Hava Durumu

Dua kartı için 5 lirayı vermezsen bırakmıyor!..

Yazının Giriş Tarihi: 16.03.2012 08:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.03.2012 08:39
"13.3.2012 günü saat 13.30 sularında Ulucami'ye namaza gittim. İbadet edenler ve gezi amacıyla gelenlerle güzel bir ortam vardı.
Bir süre öncesi orada güvenlik görevlileri oluşturulmuştu. Her şey yerli yerindeydi.
Fakat cami dış girişine vardığımda kapıda 25 yaşlarında güçlü kuvvetli, dinç bir delikanlı elindeki bir dua kartını özellikle de gelen ailelere uzatarak para almadan bırakmıyordu. İnsanlar önce bunu ücretsiz bir hizmet sanıp teşekkür ederek alıyor ama giderken o şahıs peşlerinden gidiyor, onlara adeta ökse gibi yapışıp zorla para istiyor ve aynı kartı geri kabullenmeyip en az 5 TL. almadan bırakmıyordu.
O anda bir grup Arap turist camiye giriyordu. Aynı şeyi onlara da yaptı. Zavallı turistler şehrin göbeğinde hem de Ulucami gibi kutsal bir mekanda çok şaşırdılar. Böylesi bir şeyi ömürlerinde başka bir ülkede görmediklerinden eminim.
Herhalde yaşadıkları bu durumu ülkelerine döndüklerinde yakınlarına anlatıp turizmimize gölge düşüreceklerdir..
Sayın yetkililer şahane restorasyonlarla tarihi değerleri ayağa kaldırıyor. Ama birkaç sorumsuza dur diyecek bir tek belediye zabıtası bile orada olmadığından emekler heba oluyor.
Diğer kapı çıkışları da yine gençlerce işgal edilip kazanç sağlayan işler yapılıyordu. 100 metre kadar ilerde Büyükşehir Belediye Zabıtası'na gidip durumu anlatmak istedim. Zabıta odasında 5 resmi zabıta memuru kimi oturmuş, kimi ayakta  sohbetteydi. Olayı anlattığımda amir durumunda olanı hiç tepki vermedi ama 2 zabıta  'şimdi gider onun kartlarını alırız' dediler.
"İş bu kadar basit mi. O kart 5 kuruş bile etmez. Bu kişiler böyle caydırılır mı? dedim. Onlar da başka bir şey yapamayacaklarını belirtince 'dilencilerin paralarına el konulabiliyor bunu da yapabilirsiniz' dedim ama yanıtlamayıp gittiler.
Önerim; Ulucami, Osmangazi türbeleri, Emirsultan vb. gibi yerlere zabıta verilmesi. Üniformalı zabıtanın buralarda görülmesi vatandaşa güven verir. Zabıta pasif kalmamalı. Saygılar." -
Osman DİLMEN


Bademli sakinleri dikkat!

"Bademli'ye giriş yolunda yaklaşık 2 aydır BUSKİ'nin su hatlarıyla ilgili çalışmaları var.
Yoldaki daralmadan ötürü Bademli içinden gelenler alt yola yönlendirilerek, Emek Yağ Fabrikası yanından Mudanya yoluna ulaştırılıyor. Bu amaçla yol üzerine bariyerler ve uyarıcı levhalar konulmuş.
Ancak tüm engellere karşın; genelde ekonomik durum ve eğitim açısından üst düzeyde bulunan bölge sakinleri, karşıdan gelenlerin şeridine geçerek ısrarla bu yönde gitmeye çalışıyorlar. Bunu yaparken de; karşıdan gelen araçları, yol üzerinde çalışan görevlileri güç durumda bırakıyor ve kendi araçlarının da yıpranmasına neden oluyorlar. Bir arada yaşayabilmenin en temel özellikleri; birbirimize, çevremize ve kurallara saygı göstermekten geçer. Sahip olunan bazı özellikler, bu konuyla ilgili olarak hiç kimseye ayrıcalık sağlamaz, sağlamamalıdır.
Kişilerin kaliteleri; özenli olmaları ve bunu her anlamda çevrelerine yansıtmalarıyla doğru orantılıdır."
Suat SAPAN




Alo, burası Büyükşehir

KANALİZASYON:- "9/2/2012'de köşenizde yer alan 'Kanalizasyon bekliyoruz' başlıklı okur talebi  incelenmiştir.Söz konusu adreste mevcut kanalizasyon şebekesi bulunmaktadır. İlgili apartmanın üst kat pis su giderleri kanalizasyon şebekesine bağlı, alt kat giderleri ise motopomp ile basılarak kanalizasyon şebekesine deşarj edilmektedir."
**
YÜZME HAVUZU:- "21/2/2012'de yayınlanan 'İvazpaşa sokakları yüzme havuzu gibi' başlıklı okur şikayeti incelenmiştir.
Bu bölgede sorunun giderilmesi için ilgili ilçe belediyemizce, Derman Caddesi'nin onaylı imar planında belirtilen genişlikte açılması ve bölgede imar yollarının oluşması durumunda, ilgili kurumumuzca yağmursuyu hattı çalışması yapılarak sorun giderilecektir."
**
DURAK HEMEN:- "23/2/2012 köşenizde yayınlanan 'BOİ'den okula durak isteniyor' başlıklı okur talebi incelenmiş ve Yeniceabat'taki okul önüne tabela durak konulmuştur. Büyükşehir Belediye sınırlarındaki tüm durak talepleri program dâhilinde değerlendirilmektedir. Kapalı durak için trotuvar çalışması tamamlandıktan sonra talep programa alınacaktır." 
**
ASFALT ONARIMI:- "20/2/2012'de yayınlanan 'Adam gibi asfalt' başlıklı okur yakınması incelenmiş ve belirtilen caddede asfalt ve yamalar ilgili birimlerce yapılmıştır. Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz."
Büyükşehir Bld.Basın Halkla İlşk. Şb. Md.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.