Hava Durumu

Doğa ve tarihle iç içe pazar tatili

Yazının Giriş Tarihi: 29.07.2018 07:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.07.2018 07:26

Mutlu bir tatil günü diliyorum değerli okurlarım.
Yaşadığımız bu yakıcı, sıcak yaz günlerinde deniz kenarlarına gidemeyenler için bir önerim var..
Doğa güzellikleri içinde tarihle iç içe bir pazar tatili geçirmeye ne dersiniz?.. Hem de çok yakında. Ulaşım da kolay.
Yıldırım ilçemizden söz ediyorum. Bugün rotanızı Yıldırım'a çevirirseniz doğa ve tarihi güzellikler içinde unutulmayacak saatler yaşayabilirsiniz.
UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde ve 700 yıllık geçmişiyle sivil mimari örneklerini barındıran Cumalıkızık'a, tarihsel ve kültürel öneme sahip Yeşil Külliyesi, Yıldırım Külliyesi, Emirsultan Camisi, Balabanbey Camisi'ne, doğal güzelliklerle bezeli Zeyniler'e ve eşsiz tabiat varlıklarına sahip Yıldırım'da 144 kilometrelik doğa yürüyüşü parkurları ve 37 kilometrelik manastır parkurlarının yanı sıra, Elvankaya, Deliklikaya ve Babaayvaz mevkilerinde kaya tırmanışı noktaları, Zeyniler'de yamaç paraşütü pisti sizleri bekliyor.
Ayrıca, Ataman, Balaban, Erikliyayla, Kanlıgölet, Küreklidere ve Softaboğan şelaleleri de doğanın en güzel manzaralarına sahip..
Ani ve şiddetli bir yağışa yakalanırsak ne olacak diye endişeniz de olmasın.. Cumalıkızık'taki evlerin çoğunda köy sakini hamarat kadınlar nefis gözlemeler yapıyorlar.. Hem bu tarihi evlere sığınabilir, hem de gözlemelerinizi afiyetle yiyebilirsiniz..
Hadi bakalım, yolunuz açık olsun..

Güzel sözler
"Kimi ne kadar düşünürsen düşün... Düşüncelerin en derini, başını yastığa koyduğun an başlar."
"Komşunu sev ama bahçe duvarlarını sakın yıkma." - G. Herbert
"İnsan, ancak sevdiğinden bir şeyler öğrenebilir." - Goethe
"Bir insanın pişmanlığı olmayın, gidin ona ve neyi olursanız olun ama sakın pişmanlığı olmayın.."
Derleyen N. Tülay YILMAZ'a teşekkürler

Pazar neşesi
'YUMURTA':- Çocuk bakkala yumurta almaya gitmiş ve bakkal çocuğa seçtiği küçük küçük yumurtalardan vermiş.
Çocuk demiş ki:
- Neden hep küçük yumurtalardan veriyorsun?
Bakkal:
- "Taşıması kolay olur da ondan."
Çocuk hiçbir şey dememiş ve bakkala eksik para verip küçük yumurtaları alarak dükkandan çıkmış. Ama bakkal hemen arkasından bağırmaya başlamış:
- "Eksik para verdin evladım..!
Çocuk kahkaha atarak cevap vermiş:
- "Sayması kolay olur da ondan!."

Gökyüzünden şahane Uluabat manzarası
Nilüfer Belediyesi Fadıllı Havacılık Tesisleri'nde Yamaç Paraşütü Başlangıç Eğitimi'ne katılan gökyüzü tutkunları, geçenlerde mas-mavi gökyüzünde ilk uçuşlarını büyük bir heyecan içinde gerçekleştirdiler.
Alternatif spor branşlarının gelişmesi için çalışmalar yürüten Nilüfer Belediyesi, ilçeyi hava sporlarının merkezi haline getirmeye başladı.
Havacılık sporuyla ilgili eğitimler düzenleyen Nilüfer Belediyesi'nin, Yamaç Paraşütü Başlangıç Eğitimleri de hava sporu tutkunları tarafından yoğun ilgi görüyor.
Eğitmenliğini Nilüfer Belediyespor'un milli sporcusu Erol Aslantaş'ın yaptığı Yamaç Paraşütü Başlangıç Eğitimi'nin ikinci dönemine katılan kursiyerler, önce teorik bilgi alıyor, ardından da uygulamaya geçiyorlar..
İlk uçuşlarını gerçekleştiren katılımcılar, büyük heyecanlar içinde gökyüzünde süzüldüler.
Nilüfer Belediyesi Fadıllı Havacılık Tesisleri'nde eğitmen gözetiminde gökyüzüyle buluşan katılımcılar, keyifli anlar yaşarken yamaç paraşütü eğitimine katılan kursiyerler, ilk deneyimlerinde Uluabat Gölü ve Gölyazı manzarasının da tadını çıkardılar.
Nilüfer Belediyesi'nin Yamaç Paraşütü Başlangıç Eğitimleri'nin son dönemi olan dördüncü etkinliği de başladı..
Eğitimlere katılmak isteyenler 0551 147 33 22 numaralı telefondan ayrıntılı bilgi alabiliyorlar..

Tahtalı'da 3. Şeftali
FestivaliNilüfer ilçe sınırları içinde bulunan Tahtalı Mahallesi bugün iki ayrı etkinliği birden ev sahipliği yapacak. Nilüfer Belediyesi tarafıdan yaptırılan 'Tahtalı Mahallesi Halı Saha Tesisleri' törenle hizmete açılırken geleneksel hale getirilen ve bölgede yetiştirilen ünlü şeftalilerin tanıtımı için düzenlenen '3. Şeftali Festivali' de gerçekleştirilecek. Festival kapsamında en iyi şeftali yetiştiricileri ödüllendirilirken, şeftalili lezzetler yarışmasında da konukların ağızları tatlandırılacak..
Festival, 'Sonuç Müzik Grubu'nun vereceği konserle ayrı bir renk ve coşku kazanacak.. Etkinliklere büyük bir katılımın olması bekleniyor.

Yeni çıkan bir kitap
'UMUT':- 22.ve 23.dönem Bursa CHP eski Milletvekili Kemal Demirel 'Umut' ismini verdiği bir şiir kitabı yayınladı.
Pozitif Yayıncılık tarafından hazırlanan şiir kitabında sanatçı Kemal Demirel'in birbirinden güzel şiirleri için edebiyat öğretmenlerinin ilginç görüşleri yer alıyor.
Edebiyat öğretmeni Furkan Gezer de 'Bu şiirlerde insanı iyi eden şeyler, aşk, sevgi, barış ve en önemlisi umut var' diyor..
Şiir sevenler için güzel bir eser..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.