Hava Durumu

Derdini söylemeyen derman bulamaz

Yazının Giriş Tarihi: 02.05.2012 08:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.05.2012 08:51
Çeşitli tarihlerde köşemize gönderilen okur yakınmaları, dilek ve önerilerin büyük bir çoğunluğu ilgili belediyelerce ele alındı ve sorunlar çözümlendi.
Tüm belediye yetkililerine gösterdikleri duyarlılık için okurlarım adına teşekkür ederim.
Bugün belediyelerden gönderilen müjdeli haberleri özetleyerek aktarıyorum.
Evet, derdini söylemeyen derman bulamazmış..
Sorunlardan uzak günler dilerim sevgili okurlarım.

ALO, BURASI OSMANGAZİ

TİJ'LER KESİLDİ:- "26.3.2012'de yayınladığınız Uludağ çıkış yolu üzerindeki kaldırımda yer alan direk montaj tijleriyle ilgili okur şikayeti üzerine;
Fen İşleri Müdürlüğümüz Erol Yiğitalp Viyadüğü üzerindeki kaldırımda bulunan direk montaj tijlerini kestirterek sorunu çözümlemiştir.
Vatadaşların benzer durumlarla karşılaşmamaları için ekiplerimiz bundan böyle daha titiz davranacaklardır."
*
TAHTAKALE:- "29.3.2012 köşenizde yayınlanan 'Tahtakale Cephesi' başlıklı yazıda okurunuz Tahtakale çarşısı bölgesindeki işgallere işaret etti..
Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz şikayete konu olan durum üzerine çarşıda yaya kaldırımları işgal eden esnafı uyardı ve işgalleri kaldırttı.. Ayrıca çarşı içindeki tuvaletlerin temizliği konusunda da denetimler sıklaştırıldı.. İşaret edilen sorunlar bitti."
*
GAZİ CADDESİ:- "2.4.2012'de 'Çukurlar büyüyor' başlıklı okur şikayeti yazısında Yeşilova Mh. Gazi Cd.'nin bozuk asfalt sornununa işaret edildi.
Ekiplerimiz ilgili bölgede gerekli araştırmayı hemen yaptı.
Ancak şikayete konu olan cadde bir ana arter olup Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğunda olduğunu tespit etmişlerdir..
Bu caddedeki gereken onarım bu nedenle Büyükşehir Belediyesi'nce yapılacaktır.
Konulara gösterilen duyarlılık nedeniyle okurlarınıza ve bize ilettiğiniz için de size teşekkür eder esenlikler dilerim."
Mustafa DÜNDAR
Osmangazi Bld.Bşk.




Alo, burası Büyükşehir

SAMUR SOKAK:- "17/4/2012'de köşenizde yer alan 'Aman BUSKİ, canım cicim BUSKİ' başlıklı okur yakınması incelenmiştir.
Alemdar Mah. Samur Sk.'taki kanalizasyon sorunu, bakım onarım ekiplerimizce  giderilmiştir."      
*
KAZAN SUYU:- "16/4/2012'de yayınlanan 'Aynı suya iki farklı tarife' başlıklı okur şikayeti incelenmiştir.
Su fiyat tarifeleri BUSKİ Genel Kurulu'nca onaylanıp yürürlüğe konulmaktadır. Meskenlerde bir hane bazında 10 m3 1.kademeden, 10 m3'ü aşan sarfiyatlar 2.kademeden hesaplanmaktadır. Ortak kullanım (kazan dairesi) tarifesi mesken tarifesinin 2.kademesi olarak Genel Kurul kararına istinaden uygulanmaktadır.
2012/Nisan Dönemi;
1.Tüketim < = 10m3 ; 2.02 TL (Atıksu + KDV hariç)
2.Tüketim > 10m3 ; 3.84 TL (Atıksu + KDV hariç)     
*
BESAŞ'TAN:- "12/4/2012'de yayınlanan 'BESAŞ'tan istek' başlıklı okur talebi incelenmiştir. Besaş'ta francala ekmek yanında tam buğdaylı, tam tahıllı, çavdarlı, kepekli, ayçekirdekli, ruşeymli, yulaflı, mısırlı, haşhaşlı, zeytinli, cevizli, köy ekmeği, rol ekmek, rol kepek ekmek, tuzsuz ekmek, light ekmek, şampiyon ekmek olmak üzere toplam 18 çeşit ekmek üretilmektedir.
Kalp ve böbrek rahatsızı hastaları için tuzsuz ekmek ve tam buğday ekmeği çeşitleri tüm bayilerimizde satıştadır. Tuzsuz ekmeğin (50 gram) satış fiyatı 12 kuruş, tam buğday ekmeğinin (400 gram) satış fiyatı 75 kuruştur. Ayrıca günümüzün en büyük sıkıntısı ekmek israfını önleme amacıyla tuzsuz ekmekler rol (küçük ekmek) şeklinde sunulmaktadır."
*
PÜF PÜF:- "9/4/2012'de 'Cumhuriyet Caddesi'nde püf püf' başlıklı okur şikayeti yayınlandı.
Ekiplerimizce sorumluluk alanlarında devamlı kontrol yapılmakta, saptanan  olumsuzluklar uyarılarımızla giderilmeye çalışılmakta, aykırı davrananlar hakkında Kabahatler Kanunu ve yönetmeliklere göre yasal işlem yapılmaktadır.
Cumhuriyet Cad.’nde saptanan olumsuzluklar uyarılarımızla giderilmeye çalışılmış,  aykırı davrananlar hakkında 1-18 Nisan 2012 arasında 22 seyyar satıcıya gerekli işlem yapılmıştır." 
*
ÇALIŞMA BAŞLADI:- "9/2/2012'de 'Nilüfer Belediyesi'nin dikkatine' başlıklı okur yazısı incelenmiştir.
Belirtilen adreste, yağmursuyu ızgarası yapım programına alınmış, çalışma başlamıştır."
*
ÜLKÜ KÖY:- "22/3/2012'de 'Ülkü Köy'den 'yeter artık' başlıklı şikayet üzerine Ülkü Köy Mahallesi'nde ekiplerimizce 28.3.2012'de asfalt kaplaması yapılıp tamamlanarak sorun giderilmiştir. Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.
Duyarlı okurlarınıza teşekkür ederiz."
Büyükşehir Bld.Basın
Halkla İlşk. Şb. Md. 





Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.