Hava Durumu

Düğünler yoğunlaşırken giyimin sekiz kuralı...

Yazının Giriş Tarihi: 05.09.2017 08:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.09.2017 08:59

Uzun bir bayram tatilini de geride bıraktık değerli okurlar.
Bilindiği gibi 'iki bayram arası düğün yapılmaz' diye bir söz ve anlayış vardır. Buna artık günümüzde pek dikkat edilmiyor. İki bayram arası düğünler, nişanlar yine birbirini izledi.
Kurban Bayramı da geride kaldığına göre şimdi düğün törenlerindeki yoğunluk biraz daha artacaktır.
Uzun tatil döneminde köşemize kentte yaşanan sıkıntılarla ilgili şikayetlerin ulaşmasında da azalma oldu. Ama günlük yaşamımız konusundaki bilgilendirme yazıları oldukça fazla. İşte bunlardan biri de kadın okurlarım için:

***

Düğün daveti alındığında akıllardan geçen ilk soru "Ne giyeceğim?" oluyor. Uzmanların hazırladığı düğünlere uygun giyinme kuralları, hem dikkat çekmek hem de gelini gölgelemeden giyinmek ya da abartıdan kaçınıp yine de biraz dekolteye sahip olmak isteyenler için kolaylık sağlıyor.
Düğünün nasıl bir yerde yapılacağı dikkat edilmesi gereken ilk kural. Mekândan gelecek konuklara kadar birçok detay hesaba katılmalı. Tabii kişinin ne giymek istediği de oldukça önemli. Geçmişte yapılan hatalardan ders alınarak seçimler yapılması gerekiyor.
Böylece düğünün en şık kadını olmak mümkün, tabii gelinin ardından.


Biraz feminen görünmek için daha güzel bir gün olamaz. Pantolon, ceket ve bluz üçlüsünü kombinlemek yerine, en çok güvenilen elbiseyi gardıroptan çıkarmak daha iyi bir seçenek olarak öneriliyor. Görünümü tamamlamak için bir stiletto ve ruj yeterli olacaktır.
Kısa boylular için bu öneri dikkate alınmak zorunda olmasa da kısa etek ya da elbiseler giymek bir düğün için her zaman en doğru karar olmayabilir. Orta boy kesimler her zaman daha zarif, şık ve sandığınızdan daha seksi görünür. Uzun veya kısa elbiselere alternatif olabilecek midi elbiseler mutlaka denenmeli.
Beyaz ve krem rengini de geline bırakın. Krem rengi süslemeler, beyaz danteller ve tüller gelin için ayırılmalı çünkü bir düğünün yazılı olmayan fakat en önemli kuralı gelinle yarışmamak.
Bunun yerine renkli danteller, payetli tasarımlar ya da katmanlı elbiseler tercih edilmeli.
Siyah giymekte özgürsünüz. Bir zamanlar matemin rengi olan siyah, modern dünyanın hoşgörüsüyle birlikte artık her ortama uyum sağlıyor. Dolayısıyla düğünde siyah elbise giyilebilir. Kullanılan aksesuarlarla daha canlı ve dikkat çekici bir görünüm elde edilebilir. Baştan aşağı siyah olmak isteyenler ise beyaz bir çanta seçimiyle fark yaratılabilirler.
Büyük kol ya da omuz çantaları çoğu zaman bir düğünün doğasına aykırıdır. Daha minimal tercihler yapılması gerekir Küçük bir clutch ya da sezonun öne çıkan mini modellerinden biri doğru tercih olacaktır. Tüm gün ağır çantalarla yorulan omuzlara da küçük çanta seçimi detoks olacaktır.
Bir düğün için ayakkabı arayışındayken birkaç saat içinde ne kadar dans edileceği düşünülmeli. Böylece giyilecek topuk yüksekliğine daha gerçekçi şekilde karar verilebilir. Çok yüksek topuklu ayakkabılarla gecenin sonunda acı çekme ihtimali olduğu hatırlatılarak, sezonun trendi küçük topuklu ayakkabılar öneriliyor.
Gelin ve damat düğün günü yaklaştıkça daha meşgul olacağından düğünden birkaç gün önce yapmamak şartıyla, kıyafet konusunda geline danışmakta sorun yok. Kıyafetine bir türlü karar veremeyenlere düğünden iki ya da üç hafta önce ipucu için gelinin fikirlerini alması öneriliyor. Böylece ne giyileceğine daha kolay karar verilebilir.
Geçmiş yıllarda düğünlerde giyilebilecek kıyafetler ve gelinlerin tercih ettiği renkler değişse de tek bir kural hâlâ aynı; misafirler beyaz renk kıyafetler giymemeli. Yerleşik bir kural olduğu için gelin krem ya da beyaz olmayan herhangi bir renk tercih etmiş olsa bile, gelinle karıştırılmamak veya onu gölgede bırakmamak için farklı renkler tercih edilmeli.

***
Tüm yeni yuva kuracak çiftlere ömür boyu mutluluklar..

•Çocukların sağlığı için

Yaş farkı gözetmeksizin sağlıklı bir vücuda sahip olmanın en önemli koşullarından biri spor yapmaktan geçiyor. Bu nedenle de küçük yaşlardan itibaren çocuklar spora özendirilmeye çalışılmalı.

Çocuklarda ne kadar erken spora başlanırsa bunun hayat boyu sürdürülebilen bir alışkanlık olması o kadar kolaylaşıyor. Bu sayede çocuğun fiziksel, sosyal, ruhsal ve hatta kimlik gelişimine de olumlu katkı sağlanabiliyor.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Koray Lenk, sporun çocukların kalp sağlığının korunması için de gerekli olduğunu söyleyerek, çocukların ve ergenlerin her gün 60 dakika fiziksel aktivite yapmasını öneriyor.

•Bursa ipeği yeniden hayat bulacak

Dünyaca ünlü Bursa ipeğinin yeniden hayat bulması için etkinlikler sürüyor Büyükşehir Bld. 'İpek Böceğinin Yaşam Öyküsü', 'Bursa'da İpekçilik' ve 'Bursa'nın İpeklisi' adlı 3 yeni kitabı kent belgeliğine kazandırdı.
Büyükşehir Bld.Bşk. Recep Altepe, Büyükşehir Bld.'nin hem somut hem de somut olmayan kültürel miras çalışmaları kapsamında kent belleğindeki tüm değerleri gelecek nesillere aktarmaya yönelik çalışmaları sürdürceklerini söyledi.
Kitapların tanıtımı, Umurbey İpek Üretim ve Tasarım Merkezi´nde gerçekleştirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.