Hava Durumu

Cumhuriyet Caddesi’nde püf püf!..

Yazının Giriş Tarihi: 09.04.2012 08:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.04.2012 08:41
"Tramvay çalıştırılınca araç trafiğine kapatılan Cumhuriyet Caddesi seyyar satıcıların resmen istilası altına girmiş.
Hafta arasında bir arkadaşımla bu caddedeki bir mağazaya alışverişe gittik. Caddeden geçerken de akla karayı seçtik.
Seyyar satıcıların yanı sıra yanımızdan süratle gelip geçen motosiklet çarpacak diye çok ürktük.
Fakat sadece bu değil; caddede adım başında kimyevi bir suya elindeki aparatı sokup sonra üzerlerimize püf püf üfleyerek baloncuklar saçan ve bunları satmaya çalışan seyyarlardan bıktık usandık.
Benim alerjik bir rahatsızlığım var. Bu tür kimyevi içerikli ürünlerle etkileniyorum.
Baloncuk satanlar işi öyle abartıyor ki insanların resmen yüzlerine doğru püf püf üflüyorlar. Yapma kardeşim, diye uyardık ama boşuna. Biz yapma dedikçe de inadına üfleyip durdular.
Arkadaşımla caddede belki bir zabıta görüp şikayetçi olmak istedik ama tek bir zabıta memuruna ne yazık ki rastlayamadık..
Cumhuriyet Cad.'ne yeni bir işlev kazandırılmak isteniyor ama bu koşullar altında bu nasıl başarılır?. Çünkü şu günlerde cadde sahipsiz denilebilecek kadar kendi kaderine terk edilmiş.
Sayın yetkililerin dikkatlerine sunuyor, gerekli önlemlerin alınmış olduğunu görmek istiyoruz."
- Neşe TORUN


Ahmet Vefik Paşa'yı anma töreni

"Bursa eski valilerinden olan ve şehrimize birçok eser kazandıran, tiyatro açan Ahmet Vefik Paşa'nın 121. vefat yılı nedeniyle Tayyare Kültür Merkezi'nde bir tören yapıldı.
Bir sanatsever olarak bu etkinliğin aynı gece adının verildiği Bursa AVP Devlet Tiyatromuzda da devam etmesi gerekmez miydi?. Örneğin Ahmet Vefik Paşa'nın Molier'den adapte ettiği ünlü oyunlardan seçilecek çeşitli bölümler sahnelenebilirdi. Acaba bu neden düşünülmedi?"
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur


Aylardır bu şekilde

"Geçenlerde Sırameşeler Cad. yanındaki ara yan yolda kaldırım boyunca uzanan derin bir çukurla ilgili bir okurunuzun fotoğraflı şikayetini yayınladınız. Hemen onarıldı. Ben de Kükürtlü Mah. 6. Park Sk. Çocuk Hastanesi üst kısmı ve Barış Apt. önünde aylardır buna benzer çukurlu zeminin resmini gönderiyorum. Buranın da onarımını çevre sakinleri adına rica ediyorum. Çünkü yolun yarısı yok gibi. Tehlikeli oluyor."
Bahri EFE



Alo, burası Büyükşehir

ULAŞIM:- "13/3/2012 tarihli köşenizde yer verdiğiniz 'Hani ulaşım sorunu kalmamıştı' başlıklı okur şikayet yazısı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.
Toplu taşıma hatlarına ilişkin düzenlemeler ulaşım altyapısı, yolculuk istatistikleri, araç ve sürücü sayıları, yürüme mesafesi, trafiğin genel durumu ve ulaşımdaki diğer aktörler gibi objektif veriler doğrultusunda gerçekleştirilmektedir. Elektronik ücret toplama sistemi sayesinde yolculuk istatistikleri anlık olarak raporlanabilmekte, bu raporlar neticesinde sefer saatleri ve periyotları, araç tipleri düzenlenmekte ve ihtiyaç doğrultusunda revize edilmektedir."
**
SORUN BİTTİ:- "15/2/2012'de yayınladığınız 'Hastane önünde bir göl' başlıklı okur uyarısı incelenmiştir.
Söz konusu adrese 28.2.2012'de bakım onarım ekiplerimiz tarafından yağmursuyu ızgarası yapılarak sorun giderilmiştir."
**
CEZA VERİLDİ:- "14/3/2012'de köşenizde yer verdiğiniz 'Siz olsanız ne yapardınız başkan? başlıklı okur şikayet yazısı incelenmiştir.
Söz konusu aracın 19:50’de Şehirlerarası Terminal'den kalması gereken araç olduğu ve saat 20:21’de Şehirlerarası Terminal'den hareket edip rötar yaptığı, Gazi Caddesi'nde durağa uğramadan devam ettiği uydu takip sisteminden tespit edilmiş olup sürücüsüne gereken cezai işlem uygulanmıştır."
**
U/2 HAKKINDA:- 22/3/2012 tarihli gazeteniz köşesinde yayınladığınız 'Ulaşım önerisi' başlıklı okur dileği incelenmiştir. 2/U hattı Güzelyalı Feribot İskelesi’nden Mudanya Yolu- Geçit- Devlet Çevre Yolu - Uludağ Üniversitesi güzergahında Feribotla gelen yolcuları üniversiteye en kısa sürede ulaştırma amaçlı bir hattır.
Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz."
Büyükşehir Bld.Basın
Halkla İlşk. Şb. Md.





Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.