Hava Durumu

“Dolap tamtakır, çocuk aç!”

Yazının Giriş Tarihi: 18.11.2014 08:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.11.2014 08:29
Değerli okurlarım;  Hemen her gün yeni bir dolandırıcılık şeklini çeşitli yayın organlarında okuyor veya duyuyoruz. 
Bir süre önce bu konuda bir hanım okurumdan gelen uyarıya hafta içinde bunun benzeri bir başka mail daha eklendi:
Okurum Serkan Çalım şunları yazmış:
“Merhaba efendim, 
Geçenlerde Bursa Özel Bahar Hastanesi önünde bir olay ile karşılaştım,
Ve bir süre sonra aynı kişiyi bu kez Medical Park Hastanesi önünde de görünce olayı köşenize aktarmak ve okurlarınızı uyarmak istedim:
Hadise şöyle:
20-25 yaşlarında esmer, kıvırcık saçlı, deri ceketli bir genç, cep telefonu ile bağırarak konuşuyor ve babasının yoğun bakımda olduğunu, evde ne varsa satılmasını söylüyor ardından düşüp bayılır gibi yapıyor..

Sonra da hastane önünden geçen veya bekleyen vatandaşlardan para istemeye başlıyor. Ve maalesef aynı sahne bir saat sonra tekrarlanıyor. İnsanlar suistimal edilmesin. Dikkatli olunmasında yarar var.”
Serkan ÇALIM
.....
Adının açıklanmasını istemeyen bir hanım okurumun satırları da şöyle:
“Ataevler bölgesinde oturuyorum.
Kasımın ilk haftasında kent merkezine gitmek için durakta otobüsümü beklerken genç bir kadın geldi. Benden başka kimse yoktu durakta.
Beni yukarıdan aşağıya önce bir güzel süzdü. Sonra cep telefonunu çıkardı ve sözde konuşmaya başladı(!). Çünkü telefonunun açma tuşuna bile basmadığına tanığım.
‘Mutfakta dolap tamtakır, çocuk aç. Süt almaya bile param yok. Ne yapacağımı bilemiyorum, çaresizim..”
Ve buna benzer diğer cümleler.
Bunları söylerken bir taraftan da başını sık sık bana çevirip bakıyor, ilgimi çekmeye çalışıyordu. Yüksek sesle konuşma (!) şekli o kadar garipti ki benden para isteyeceği kesin gibiydi.
Durağın dışına çıkıp uzaklaştım, orada beklemeye başladım.
Az sonra otobüsüm geldi. Bindim, o kadın binmedi. Duraktan ayrılırken pencereden baktım. Göz geze geldik. Bana öyle bir baktı ki anlatamam. Bir yandan da bana adeta hakaret eder gibi bir şeyler söylediği dudak hareketlerinden rahatça anlaşılıyordu.
Duygu sömürüsü yapmaya kalkan bu gibi insanlara fırsat tanınmaması için bu uyarımı köşenize aktarıyorum. Saygılarımla..”

*** 

KIRILMAYAN BETON KAPAK YAPILABİLİR

“Geçtiğimiz günlerde şehir merkezine gitmiştim. Aradan bir süre daha geçti yine işim gereği Zafer Plaza civarından geçiyordum. Fotoğrafladığım kanal kapaklarının uzun süredir eksik olduğunu o zaman fark ettim. 
Şehir merkezindeki bu durum hem görüntü kirliliği oluşturuyor ve hem de olası kazalara resmen davetiye çıkarıyor. 
Her zorluğun bir fırsatı da doğurduğuna inanıyorum. 

Bursa artık kendi tramvayını üretip dünyanın çeşitli ülkelerine rahatça  satabiliyor. Ulaşımda ve kent turizminde çağ atlatan çalışmalar da devamlı şekilde yapılıyor. 
Bilim, tarih, kültür, kaplıca ve turizm kenti güzel Bursamız’da bu tip kanalizayon kapaklarının kırılmaz beton malzemeden üretilebileceği çalışmalar Belediyemiz veya ilgili bağlı kurumların öncülüğünde kolaylıkla yapılabilir diye düşünüyorum. 
Eğer sık sık çalındığını işittiğimiz ve biz vatandaşların şikayet konusu yaptığı  demir döküm rögar kapaklarının yerlerine kırılmayacak özellikler taşıyabilecek beton kapaklar standart boyutlarda üretilip yaygınlaştırılabilirse, belediyelerimiz Türkiye’nin diğer belediyelerine bu ürünlerden hem satar, hem de örnek bir çalışma yapmış olur. Böylece şehrimizde doğal olarak böylesi üzüntü veren görüntülere de tanık olmayız..
Fotoğrafta işte Zafer Plaza civarındaki durum.. 
Saygılarımı sunarım.”
Ozan KAHRAMAN

***


TEŞEKKÜR PANOSU

SN. ERDEM ALBAYRAK'A


“Aracıma kış lastikleri taktırmak için geçen cumartesi günü akşam üzeri İzmir Yolu üzerindeki Albayrak Otomotiv Ltd.Şti.’ne gittim.
Başta firma sahibi Sn. Erdem Albayrak’ın gösterdiği yakın ilgi ve örnek konukseverlik olmak üzere, çalışan tüm personelin son derece saygılı davranışları ve çalışmada gösterdikleri özen nedeniyle kendilerine çok teşekkür ediyorum.”
Dinçer ERDAL

***

OSMANGAZİ'NİN KURAL TANIMAYAN SÜRÜCÜSÜ


“13 Kasım 2014 Perşembe günü akşamı geç biten bir iş toplantımızın ardından eve dönerken, BUTTİM’in arkasındaki çöplük kavşağında aracımla kırmızı ışıkta bekliyordum.
Saat 23.30 sıralarıydı.
Yeşil ışık yandı ve Yaseminpark yönüne doğru gitmeye başlamıştım ki üzerinde ve yanlarında Osmangazi Belediyesi yazan 16 KG 654 plakalı otobüs, kendisine yanan kırmızı ışığı dinlemeyerek kavşağa hızla daldı.
Doğrusu, çok sayıda araç son anda durmasa, büyük bir ölümlü kazanın olması işten bile değildi.
Böylesine sorumsuz sürücülerin -üstelik belediyeye ait bir araç sürücüsünün- bu ölümcül kural hatasını sizin nezdinizde bizzat Osmangazi Belediye Başkanı Sn. Mustafa Dündar’ın dikkatine sunuyorum.
Saygılarımla..”
Volkan TUNA 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.