Hava Durumu

Doğanbey, Doğanbey... Ah şu Doğanbey!..

Yazının Giriş Tarihi: 21.02.2012 08:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.02.2012 08:36
TOKİ Doğanbey inşaatı nedeniyle bazı hak sahiplerinin çeşitli konulardaki yakınmalarını zaman zaman bu sayfadan yayınladık..
Bugün de elektronik posta kanalıyla okurumuz Emel Arslan tarafından gönderilen oldukça ilginç bir 'iddia' var. Yazıyı özetliyor ve haritayı da yayınlıyorum..
Bu konuda yetkililerce gönderilecek yanıtlara sayfamız her zamanki gibi açık tabii..
***
"Osmangazi Belediyesi'nin bir meclis üyesi tarafından Meclis'te Doğanbey ile ilgili açıklamalarında bahsettiği ve ısrarla 'TOKİ'nin zarar etmiyor' dediği konunun belgesi, gönderdiğim bu haritada net şekilde belli..
Çizimde  işaretlenmiş ve 'TOKİ'ye bırakılacak' denilen alanın büyüklüğü ortada.. Daha kazma dahi vurulmamış bu alana kaç blok yapılabilir, ya da kaç kat yapılırsa o alanda yapılacak olası inşaatlardan TOKİ ve Belediye'nin ne derece büyük bir rant elde edebileceği de gözler önüne seriliyor.
Bir süre önce grup ve sitemizde "sanal borçlar ve gecikmelerle, insanların evlerine giremeyecekmiş korkusu yaşatılarak dikkatlerinin başka tarafa kaydırılıp daha büyük bir planın uygulanıp bir şeylerin gözler önünden kaçırılmaya çalışıldığı"nı söylemiştik.
Bu günkü durum ise bunun en bariz ispatıdır.
Sanal borçlarla meşgul edilen hak sahipleri, aslında her santiminde hakkı olduğu bu alanın sessiz sedasız ellerinden kayıp gitmemesi için büyük çaba sarf etmelidir.. Habersizce atılacak bir imza, ya da yeni bir sözleşme, hem fahiş rakamlı sanal borçları resmileştirecek; hem de tamamen bizim hakkımız olduğu halde TOKİ'ye bırakıldı 'iddiasıyla' elimizden alınabilir.
Bu alanda yapılacak tüm inşaatlardaki haklarımızın olası şekilde elimizden gitmemesi gerekir.."
- Emel ARSLAN



Teknik Üniversite yeri konusunda...

"Bazı üniversite öğretim elemanları, dersini verdikleri konuyla ilgili kurumlardaki işleyiş ve gelişmelerden habersiz oluyor.
Lisansüstü sınavlarında sektörden başvuranların ALES’i daha yüksek olsa bile üniversite personeli tercih ediliyor.
Bursa Teknik Üniversitesi kuruldu, ama yerleşke yeri aranıyor. Teknik Üniversite sanayiye yakın olmalı. Ya DOSAB'a ya da BTSO Sanayi Bölgesi'ne veya Serbest Bölge'ye yakın konumlandırılmalı..
Kestel-Gürsu, Çalı-Kayapa-Hasanağa sanayileri ise 2020 çevre düzeni planına aykırı olarak plansız oluşumlar.
Doğanköy ihtimali olduğunu da basından okudum. Burası NOSAB ve BTSO Sanayi Bölgesi'nin komşusu. Kuzeyi çevre yolu, güneyi Özlüce Mahallesi ve İzmir Yolu. Hızlı tren istasyonu az ötede Balat'a gelecek.
Feribot iskelesine de yakın. Tarım alanları, yeşil alanlar zarar görmeyecekse, güneyindeki konut alanında müstakil bahçe nizamlı imar çok katlıya çevrilmeyecekse, Doğanköy, sanayi bölgelerine komşu olması dolayısı ile iyi bir seçenek olabilir. Saygılarımla."
Özgür ER


Nilüfer’den Büyükşehir’e
"Köşenizde Birsen U. adlı yurttaşımızın 16 Şubat'ta, Sayın Nizami Aydın'ın da 9 Şubat'ta Nilüfer Belediyesi'ne yönelik istekleri yayınlanmıştır.
9 Şubat'ta yayınlanan, Nilüfer Hatun Caddesi'yle ilgili sıkıntı ve 16 Şubat'taki Yıldırım Caddesi'yle ilgili yakınmalar, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluk kapsamına girmektedir.
Nilüfer Hatun Caddesi'ndeki su birikintisinden kaynaklanan yakınmaların yanı sıra Yıldırım Caddesi'nde bulunan kaldırımdaki sıkıntı, ilgili birimlerimiz tarafından Büyükşehir Belediyesi'ne iletilmiştir.
Yurttaşlarımıza duyarlılıkları için teşekkür ederim."
Mustafa BOZBEY
Nilüfer Bld. Bşk.




