Hava Durumu

Cumhuriyet Savcımız Bayraktar ikinci şiir kitabını da yayınladı…

Yazının Giriş Tarihi: 03.05.2015 08:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.05.2015 08:01
Mutlu pazarlar efendim.. Şiirsever okurlarıma sevilen bir hukukçu ve sanatçı olan Bursa Cumhuriyet Savcısı Muhammet Zeki Bayraktar’ın yayınladığı  güzel bir eserden söz etmek istiyorum.  
Değerli Savcımız genişlettiği  ‘Ben de Vurdum Ölümü’ isimli ikinci şiir kitabını sanatseverlerle buluşturdu.  

Kitabın ikinci baskısı Bursa Anadolu Medya Yayıncılık tarafından piyasada.. 
Bayraktar;  yüreğin sese dönüşü,  yani has ve samimi şiir ‘insanca’ gören duyan,  düşünen,  söyleyen,  yazanların sayesinde bu gökkubbeyi hep çınlattığını belirtirken kitabında aşk,  toplumsal olaylar, aile bireyleri ile ilgili olmak üzere her konuda mısraların yer aldığını söyledi. 

Meslek hayatında insanlarla olan diyalogları nedeniyle birçok olayları gördüğünü söyleyen Bursa Cumhuriyet Savcısı  Bayraktar,  şiir yazmaya ortaokul yıllarında başladığını belirterek, “Mesleğim gereği insanlarla hep yüz yüzeyim.  Şiirlerimi genelde ilham geldiğinde hemen kalem,  kağıdımı çıkarıp yazıyorum. 
Şiirlerimin çoğu hece vezniyle yazıldı.. Genellikle aşk şiirleri, ilahi aşk, bunun tezahürü olan insanlara, doğaya olan aşk ve toplumsal bazı olaylarla ilgili şiirler yer alıyor bu kitapta.
 İlk kitabım 60  sayfaydı.  İkinci kitabımı 90 sayfa olarak yayınladım” diyor.
 Şairliğin,  hiç susmayan yüreklerin dillenişi olduğunu vurgulayan Bayraktar, “Hiçbir şairin yürek titreyişini, yüreğin sese dönüşen yazısını susturamazsınız. Yüreğin sese dönüşü, yani has ve samimi şiir ‘insanca’ gören duyan,  düşünen,  söyleyen,  yazanların sayesinde bu gökkubbeyi hep çınlatacak” diyor.  
Şiir severlerin ve kamu kurumların kitabına büyük ilgi göstermesinden dolayı  mutlu olduğunu ifade eden,  sanatsever Savcımız yeni şiirlerini yazmaya devam ettiğini ve  üçüncü kitabı için hazırlığa başladığını söylüyor..
Sayın  Savcımız Bayraktar’ı kutluyor ve yeni kitaplarının da kısa süreçte şiir severlerle buluşmasını diliyorum. 

Güzel Elvan ve Butik Ali
‘Sokak  Oyunları’ndalar 


Büyükşehir Belediyesi’nce Kent Müzesi koordinasyonunda gerçekleştirilen ‘9. Bursa Ulusal Sokak Oyunları Şenliği’, yarın Pınarbaşı Parkı’nda başlıyor. 
Bu yıl 9. kez hayata geçirilen ‘Bursa Ulusal Sokak Oyunları Şenliği’, çocukları birbirinden güzel sürprizleriyle karşılıyor.
Hızla gelişen teknolojiyle değişen yaşam koşullarında unutulmaya yüz tutmuş eski sokak oyunlarını araştırıp yeniden gündeme getirerek yaşatılmasını sağlamayı ve çocuklar arasındaki sosyal iletişime katkıda bulunmayı amaçlayan şenliğin sunuculuğunu  bu sene çocukların yakından tanıdığı TRT 1’in sevilen dizi filmi  ‘Seksenler’  oyuncularından pastane sahibi Sami’nin kızı Elvan rolündeki Begüm Öner  ile  Butik Ali  tiplemesiyle harikalar yaratan Hakan Bulut yapacak.
Çocuklar,  sokak oyunları istasyonlarında yakan top, yumurta taşıma ve horoz dövüşü gibi oyunlarla eğlenirken, Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri tarafından çocuklara yönelik atölye çalışmaları da keyifli anlara sahne olacak.

Pazar neşesi

“Alkolik bir adam,  ucuz bulduğu rakıları bolca satın  alıp evin yolunu  tutmuş..  Rakı şişelerini kimse görmesin diye de bir çuvalın içine büyük bir itinayla yerleştirmiş.
Çuvalı  sırtlayıp yürürken  devriye  görevindeki  polislerle  karşılaşmış.  Polislerden biri elindeki sopayı çuvala hızlıca vurmuş ve sormuş:
‘Ne var  bu çuvalın içinde?..’ 
Adam  biraz tedirgin şekilde  cevap vermiş: 
‘Bir daha vuracak olursan hiçbir şey’  demiş..”
(Teşekkürler  Vasıf  M.) 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.