Hava Durumu

Daracık kavşak panikletiyor!..

Yazının Giriş Tarihi: 06.06.2012 01:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.06.2012 01:08
 "Orhaneli, Keles yönüne giderken sağdan Beşevler Cad.'ne giden yolun devamında dört yönlü bir kavşak var. Karafatma heykeli de buradadır. Kavşağın solunda ve biraz yukarısında, Nilüfer Belediyesi Kültür Merkezi bulunuyor.
Bu kavşak çok dar? Sola Karafatma ve Bilginler Caddesi’ne dönüş trafik lambası var. Sağ taraf FSM Bulvarı'na sinyalize edilmiş. Burada yol tıkanıyor. Eski Beşevler köyü ve Küçük Sanayi'ye gideceklere trafik ışıklarında yol kalmıyor.
Eskiden sinyalize sisteminde ışıklar sola, sağa farklı zamanlarda yanıp, sönerdi. Geçenlerde bir yakınımın çok eski aracıyla o yolu kullanmam gerekti. İleri gideceğim sağda durdum, sağ dönüş işaretli yeşil yandı, arkamda dönecek araç kornalarıyla panikledim, sola trafik lambalarını geçerek yanaştım. Araç eski direksiyon ağır, zor dönüyor. Hurdaya ayırma olanağı yok, sahibi ise satmıyor. 1977'den beri araç kullanırım. Acemi sayılmam. Ama ne yapacağımı şaşırdım doğrusu.
Özetle o kavşak çok dar. Sağda trafik cebi var. Burada 3 araç geçişi için yol açılabilir. Dar ve tehlikeli yerler Bursa'da çoğunlukta. İlgililer arasında bu gibi konuların uzmanları da muhakkak vardır. Masa başı çalışmaları ve kroki çalışmasını bırakıp, makam araçlarıyla böylesi yerleri dolaşsalar aksaklıkları görür ve önlem alırlar.
Yeterki hizmet yapılmak istensin. Saygıyla."
- Kemal BAŞEREN


Mezuniyet gecesi!..
"Ataevler Mh. sakini ve açık öğretim fakültesi öğrencisiyim. 1 Haziran Cuma Feriha Uyar Kız Meslek Lisesi bahçesinde mezuniyet gecesi vardı. Geç saatlere dek çok yüksek sesli eğlenceden evde başımıza ağrılar girdi. Ertesi sabah açık öğretim fakültesi sınavlarını bu lisenin yöneticileri dikkate almalı ve bize dinlenme duyarlılığı gösterilmeliydi.
Tören başka bir tarihte de düzenlenebilir veya daha alçak sesle eğlenilebilirdi."
Ertan MISTIK


Alo, burası Büyükşehir
(Büyükşehir Belediyesi'nden köşemizde çıkan şikayetlere gönderilen yanıtlarda genelde klişe ifadeler var. Bu nedenle yanıtları özüne uygun kısaltıyorum)

KONU 1/T:- "30/5/2012'de yayınlanan '1-T beklemeden çekip gidiyor' başlıklı yakınmaya yanıt:
Besleme hattı olarak çalışan araçların kalkış saatleri Metro'nun istasyona geliş saatine 3-4 dakika ek süre verilerek belirlenmiş olup ayrıca tüm sürücülere metro yolcularının beklenmesi talimatı verilmiştir. Aksine harekette sürücülere cezai işlem uygulanmaktadır."

DURAKLAR:- "25/5/2012 tarihli 'BOİ durakları fırın gibi' şikayetine yanıt:
Büyükşehir Bld. Ulaşım Dairesi Bşk.'lığı Toplu Taşıma Şube Md.'nce oluşturulan kapalı otobüs duraklarında ısı ve ultraviyole (UV) izolasyonunu sağlayan polycarbon çatı malzemesi kullanılmaktadır. %90'a varan ışık geçirme özelliği tercih sebebidir. Hürriyet Cd. Tarım Lisesi önündeki durak da ekiplerimizce temizlenmiştir."

KANALİZASYON:- 23/5/2012 köşenizde yer verdiğiniz 'BUSKİ'nin 3 ekibi de iş bizim değil dedi'
başlıklı şikayete yanıt:
Mollafenari Mah. Derman Cad. Neşe Sk.'ta ana kanalizasyon hattında meydana gelen arıza ekiplerimizin çalışmalarıyla onarılmıştır. Neşe Sokak No:7'de oturan vatandaşımız ile de görüşülmüş, kendisi herhangi bir sorununun olmadığını belirtmiştir. Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.
Büyükşehir Bld. Basın Halkla İlşk. Şb.


Panayır Mh. gerçek bir panayır gibi!..
Osmangazi ilçesi Panayır Mh. adı gibi gerçekten de bir panayır yerine dönüyor. Hem de gece gündüz 24 saat.
Bunun sebebi şudur:
Yeni Yalova Yolu'ndaki kavşaktan semtimize büyük araçlar, kamyonlar, TIR'lar ve şehirlerarası yolcu otobüslerinin girişi yasak. Bunun için girişte 'yasak levhası' bulunuyor. Ama dinleyen eden yok..
Bu yüzden mahallemizin daracık yollarında TIR'lar kamyonlar, şehirlerarası yolcu otobüsleri ve buna benzer ağır tonajlı araçlar adeta mekik dokuyor.
Gece gündüz daracık yollardan geçmeye çalışan bu tür araçlar karşılaştıkları zaman da olanlar oluyor. Dönüş zorlukları, korna sesleri, zaman zaman sert münakaşalar gırla gidiyor. Bunlar da yetmezmiş gibi, ağır tonajlı araçların geçişleri sırasında evlerimiz zangır zangır sallanıyor. Gündüz saatlerinde ise tehlikeler yaşanıyor. Semt çocuklarımız ve yayalar bu araçların arasından yürümeye çalışıyor.
Bu işe kim dur diyecek Allah aşkına?. Bu tür araçların girişini yasaklayan levha süs mü?. Neden denetleme zahmetine katlanılmıyor?.
Bir semt sakini
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.