Hava Durumu

Cumhuriyetimiz ve hiç bitmeyecek büyük coşku

Yazının Giriş Tarihi: 29.10.2014 08:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.10.2014 08:43
Büyük Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarının yurdumuzu düşmanlardan temizledikten sonra ilan ettikleri Cumhuriyetimiz bugün 91. yaşında..
En büyük bayramımız kutlu olsun..
Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyorum. Işıklar içinde olsunlar.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız bu sene 91. yılında daha büyük bir coşku ile kutlanacak. 
Bugün için hazırlanan kutlama programlarından bazıları şöyle:
Nilüfer ilçesindeki Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda saat 19’da halkın katılacağı büyük Cumhuriyet yürüyüşü var. Ardından da FSM Bulvarı üzerindeki hastane alanında Sertab Erener’in vereceği konserle bu önemli bayram gecesine farklı bir boyut eklenecek.
Osmangazi Belediyesi de Tayyare Kültür Merkezi salonlarında Cumhuriyetin 91.kuruluş yıldönümünü Türk Sanat Müziği Topluluğu’nun vereceği ve konuk sanatçı olarak katılacak Ayşen Birgör’ün konseriyle süslüyor.
Yıldırım Belediyesi ise bu akşam saat 18’de Mesken Meydanı’ndan başlayıp Kaplıkaya Cazibe Merkezi’ne kadar devam edecek olan halk yürüyüşünün ardından Kaplıkaya Cazibe Merkezi’nde Grup Laçin’in vereceği konserle Cumhuriyet Bayramımızı kutlayacak. 
Vilayet tarafından hazırlanan kutlama programı da öğle üzeri Cumhuriyet Yürüyüşü ve tören geçişiyle start alacak, çeşitli konserler ve  gece de fener alayı var. Saat 20’de de Vali Münir Karaloğlu, Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi Fuar Alanı’nda bir resepsiyon verecek.
Cemal Nadir Güler Sanat Galerisi’nde de Kent Konseyi Ressamlar Çalışma Grubu’nun hazırladığı Cumhuriyet Bayramı konulu bir resim sergisi açılacak.
Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün güzel bir sözü ile bugünkü ana yazımızı noktalayalım: 
‘Cumhuriyet fazilettir.. Ey yükselen yeni nesil!.. İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizlersiniz..” 

Bir dakika bakar mısınız?

“Son zamanlarda bizzat yaşadığım ilginç ve üzücü olaylar var. Kızlı erkekli bazı üniformalı öğrenciler ile diğer kişiler hiç tanımadığı insanlardan ‘bir dakika bakar mısınız, bir şey söyleyebilir miyim?’ diyerek vatandaşı durdurup ‘2-3 lira verir misiniz? diyorlar. 
Bu alışık olmadığımız durum çok şaşırtıcı? Acaba kazançları mı yetmiyor, yoksa zorlaşan yaşam koşullarından mı? 
Daha önce dilenip Allah rızası için sadaka isteyenleri görürdük ve hiç yadırgamazdık. 
Ancak şimdi işin rengi değişti. Düşündürücü ve kaygı verici olayın karşısında üzülmemek elde değil. Bu durumda ne yapacağımızı bilemiyor ve vicdan azabı çekiyoruz. Yaşam nereye gidiyor?. 
Saygılarımla.”
Erdoğan EVCAN  

Mihraplı Parkı’nda sorunlar 

“Geçenlerde havanın güzelliğinden yararlanıp yeşil bir alanda spor yaparak günü değerlendirmek için minik bebeğimizi de yanımıza alarak ailece Mihraplı Parkı’na gittik. 
Parkın bazı noktalarında yapım çalışmaları devam ediyordu. Yürüme yolları kalabalıktı. 
Ne var ki park içinde birçok özel araç yürüme yollarından, yanımızdan geçiyordu. Zaman zaman kırmızı toprağın tozu içinde kaldık. 



Bu araçlardan hangileri resmi görevli araçlar, hangileri şahıslara ait bilemiyorum. Önlem olarak bazı yerlere araç giremez yazıları konulursa ve zaman zaman trafik ekipleri denetleme yaparlarsa özel araçların parka girişleri kısıtlanmış olacaktır. Ayrıca, bazı vatandaşlar parka getirdikleri köpeklerini bazen salıveriyorlardı. Televizyondan gördüğümüz kadarıyla saldırgan bir cinse ait olduğunu düşündüğümüz ve ağızlık takılmamış olan bu köpeklerden dolayı huzurumuz kaçtı. Bu nedenle parkı erken terk etmek zorunda kaldık. 
Parktaki güvenlik görevlileri, bu tip saldırgan köpeklerin parka girişine izin vermemeli ve başıboş bırakılmasına ise kesinlikle müsamaha göstermemeli diye düşünüyorum. 
Park girişlerinde içeri girişi yasak olan bu tip köpekler varsa cinsleri uyarıcı levhalarda gösterilebilir. Bu problemi diğer bazı büyük parklarda da yaşadığımız için tüm parklarda standartlaştırma yapılabilir ve bu tip köpeklere özel parklar kurulabilirse çok yerinde bir çalışma yapılmış olur, olası tehlikeler yaşanılmaz..
Saygılarımla..” - Tayyar GÖYEN

TEŞEKKÜR PANOSU

14 Ekim köşenizde yayınlanan İpekçilik Cad. Dörtçelik Okulu sokağındaki delinatörlerin kırıldığı ve üzerine park edildiği için öğrencilerin dar sokakta servis araçlarına inip binerken tehlike yaşadığını belirtmiş ve delinatörlerin yenilenmesi için ricada bulunmuştum.
Talebimin yayını sonrası yetkililer kırılmış delinatörleri hemen yenilediler sorun kalmadı.
Size ve ilgililere teşekkürler.”
Bir öğrenci velisi
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.