Hava Durumu

Diyarbakır Sur’dan Altınmakaslar’a

Yazının Giriş Tarihi: 29.05.2016 07:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.05.2016 07:34
Merhaba değerli okurlar;      
Türkiye’de en modern özelliklere sahip olan ve geçen çarşamba törenle açılan İnci-Taner Altınmakas Nilüfer Bld. Huzurevi için Diyarbakır’ın Sur ilçesinden bir ileti aldım.  
İleti; Bursa’nın yardımsever ve unutulmaz simalarından rahmetli hakim Mürüvet Yener’in oğlu olan dostum Haluk Doğu’dandı. İleti şöyle:

“Erdal Bey merhaba,
Uzun zamandan beri haberleşemedik. Ama bugün internette gözüme çarpan bir yazınız beni eskilere götürdü. 
Taner Altınmakas adına yaptırılan Huzurevi’nden bahsediyorum. Kendisi ile Bursaspor voleybol takımında oynamıştık.. O takımda kimler yoktu ki. Özhan Canaydın, diş hekimi Dt. Engin Ayvaz ve daha nice dostlar.. Taner Bey, çok sevdiğim ağabeylerimden biriydi.. Bursa’ya her gelişimde uğrardım kendisine. 
Sizin de yazdığınız gibi çok sevilen birisi idi. Ailesinin yaptığı bu hizmet çok önemli. Bizim de bu konuda Almanya’dan yapabilecek bir işimiz, katkımız olursa elimden geleni yapmaya hazırım.
Ben şu günlerde Diyarbakır Büyükşehir Bld.’nin AB tarafından finanse edilen ‘Katı Atık Projesi’nde çalışıyorum.. Oldukça zor ve tehlikeli günler geçirdik, çünkü çalışmaların önemli bir kısmı Sur’da idi. 
     Benden bugünlük bu kadar. Size iyi çalışmalar diliyor, rahmetli Taner Ağabey’i  saygıyla anarken Sn. eşi İnci Hanım’a saygılar, oğulları Sinan ve Murat kardeşlerime de sevgiler sunuyorum. “ Haluk DOĞU


(Köşemizi süsleyen görüntü, söz konusu huzurevinin sakinleri için oluşturulan kış bahçesi şeklindeki modern bir dinlenme köşesi)

Huzurevinde büyük kermes

Büyükşehir Bld.’nin Kaplıkaya’daki Huzurevi Tesisisleri’nde bugün büyük bir kermes var.
Geleneksel Huzurevi Kermesi ve Yiyecek Şenliği sabah saat 10.00’da başlayacak ve saat 18.00’e kadar devam edecek. Hayırseverlerin kermese her yıl olduğu gibi yine yoğun bir ilgi göstermeleri bekleniyor.

Pilava buyurun

Bursa Erkek Lisesi’nin geleneksel pilav günü bugün gerçekleştiriliyor. 
Tarihi okulun 133. kuruluş yıldönümündeki etkinlikte eski ve yeni mezunlar bir araya gelecek. Programda saat 9.30’da Atatürk Anıtı’na çelenk konacak ve daha sonra okuldaki törende 50 ve 60. yılını dolduran mezunlara anı belgeleri dağıtılıp geneksel pilav ziyafeti çekilecek.

Güzel sözler

“Belki o her şeye değecek kadar değerli senin için.. Ama sen de, onun için kendini hiç edecek kadar değersiz değilsin.” - Cemal SÜREYYA  
    
Aşk her erkeğe yakışmaz.. Aşk; adam olana yakışır..” 

İyiliğin şartı beştir: Tez olmalı, gizli olmalı, gözde büyütülmemeli, sürekli olmalı  ve yerini bulmalı.” - İbni SİNA  

Pazar neşesi

‘PENGUEN’:
-
Temel ve Dursun sokakta bir penguen bulmuş. Karakola göturmüşler. Komiser ‘hemen bu hayvanı hayvanat bahçesine göturun’ demiş. 
Akşama doğru komiser Temel’le Dursun’u pengueni ortalarına almış gezdirirken görünce sinirlenmiş ve;
‘Ula uşaklar ben size o hayvanı hayvanat bahçesine götürün demedim mi? diye bağırınca Temel ‘göturdük komiserum. Şimdi de sinemaya götüreyruz’ demiş. 
(Teşekkürler Fügen YILMAZ)


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.