Hava Durumu

Dikkat, tehlike!.. Yıkılabilir!..

Yazının Giriş Tarihi: 17.02.2016 07:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.02.2016 07:51
"Gazetenizdeki köşenizde yayınlanması için gönderdiğim bu fotoğrafı Maksem ve İnebey caddelerinin kesiştiği noktada çektim. 
Fotoğrafta görülen bu viran binanın son durumu oldukça büyük bir tehlike yaratıyor. Çünkü hemen yakınındaki bir ilköğretim okulunun yüzlerce öğrencisi ve velileri, öğretmenleri ile semt sakinleri her gün bu viran binanın önünden geçmek zorunda kalıyorlar.
Bugün oradan geçerken binaya bir tabela konduğunu gördüm. Üzerinde 'DİKKAT TEHLİKELİDİR YIKILABİLİR" şeklinde bir uyarı yazısı var. 



Peki; bu tabela binanın aniden çökmesiyle yaşanabilecek can kayıpları ya da yaralanmaların vebalinden sorumluları kurtaracak mı?.
Birkaç gün önce İstanbul Beyoğlu semtindeki bir ara sokakta aniden çöken binaları lütfen unutmayalım..  
İlgililerine aracılığımızla duyuruyorum.
Saygılarımla."
 Ali ÖNER

En doğal gaz kuru fasulye

"Geçen yaz Kumla'yı 3 ayda adeta dağıttılar ama 8 aydır toplayamıyorlar. Geçen ekim ayında sel bastı, alt kat ve dükkanlar su içinde kaldı. Su tahliye giderleri iptal edildiğinden Kumla gondollar şehri Venedik gibi oldu. İktidar partisi temsilcileri 28 Ekim 2015’de doğalgaz gelecek vaadinde bulundu, göstermelik temel bile atıldı.  
Oysa ilgililer Kumla'ya 'doğalgaz getirme planı yok' açıklaması yaptı. 
30 Ekim 2015'te CHP'liler Kumla'da kuru fasulye tencereleri kaynatıp 'en doğal gaz budur' dediler. Özetle Kumlalılar kandırıldı. 
Küçükkumla'ya belediyece marina yapma fikri var. Amaç, yatını marinaya çekenden para almak. Şubat başında sahile açılan derede su durdukça sivrisinekler ürüyor ama belediye nedense mayıs sonunda ilaçlama yapıyor. 
Kumla'da çok sayıda yazlık ev var. Ödenen emlak vergilerinin ancak çeyrek miktarı yatırım olarak Kumla'ya yarıyor.  
Kumla'da sokak çeşmesi sadece 2 tane. Meydan çeşmesi de lazım. Buradaki hayrat çeşme 4 yıl önce yıkıldı, defalarca neden yıkıldı sorumuza yanıt alamadık. Yazın nüfus 120 binlere dayanıyor. Hırsızlık da artıyor. Sahil yoluna Mobese kameraları takılmalı. Geceleri Kumla'da insanlar sahil yolunda. Cumartesi- pazar sahil yolu karınca gibi. Bazı işyerleri yola sandalye masa atıyor ki adım atılmaz. 
40 yıl önce kumsala yapılan binalar yıkılacaktı, onlar da yıkılmadı. Deprem mi bekleniyor?. Bu yaz Kumla'da sahil projesi de bu gidişle bitmeyecek gibi. 
Deniz sefalarına hazırlanan yazlıkçıların haberi olsun." H.B

UEDAŞ'a bir talep

"16.2.2016 tarihindeki köşenizde UEDAŞ'la ilgili bir okur talebinin tamamlandığına dair bilgi verildi. 
Benim de uzun süredir dikkatimi çeken ama kimlere ve nasıl aktarabileceğimi bilmediğim bir konuyu sizin köşenizden yetkililere bildirebileceğimi düşündüm. Umarım konu hakkında bir çalışma yapılır. 
Nilüfer Carrefour kavşağındaki Nilpark önündeki döner kavşak ve çevresindeki aydınlatmalar uzun süredir çalışmıyor. 
Burası son derece işlek bir alan olmasına rağmen geceleri zifiri karanlık oluyor ve Nilüfer'e bu görüntü hiç yakışmıyor. 
Umarım konuyu yetkililere aktarabilirsiniz.
Saygılarımla."
Z.A.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.