Hava Durumu

Dikkat! Orada bir köy var uzakta...

Yazının Giriş Tarihi: 20.05.2015 07:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.05.2015 07:03
“Orda bir köy var uzakta/ O köy bizim köyümüzdür/ Gitmesek de tozmasak da/ O köy bizim köyümüzdür...”
Ünlü şair Ahmet Kutsi Tecer bu dizeleri sanki Bursa’ya 60 km. kadar uzakta bulunan ve tarihi kalıntılarla dolu Karacabey, Çamlıca Köyü için yazmış..
Harika bir doğası var bu köyün. Havası da çok güzel. Köy sakinlerinin çoğu Bursa ve çevresine göç etmişler.
Köy içinde eski tarihi kalıntılar mevcut.. Köy sakinleri çok konuksever insanlar. Gönderdiğim fotoğraflarda bir harabe halini almış olan görüntüler çok net olarak belli.

Çamlıca Köyü’nde, uzun yıllardan bu yana ihmal edilmiş, el atılmamış tarihi kalıntılar ne yazık ki her geçen gün biraz da harap olmaya, yıkılmaya devam ediyor.
Oysa bu tarihi kalıntılarda gerekli restorasyon çalışmaları yapılsa yerli-yabancı turistlerin de Bursamız’da gezip göreceği önemli yerler arasına girebilir.

Geçenlerde bir davet üzerine gittiğim Çamlıca’da konuştuğum yaşlı bir köy sakini, ‘bu kalıntılarla ilgili gerekli restorasyona başlanılacağını yıllar önce duymuştuk ama o günden beri bir arpa boyu yol alınmadı’ diye dert yandı.
Uyarımın değerlendirilmesi ve gerekli çalışmaların yapılması için  köşeniz aracılığıyla ilgililerin dikkatine sunuyorum. Saygılarımla.” Kemal BAŞEREN

***

BURSAGAZ’DAN TARIK DEVLET'E


Geçenlerde yayınladığımız bir şikayet üzerine BURSAGAZ’dan uzun bir açıklama geldi.

Yanıtı özetleyip sunuyoruz:
***
“14.5.2015 köşenizde yer alan ‘Bursagaz’ın Dikkatine’ başlıklı okurunuz Sn. Tarık Devlet’in şikayetine ilgili birimlerimiz inceleme yapmış ve konuyla ilgili yönetmelik maddesi aşağıda paylaşılmıştır. 
Doğal Gaz Piyasası İç Tesisat Yönetmeliği 6. Mad.’nde belirtildiği üzere bina iç tesisatına ait parçaların arıza ve değişimini bina sahibi veya yönetimince  yetkili sertifikalı iç tesisat firmalarına ücreti karşılığı yaptırılır. 
Dağıtım şirketi iç tesisat veya bina kolon hattında tamirat işlemi yapamaz. 
Sadece sürekli ve güvenli doğalgaz arzını sağlamak için iç tesisatta kontroller yapar. 
Regülatör flexi binaya ait kolon hattındadır. Doğal Gaz Acil 187 ekiplerimiz binaya gaz arzını sağlayan regülatörü herhangi bir arızada ücretsiz olarak değiştirmektedir. 
Adreste regülatör ücretsiz olarak değiştirilmiş fakat yeni regülatör tesisata uyum sağlamadığı için yetkili firmaya yönlendirme yapılmıştır. 
Abonelerimiz her tür soru ve sorununda; hafta içi saat 8.30 ile 22 arası, cumartesi günleri ise 9 ile 17 saatleri arasında hizmet veren 444 11 33 no’lu çağrı merkezimizi arayarak; acil durumlarda ise doğal gaz acil hattı olan 187’yi arayarak her türlü desteği alabilirler. Saygılarımızla.” 
Bursagaz  Kurumsal  İletişim

***

BURSAGAZ SORUNU HEMEN O GÜN ÇÖZDÜ


“15 Mayıs 2015 tarihinde köşenizde yayınlanan ‘BURSAGAZ ve BUSKİ yarış mı yapıyor?’ başlığı ile Çekirge Mah. Çizme Sokak’ta yapılan kazı çalışmaları ile ilgili yayınlanan okur şikayeti incelenmiştir.
Şikayet konusu belirtilen adreste BURSAGAZ kazı çalışmaları 30.04.2015 tarihinde tamamlanmış ve test işlemlerinin ardından yeni çekilen hatta gaz verilmeye başlanmıştır. 
15 Mayıs 2015 tarihi itibarıyla da BURSAGAZ ekiplerince belirtilen sokakta gerekli olan yama ve asfalt çalışmaları tamamlanmıştır.
Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.”
Bursagaz  Kurumsal  İletişim




 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.