Hava Durumu

DSİ’den Marmaracık sakinlerine

Yazının Giriş Tarihi: 28.03.2016 07:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.03.2016 07:19
 “21.3.2016 tarihli köşenizde yer alan ‘DSİ, sesimizi duy lütfen’ başlıklı okur yakınmasına yanıttır:
Yakınmada Marmaracık köyündeki aktarma pompasının çalışmaması sebebiyle büyük sıkıntı yaşandığı belirtiliyor. 
Yenişehir Ovası Marmaracık Gölü, 1950 - 1954 yıllarında açılan Marmaracık Kurutma (Drenaj) Kanalı vasıtasıyla kurutularak kazanılan yaklaşık 1000 ha arazi yöre çiftçisine dağıtılmıştır. 
İlk açıldığında; Marmaracık kanalına arazinin topografyası sebebiyle istenilen eğim verilememiştir. 2000 ve 2001 yıllarında kanalın mansaplandığı; Kocaçay’dan başlayarak membaya doğru Yenişehir Havaalanı çıkışına kadar kanal temizliği yapılmış ve akış kesiti iyileştirilmiştir. 


Kanalın geçtiği güzergahtaki Yenişehir Hava Alanının kanal üzerindeki 890 m’lik kapalı ve açık menfezi nedeniyle, kanal meylinin iyileştirmesi mümkün görünmemektedir. 
Seymen kurutma kanalı ile yaklaşık 10 km mansapta Marmaracık kurutma kanalının Havaalanı menfez giriş noktasındaki kanal taban kotları aynı olup eğim sıfırdır. Su akımı ancak su yüküyle mümkün olmaktadır. Bunun için halen yapımı devam eden Boğazköy Barajı’ndan sulanacak bu alanın, gerek sulama ve gerekse drenaj projesi bitirilmiş, drenaj sorunu olan alanların sorununun çözümüne yönelik olarak Marmaracık Terfi İstasyonu projelendirilerek inşaatı tamamlanmıştır.
 Marmaracık Terfi İstasyonu’nun geçici kabulü beklenmeksizin devreye alınabilmesi için kısmi teslim çalışmaları devam etmektedir. Gelen talepler üzerine terfi istasyonu belirli aralıklarla çalıştırılmaktadır. Burada en önemli mesele toplulaştırma çalışmalarının, kadastro haritalarının sayısal olmamasından dolayı neticelenememesidir. 
Kadastro haritalarının sayısallaştırma işlemleri Kadastro Bölge Md.’nce yapılacaktır. Kadastro Bölge Md.’nce yapılacak çalışmanın tamamlanması beklenmektedir. Şu an itibariyle 27 yerde toplulaştırma tamamlanmıştır. 3 yerde de çalışmalar sürüyor. Drenaj kanalları da tamamlanamayan bu kısımdadır. Ancak problemin giderilmesi için bu çalışmanın tamamlanması beklenmeksizin drenaj kanallarının açılmasına başlanacaktır. Pompa istasyonu da çalışmaya devam ettirilecektir.
Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.
DSİ Genel Md. Basın Müşavirliği

Yenibağlar Mah. sakinlerine


 “14/3/2016 köşenizde yayınlanan ‘Burulaş’tan bir istek’ başlıklı okur talebi incelenmiştir.
 Tüm metropol illerde olduğu gibi ulaşım hizmetlerinin çok yoğun olduğu ilimizde her güzergahtan tek bir vasıtayla istenilen her mevkiye ulaşmak mümkün değildir. Yenibağlar Mah.’ne hizmet veren ve bütünleşik bilet sisteminde çalışan hat B/40, B/40-A ve B/13 gibi toplu taşıma araçları ile aktarma noktalarına gelindiğinde BursaRay veya diğer lastik teker araçlara aktarma yaparak Terminal ve çok sayıda noktaya ulaşılabilir. 
Toplu taşıma otobüs hattı oluşturulması veya güzergah değişiklikleri gelen talepler doğrultusunda bölgenin fiziki yapısına, bütünleşik bilet sistemi verileri ve araç filosuna bağlı olarak değerlendirilmektedir. 
Güzergah planlamaları UKOME kararıyla uygulanmaktadır.
Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.”
Büyükşehir Bld.Basın  Halkla İlşk. Şb. Md. 


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.