Tuzlama niye yapılmıyor?
"Yıldırım ilçesi, Mollaarap Mahallesi, Tepe Sokak sakinleri olarak bu sene kış sezonunda çok güç durumda kalıyoruz. Çünkü sokağımızda gerekli tuzlama çalışması yapılmadığı için bırakın araç giriş çıkışını, yürümede bile zorluklar çektik.
Belediye'ye telefon ettiğimizde de 'tamam olur hemen tuzlanacak' dendi ama ne gelen oldu ne giden?. Üzgünüz.
Yapılmayacak bir şey için söz verilmesin lütfen."
Sokak sakini bir okur



Nuray’a

"Heykel, Basak Caddesi başındaki Nuray Kuaför Salonu'na bir arkadaşımın önerisi üzerine gittim.
Kuaför Nuray Hanım ve tüm ekibinin yüksek enerjisi, güler yüzü, nezaket ve hijyen konusunda sergiledikleri titizlik gerçekten dikkat çekici boyutlara ulaşıyor.
Nuray Hanım ve ekibini yürekten kutluyorum."
Özgen BONİ




Recep Altepe’ye kılıç kalkan heykeli önerisi
"Bursa'nın simgelerinden biri olan kılıç kalkan folklor oyunumuzu oluşturan derneklerimiz, Setbaşı'daki bir tarihi binada toplanmış. Bu haberi geçenlerde  sayfanızda okumuştum.
Doğrusu sevindim.
Benim de bir bir teklifim olacak:.
Dünya çapında şan kazanan kılıç kalkanımızı şehir olarak maalesef iyi şekilde yansıtamıyoruz. Mesela, Anadolu'da her şehrin girişine o yörenin en ünlü ürününün bir heykeli dikiliyor.
Denizli'de horoz, Kütahya'da çini vazo, Antalya'da portakal vs.
Hatta İnegöl girişine de çatalda köfte heykeli konuldu bir süre önce.
Bizim kılıç kalkanımızın bunlardan neyi eksik. Şehrin İstanbul - Ankara - İzmir girişlerine güzel bir kılıç kalkan figürü heykeli konulması niye düşünülmez?.
Bu arada, Büyükşehir Belediyesi olarak bir heykel atölyesinin de açıldığını bir süre önce yine gazetenizde okumuş idim.
Bu atölyede yaptırılacak kılıç kalkan figürlü heykellerle şehrin bütün girişleri süslenebilir ve kılıç kalkanımıza gereken değer verilebilir.
Hürmetlerimle.."
Eski bir kılıç kalkan folklorcusu



Çalışmayan bir asansör
"Merinos BursaRay İstasyonu'na ait engelli asansörü uzun zamandan beri çalışmıyor. Burası UEDAŞ'ın önü. UEDAŞ'a gidip gelen engelli vatandaşlar da çok.
Konunun önemine binaen engelli asansörünün bir an önce faal hale getirilmesini rica ederim."
Saygılar."
Adının açıklanmasını istemeyen bir engelli okur



Nilüfer Belediyesi’nin dikkatine!

"Ataevler bölgesi, Barış Mahallesi'ndeki, İslam Uyar Ticaret Meslek Lisesi yan caddesinde röfuja dikilen ve üzerinde iki önemli trafik uyarı işareti bulunan demir direk ve levhalar bir süreden beri yerde sürünüyor.
Sanırım bir araç bu tabelalara çarpmış. Demir direk ve işaret levhaları röfujun ortasında yatıyor.
Trafik uyarı levhaları gerekli olduğu için buraya konulduğuna göre, tekrar yerine dikilmesi gerekir. Çünkü levhalardan birinde 'okul önü', diğeri de 'sürat kesen set' işaretleri var.
Burası da bir okul ve çevresinde de diğer okullar bulunduğuna göre, hiç ihmal edilmemeli..
Uyarımın dikkate alınmasını rica ederim.
Saygılarımla.."
İsfendiyar GÜRBÜZ



Alo, burası Büyükşehir
KARAGÖZ:- "7/2/2012 tarihli sayfanızda yer alan 'Çamur ve pislik kaynağı' başlıklı okur şikayet yazısı ilgili birimlerce incelenmiştir.
Kükürtlü Mahallesi, Karagöz Caddesi No:27 önüne, ilgili ekiplerimiz tarafından program dahilinde ve hava şartları uygun olduğunda asfalt yapılarak sorun giderilecektir."
**
ORMANLAR YOLU:- "6/2/2012'de yayınladığınız 'Ormanlar Caddesi orman yolu gibi oldu' başlıklı okur şikayeti incelenmiştir.
Sırameşeler, Alemdar Mahallesi Ormanlar Yolu Caddesi'ne bağlı Işıklı Sokak'ta, BUSKİ, kanalizasyon hattı bağlantısı yapmıştır. İlgili ekiplerimiz tarafından program dahilinde ve hava şartları uygun olduğunda asfalt yapılarak sorun giderilecektir."
**
AĞAÇ KÖKÜ:- "8/12/2011'de sayfanızda yer verdiğiniz 'Sıcak Su civarında oturanlar dikkat' başlıklı okur yakınması incelenmiştir.
Söz konusu alanda şikayete konu olan kaldırım üzerindeki ağaç kökü ilgili ekiplerimizce 9.12.2011 tarihinde kaldırılmıştır." 
**
SÜLEYMAN ÇELEBİ TÜRBESİ:- "30/1/2011'de 'Yazık, günah, üzücü beyler' başlığıyla sayfanızda yer alan okur şikayeti incelenmiştir.
Çekirge Caddesi'nde mevlit nazımı Süleyman Çelebi Türbesi önünde bulunan hayrat çeşmenin üzerindeki, görüntü kirliliğine sebep olan yazılar 3 Şubat 2012'de ilgili çalışanlarımız tarafından temizlenerek sorun giderilmiştir.
Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz."
Büyükşehir Bld.Basın Halkla İlşk. Şb. Md.





Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.