Hava Durumu

Çocuklarımız uçup ölmesin!..

Yazının Giriş Tarihi: 05.04.2012 08:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.04.2012 08:42
"Osmangazi ilçesi, Demirkapı'daki Esentepe Mah. sakinleri olarak çoluk çocuk her gün büyük tehlikeler içindeyiz.
Yaşadığımız büyük tehlikelerden kurtulma girişimlerimiz sonuçsuz kalıyor. Sorunu ortadan kaldıracak olanlar bırakın bunu yapmayı, gelip görmüyorlar bile!. İşin kötü yanı yoldaki tehlike öyle büyük boyutlara ulaştı ki okullarına gidip gelen küçük çocuklarımızdan biri her an ciddi bir ölüm tehlikesi yaşayabilir.. Tehlikenin devamlı arttığı yer; Demirkapı Kilisesi’nin arkasından Esentepe Mah. çıkılan yol.
Çünkü bu kilisesinin arka tarafındaki duvar yıkıldı, yok. Aşağısı, uçurum denebilecek şekilde çok derin. Biz Esentepe sakinleri o yolu kullanıyoruz.
Belediyemizin yaptırdığı onca yol ve hizmet varken buraya duyarsızlık içinde kalınmasına inanamıyoruz.
Osmangazi Belediye Başkanı Sayın Mustafa Dündar'ı buraya gelip tehlikeyi görmesini ve acilen gereken önlemleri aldırtmasını rica ediyoruz. Lütfen çocuklarımız buradan aşağıya uçup ölmesin.
Saygılarımızla."
 - Semt sakinleri
***
Hani bir çocuk şarkısı vardır, çok güzeldir: 'Uç uç kelebek, yaldızlı böcek..' Esentepeli minikler o uçurumdan aşağıya dilerim hiç uçmaz, yaldızlı, pırıl pırıl dünyaları kararmaz. 


Ah Bademli vah Bademli

"Geçit bölgesindeki Bademli, bir mahalle mi, köy mü, belde mi? Ne olduğu belirsiz. Sorun yumağı, sahipsiz yerde, yaşayanlara yazık.
Bölge, Bademli, Çağrışan, ve diğer kısmı da başka köylere kayıtlı.. Yüzlerce bağımsız imarlı, ruhsatlı, yasal inşa edilmiş vergi ve altyapı bedelleri ödenmiş binalara hizmet götürülmüyor.
Büyük bir bölümünde, BUSKİ suyu ve kanalizasyonu yok. Birçok site, taşıma su kullanıyor ve kendi arıtma tesisiyle pis suları arıtıyor. Sakinlerimizin ödediği emlak ve inşaat ruhsat bedelleri başka bölgelere mi aktarılıyor?
Bademli girişi altyapı çalışmaları çoktandır bitmiyor. Müteahhit mi yetersiz,  denetim mi yapılmıyor?. Karayolu sorumsuzca kapanıp araçlar ilgisiz yönlere gönderilip adeta benzin istasyonlarına çalıştırılıyor. Bu işleri, kısa vadede  bitirebilecek kimse yok mu?.
Bademli giriş yolu, imar planında 30 mt. gözüküyor. Çalışmalar toz duman içinde yapılıp çile çekilirken yol plandaki gibi 30 mt.'ye niye çıkarılmaz?.
İmarlı ruhsatlı, vergisi ödenmiş yapıların olduğu bölgeye hizmet verin lütfen. Çile çekmeyelim."
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur


Gözlüğün güvenliği

"Bursa'nın en önemli ana arteri olan caddeye bir vefa örneği olarak Cemal Nadir Caddesi adı verilmiş. Dünyaca ünlü Bursalı karikatüristin bu cadde üzerinde kaldırım kenarında, Tophane yamaçları dibinde bir de büstü vardır. Sanatçının büstünde gözlüğü de vardı bir zamanlar. 
Ama şimdi yerinde yeller esiyor.
Birkaç kez meçhul kişilerle koparılıp alınan gözlüğün yerine yenisi yaptırılıp konmuştu. Aylardan beri büst yine gözlüksüz. Sanatçının alışılagelen simasını yansıtan kalın, yuvarlık çerçeveli gözlüğü olmayınca Cemal Nadir'i tanıyabilene de aşkolsun.
İstanbul'dan merhum dostum çizgi üstadı Semih Balcıoğlu ne zaman telefon etse, 'Cemal Nadir'in gözlükleri duruyor mu?' diye sorar ve olayı hicvederdi. Üzülürdüm.
Üzüntüm hep devam ediyor. Gözlük yok, büste ait yazıları okuyabilene aşkolsun. Dallar, yapraklar arasında kalmış. Etrafı çöp yığını. Madem ki bir gözlüğe sahip çıkılamıyor ve büst çevresinin bakımı yapılamıyor o halde bu değerli sanatçının büstünü aynı bölgede daha görülür bir yere kaldıralım. Gözlük güvenliğini sağlayalım, çevre bakımı yapalım.
İnanın bu duyarsızlık bu kente hiç yakışmıyor. Dünyaca ünlü Bursalı bir sanatçının adını bir caddeye veriyoruz ama bir gözlüğüne sahip çıkamıyoruz.
Ne kadar acı. Önerimi Bursa için bir sanat ve sanatçı kenti diyen sayın yetkililerine saygıyla iletiyorum."
Ecz.Oryal KAHRAMAN





Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.