Hava Durumu

Çimler biçilip kurtarılmalı

Yazının Giriş Tarihi: 03.05.2018 07:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.05.2018 07:32

22 Nisan tarihinde gönderilen bir mail'i köşemizdeki yoğun trafik nedeniyle ancak bugün yayınlayabiliyorum.
Aradan kısa bir zaman geçtiği için dilerim Yıldırım Belediyesi bu konuya eğilmiş ve gerekli çalışmayı yapmıştır.
Uyarı aynen şöyle:

"Belediyelerimizin park ve bahçelerindeki çimlerin biçilme programı ve bakımı bir program dahilindedir.
1-Nisan ayı içinde çimlerin fazla uzamasını engelleyecek sıklıkta biçim yapılır.
2-Mayıs ayı ile birlikte daha sık ve yoğun biçimde buna devam edilir.
3-Ekim ayı içinde düzenli biçim sona erer.
4-Çimler 2 buçuk santimetreden daha kısa biçilmemelidir.
Ama Yıldırım Belediyemiz bu programı tatbik etmediği için nisan ayında havaların sıcak geçmesi nedeniyle çimler erkenden büyüyüp uzadı ve biçilmediği için de çimlerin kökleri çürümeye başladı..
Bu da önümüzdeki günlerden itibaren çimlerin yok olmasına ve Yıldırım'da bulunan parklardaki tüm çimlerin çürüme ihtimaliyle milyonlarca lira masrafla yeniden çimleme ve tohumlama yapılmasını gerektirecek.
Yıldırım Belediyesi'nin ınternette bu konudaki ihale sayfasına baktım. Fakat ne yapılan, ne de devam eden ihaleler içinde Park Bahçeler ihalesini göremedim.
Acaba unuttular mı yoksa, başka bir neden mi var? Merak ediyorum?
Sayın yetkililerin dikkatlerine sunarım. Gereğinin acilen yapılarak çimlerimiz kurtarılmalıdır.. Saygılarımla."
Necmettin ŞENGÜL

Orhangazi'de bir yükselen yıldız

Adı Neşet. Soyadı Çağlayan.
Kendileri Orhangazi İlçesi Belediye Başkanı.
Başarılı görevlere imza atan Başkan adı gibi Orhangazi'nin yükselen bir yıldız olması için büyük çabalar sarf ediyor.
Başkan Çağlayan çarşamba günlerinin geleneksel Sönmez Medya Buluşmaları'nda Baia Otel'de konuğumuzdu. Arkadaşlarımız sordu, o yanıtlar verdi.
Bir soru da benden:
"Geçen yıl Orhangazi'de Fetih Şenlikleri büyük bir coşku içinde kutlanmıştı.. Bu yıl kutlamalar ne zaman ve neler yaşanacak?. Orhangazililere bir sürpriziniz olacak mı?.."
Ve yükelen yıldızdan yanıt:
"Biz göreve gelmeden önce Orhangazi'de şimdiye kadar hiç Fetih Şenlikleri yapılmıyordu. Fetih Şenlikleri'ni biz başlattık.
Geçen sene Söğüt'te başlayan ve Orhangazimizde devam eden şenlikler sekiz gün devam etmiş ve büyük bir ilgiyle karşılanmıştı..
Bu sene 2.'si yapılacak olan Orhangazi'nin Fethi ve Gazi Orhan Bey'i anma günü ve fethin 686. yıldönümü şenlikleri 4 Mayıs Cuma günü Paşa Mezarlığı ziyarti ve bir mevlitle başlayacak. Geçmişten günümüze konulu bir sergimiz var. Amacımız Orhangazi'yi her yönüyle anlatmak ve bunları genç neslin idrak etmesini sağlamak. Ayrıca spor yarışmaları, konferanslar, ata sporları gösterileri, hıdırellez şenlikleri, mehter takımı eşliğinde fetih yürüyüşü ve 6 Mayıs gecesi de Cumhuriyet Alanımızda sanatçı Turgay Başyayla'nın bir konseri var. Şenlik coşkulu geçecek."
Hayırlı olsun. Orhangazi'nin yıldızı dilerim hep yükselsin. Daha nice yıllara..

'Dalye parmak'

Büyükşehir Bld. 'Somut Olmayan Kültürel Miras' projesi kapsamında kayıt altına alınan değerleri yeni kuşaklara aktarıyor.
Bursa Araştırmaları Merkezi (BAM), İhsan Dikmen İmam Hatip Ortaokulu'nda bu yönde uygulamalı bir seminer yaptı ve 'Bursa Köylerinde Çocuk Oyunları ve Oyuncakları' kitabı katılımcılarla paylaşıldı.
Seminerde, köylerden derlenen 100'ün üzerindeki bazı oyunlar tanıtılırken çocuğun sosyal ve zihinsel gelişimine destek olup insanı hayata hazırladığına vurgu yapıldı.
BAM ekibi seminere, emekli öğretmen Özer Güleç'le katıldı. Oyun adı altındaki her hareket, düşünce ve yarışmanın insanı eğittiğini, geliştirip olgunlaştırdığını ifade eden BAM ekibi, beraberindeki malzemelerle okul yöneticileri, öğretmen ve öğrencilerle 'kiremit' (dalye parmak-dalde parmak) oyunu da oynadı.

Şehreküstü Meydanı'na lütfen dikkat!

"İşime gidip gelirken hemen her gün BursaRay'ı kullanıyor ve Şehreküstü istasynunda inip oradan Çatalfırın civarındaki büroma ulaşıyorum.
Son zamanlarda dikkatimi çeken bir durumu Osmangazi Bld. Bşk.'nın ilgili daire yetkililerine duyurmak istiyorum.
Şehreküstü Meydanı'nda yeni düzenlemeyle çevre ferahladı. Meydan zemini yer yer set şeklinde geniş basamaklaran oluştuğu için burada dalgın yürüyen yayalar için tehlikeli durumlarla karşılaşıyorum.
Ulucami yönünden meydana inerken buradaki geniş merdiven şeklindeki setleri fark etmeyen yayalar boşluğa basar gibi aniden sendeliyor, düşme tehlikesi yaşıyor.
Bunu önlemek için daha önceden set kenarları beyaza boyanıp uyarı yapılmış ama boyalar zamanla uçmuş, şimdi hiç belli olmuyor.
Boyaların yenilenmesi çok yerinde olacaktır. Ricalarımla." Itır ÖZDEER

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.