşaatı aylardır son derece yavaş ilerliyordu. Alman Kanalı civarındaki yol yapım çalışmaları aylardır tamamlanamadı. Bu konuda köşenizde birçok defa okuyucu şikayeti yayınlandı. Neden uyarılar dikkate alınmıyor? Alternatif güzergahlar hizmete açılmadan var olanlar kapatılınca hayat çile oluyor. Lütfen çalışmalarda daha duyarlı olunsun ve bir yer trafiğe kapatılıyorsa orada her türlü tedbir alınsın ki keşmekeş yaşanmasın ve çalışmalar bir an önce tamamlansın. Yıllardır çilesini çektiğimiz altyapı çalışmalarının sefasını kalan ömrümüzde görmek istiyoruz.
Bir ricam da Yalova Yolu'nda devam eden tramvay hattı inşaatıyla ilgili. Cadde üzerinde şeridi takip ediyorsunuz, şerit bir anda bitiyor. Bazı geçici şeritlerdeki asfalt kalitesi son derece düşük. Önerim duvar inşaatının acilen tamamlanması ve çevresindeki bordür ve asflatlamanın acilen tamamlanarak en azından beton bariyer riskinin ivedilikle ortadan kaldırılması ve en kısa sürede sorunlu asfaltlı bölgelerin de yeniden yapılarak yolun eski kalitesine ve 3 şeritli haline kavuşturulması. Cadde üzerindeki sayısız bas-geç'ler de ciddi sıkıntılara yol açıyorlar. Bunların yerlerine de yaya üst geçidi imalat ve montajlarına ivedilikle başlanması ve caddedeki trafiğin rahatlatılması.
Sayın yetkililerimizden trafikte yaşadığımız zaman kayıplarının telafisi için yardım rica ediyoruz."

Adının açıklanmnasını istemeyen bir okur

Nilüfer'den yanıt var

"Köşenizde yayınlanan 'Çatısı açılıp kapanan camii' başlıklı okur talebi üzerine gereken inceleme yapılmıştır.
Safa Camii etrafındaki ulaşım planlarına göre yollar 7 metredir. Bu sebepten dolayı kaldırım ve otopark cebi yapılamamaktadır.
İmar planında lise alanı ve eğitim tesis alanı olan yerler mülkiyetli olup buralara da imalat yapılamamaktadır.
Yaşanılan sorun üzerine ilgili ekiplerimiz gereken çalışmayı yaparak çözüm üretmek için ellerinden geleni yapacaktır."

Nilüfer Belediyesi Basın Bürosu

Zabıta gelmiyor ve müdahale etmiyor

"Demirtaş, Barbaros Mahallesi 1404. Sokak'ta Göktepe İnşaat tarafından yapılan bir inşaat yüzünden yola bırakılan demir yığınları tam bir aydan beri yolun ortasında öylece duruyor.
Demir yığınını ne kenara alıyorlar, ne de kaldırıyorlar?. Temizlik işçileri de demir yığını yüzünden yola giremedikleri için çöp dağları oluşmuş durumda.

Mahalle sakinleri olarak her gün Demirtaş Zabıtası'na konuyu şikayetlerimizi belirten aramalar yapmamıza rağmen bir tane bile zabıta memuru buraya gelip duruma bakmıyor, müdahalede bulunmuyor.
En son çözüm olarak yaşanılan problemi gazetenizdeki sayfanızda paylaşmak istedim. Umarım bir çözüm bulunur..

Çevre sakinleri

Araçlarımız savruluyor!..

"Nilüfer ilçesi, Beşevler, Umi Plaza'nın ön tarafında Orhaneli yönünde (trafik lambalarından hemen önce) ağır taşıtlardan dolayı 3 şeritli yolda özellikle orta şerit adeta vadi haline gelmiş ve önemli ölçüde çökmüş.
Araç lastikleri bu çukurlara girdiği zaman araçta savrulma etkisi yapabiliyor. Kazalara yol açabilecek bu olumsuz oluşumun acilen yerinde tespiti ve giderilmesini rica ediyorum.
Saygılarımla."

K.A.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.