Hava Durumu

Duraklarda tuzaklar!..

Yazının Giriş Tarihi: 28.05.2019 08:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.05.2019 08:32

Şehrimizin muhtelif yerlerindeki caddeler üzerinde bulunan Belediye Otobüs İşletmesi'ne ait otobüs duraklarının vatandaşlarımız için adeta bir tuzak ve çöplük gibi olduğunu görüyorum.
Gönderdiğim fotoğraflar, her gün binlerce Bursalı'nın otobüslerinin gelmesini beklediği Çakırhamam'daki 2 ve 3 no'lu otobüs duraklarını yansıtıyor.


Bir süre önce yenilenen kapalı otobüs duraklarının yerlerine yeni kapalı duraklar yapılıp konulurken eski duraklara ait sökülen demir ayakların olduğu yerler göçük içinde. Bazı noktalarda ise bu göçükler oldukça derin durumda.
Her gün onca insanımız bu duraklarda bekliyor. Farkında olmadan bu göçük yerlere bastıkları takdirde ayak burkulmaları olabilir. Veya otobüsüne telaşla binmek isterken ayağı takılır ve düşebilirler.
Bir önemli husus da bu derin çukurların olduğu yerler çok sık aralarla gözlemlediğim gibi adeta birer çöp kutusuna dönüyor. Yağışlı havalarda içleri su doluyor.
Bu durum sadece Çakırhamam'daki duraklarda değil hemen hemen yenilenen tüm otobüs duraklarında da var.


Yeni duraklar yapılırken eski duraklardan geriye kalan tuzak şeklindeki göçüklerin basit bir betonlama ile kapatılması hiç mi düşünülmüyor?.
Sayın yetkilileri duyarlı olmaya davet ediyorum. "

Saygılarımı sunarım." l Tuna KÜÇÜK

ŞEHİR HASTANESİ TAM 40 KİLOMETRE

"Bursa'daki resmi hastanelerin kapatılması konusundaki gelişmle son derece üzücü..
Bilindiği üzere Doğanbey'de yaptırılan Şehir Hastanesi Bursa'dan kırk kilometre uzakta bulunuyor.
Bazı semtlerden bu hastaneye ulaşmak isteyen hastalar 40 kilometre yol gidecekler. Bazı semtlerden de ulaşım için iki/üç aktarma yapmak zorunda kalacaklar. Eğer hastanın gerekli tıbbi incelemeleri için şehre gitmeleri gerekirse bu 40 kilometre daha yol demek.. Kontroller için de gidiş gelişle bu rakam 120 kilometreyi bulabilir.
Yürüme zorluğu içinde olan hastalar için de bu daha farklı bir problem olabilir.
Ayrıca bu işin yazı var, kışı var, gecesi var gündüzü var..
Acil durumlarda da hastaların Şehir Hastanesi'ne ulaşması çok zaman alır..
Kent içindeki resmi hastanelerin kapatılarak hastaların Şehir Hastanesi'ne yönlendirilmesi, tüm Bursa halkımız için bir haksızlık ve çile demektir. Sayın yetkililerin bu sorunu dikkate almalarını rica ederim..
Saygılarımla.."

l Ecz.Oryal KAHRAMAN

BELKIS SOKAK ÇÖPLÜĞÜ (!)

"Osmangazi, Bağlarbaşı Mh. Belkıs Sokak No:14 no'lu evimizin caddeye bakan cephesinin dibi tamamıyla çöp döküm merkezi haline geliyor.
Özellikle cumartesi ve pazar günleri çevre sakinleri buraya gelişigüzel çöp torbaları bıraktıkları gibi bazı inşaat atıkları da aynı yere bırakılıyor.
Kedi ve köpekler, çöp torbalarını delik deşik ederken çevremiz çöplük gibi oluyor. Etrafa ağır kokular yayılıyor. Etrafı sinek sürüleri kaplıyor.
Duvarlarımıza da çöp ve diğer atıkların sirayet etmesiyle çirkin görüntüler oluşturuyor.


Bu problemin halledilmesi için Osmangazi Bld.'ne başvurdum. Onlar da Bağlarbaşı Zabıta Karakolu'na havale etmiş. Gelen ekipleri buraya konteyner konması gerek dediler ama ben evimin duvarları önüne çöp konteynerı konmasını da istemiyorum.


Çektiğim fotoğraf ve video görüntüleri bu anlamsız durumu açıkça gözler önüne seriyor zaten. Bu belgelerle hukuki yollara başvurmayı düşünüyorum.
Herkesin kendi çöpünü kendi evi önüne bırakması gerekir. Fakat bu yapılmıyor. Yaşadığım probleme Osmangazi Bld.'nin acilen çözüm getirmesini rica ediyorum.

l Saygıyla." - Gilhan YÜNCÜ / (OKUR HABER HATTI)

YOLLARDA GÖÇÜK VAR

"Çakırhamam'dan Tophane semtine çıkış ve Devlet Hastanesi'ne kadar olan güzergahta cadde üzerine acilen asfalt yama çalışmaları yapılması gerekiyor.
Ayrıca; Orhaneli Kavşağı'ndan Acemler istikametine giderken sol şeritte (Mudanya'dan geliş üstgeçidin tam altında) asfalt göçmesi oluşmuş durumda.
Dikkaldırım Caddesi'nde bölgesel asfaltlama çalışması yapıldı. Fakat mazgallar yine asfaltla sıfır düzeyde değil, yol düzeyinden göçük durumda.
Atatürk Caddesi'nden Maksem Caddesi'nin tam kesiştiği noktadaki parke taşlar da (yaya geçidi) yine göçük bir hale geldi..
Uzun yıllardır Bursamız'ın tüm yollarında bu mazgalların göçük durumu teknolojik çağda nasıl çözümlenemiyor?.. Çok ilginç.
İlgililerin bilgilerine sunarım. Saygılarımla."

l Sadık ALTUNÇ

ALO, BURASI BÜYÜKŞEHİR

BUSKİ SORUNU ÇÖZDÜ:- "16.05.2019 tarihli Bursa Hakimiyet Gazetesi'nde Erdal Özdür'ün köşesinde yayınlanan Aydın Güleç imzalı 'Nerelerdesin BUSKİ?.' başlıklı okur yakınması, kurumumuz ilgili birimi tarafından incelenmiştir. İlgi yazıda '...Nilüfer İlçesi Fethiye Mahallesi Feza Sokak ve Füsun Sokak'ta yapılan çalışmalar yarım kaldı...' denilmektedir.
Nilüfer İlçesi, Fethiye Mahallesi, Feza Sokak ve Füsun Sokak adreslerinde BUSKİ Genel Müdürlüğümüz ekiplerince kazılan yerlerin asfalt yama tamiratı 21/05/2019 tarihinde yapılarak sorun giderilmiştir.
Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz."

Büyükşehir Bld.Basın
Koordinasyon Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.