Hava Durumu

Duyarlı bir okurdan duyarlı Başkan’a!..

Yazının Giriş Tarihi: 05.08.2015 08:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.08.2015 08:33
Çevreye duyarlı okurlarımın köşemizde yayınlanan sorunlarına yetkililerin aynı duyarlılıkla yaklaşım göstermeleri gerçekten sevindirici..
İşte buna somut bir örnek. Endüstri Yüksek Mühendisi okurum Sn. Serkan Özgiray yazıyor: 
***
“Geçtiğimiz günlerde Nilüfer bölgesindeki evimize yakın bir konumda bulunan Ihlamur Parkı’nda akşam saatlerinde bazı gençler dikkatsizlik sonucu yangın başlangıcına neden olmuşlardı. 



Çevredeki duyarlı komşularımızın ve vatandaşların gayretiyle yangın büyümeden ve Cephanelik Ormanı’na da sıçrayabilecek şekilde gelişme göstermeden söndürülebildi.. Parkın çevresinin çok karanlık olması, geceleri burada güvenlik zafiyeti oluşturabiliyor. 
Birkaç ilave talebimizle birlikte parka aydınlatma yapılmasını da Nilüfer Bld.Bşk. Sn. Mustafa Bozbey ve Nilüfer Bld. iletişim adreslerinden talep etmiştik. 
Aynı gün bize mail ve telefonla dönüş yapılarak ilgili tüm konular için çözümler üretilmeye başlandı. 
Gelişmeler hakkında da sürekli bilgilendirildik. Kimsenin kimseye neredeyse karşılıksız fayda sağlamadığı böyle bir zamanda, sade bir vatandaş olarak değer görmek ve sorunlarımıza çözüm üretilmesi bizleri çok duygulandırdı ve mutlu etti. Nilüfer Bld.’ne ve Sn. Bşk. Bozbey’e modern ülkelerde bile eşine rastlanması güç olan bu duyarlı yaklaşımları için candan teşekkürlerimizi köşeniz aracılığıyla iletmeniz bizleri çok mutlu edecektir
Saygılarımla..” - Endüstri Yüksek Müh.Serkan ÖZGİRAY

Çimler mi sulanıyor, yoksa caddeler mi?

“Geçenlerde motosikletimle Acemler Köprülü Kavşağı’ndan çıkışta bir kaza geçirdim.
Olay, çim sulamalarındaki dikkatsizlikten meydana geldi. Çünkü çimler değil de adeta caddeler sulanıyor. Motorum kaydı, düştüm. Arkamdan gelen bir araç da aynı akıbete uğradı. Onun arkasında seyreden araç da ona çarptı.. 60 m. kadar sürüklendim. 
Çim sulama aparatlarının çoğu ayarsız. Çünkü çim alanlar değil de yol kenarlarını suluyor. Yollar göl gibi oluyor. Aldıran eden, dikkat eden kimseler yok. Her an bir kaza meydana gelebilir. Örneğin; yeni Yalova Yolu Buttim Kavşağı ve Tofaş fabrikası civarı her gün ayarsız sulama aparatları yüzünden trafikte tehlikeli bölgeler oluyor.
Dikkate alınmasını tüm sürücüler adına önemle rica ederim.” Hakan ADANUR

Yerinde dursun bu kira yardımı

“Ataevler Umut Sitesi’nde bir evimiz var. Sitede kentsel dönüşüm yapılacak.    Evimde kiracı oturuyor. Ancak bu dönüşüm sürecinde yaklaşık 2 yıl biz kira alamayacağız. Kira yardımı alabilmemiz için bir şart varmış ve bu yasa ile belirlenmiş. 
Boşalacak evimizde biz oturuyormuş gibi resmi işlem yapıp, muhtarlıktan nakil evrakları tanzim ettirerek site yönetimine vermek gerekmiş. 
Ayrıca doğalgaz, elektrik, su faturalarından biri adımıza olacakmış. Sonra bize devlet ve müteahhit kira yardımı yapacakmış. Bu durum bizi resmen sahtekarlığa yönlendirmiyor mu?. Biz Hasanağa’da oturuyoruz. Değil kira yardımı, sitenin tamamını verseler yine böyle bir yanlış yapmam. Haram ve helalin ne olduğunu bilen insanım. 
1986’da devlet memuru oldum. 4 yılı yardımcılık olmak üzere, 20 yıl kapatılan Hasanağa Bld.’nde Muhasebe Md. olarak ve 6 yıl da transfer olduğumuz Nilüfer Bld. muhasebe kadrosunda 30 yıl çalıştım ve çalışıyorum. Böyle işlere eğilseydim, değil daire; FSM’den blok alırdım. Kira yardımı verilecekse tüm evleri yıkılacak olanlara versinler. Bu yaştan sonra böyle işler bana yanlış geliyor. Yerinde dursun bu kira yardımı. Ben istemiyorum, ihtiyacım da yok çok şükür. Saygılar.”
Halil ALTIN Hasanağa Mh.

Özlüce’de toz bulutları

“Özlüce’deki BursaRay İstasyonu önündeki boş bir alan her yağışlı havada sel sularıyla birikip çamur deryası haline geliyor.
Ayrıca gece buradan geçen araç sürücüleri toprak zemini fark etmediği için yoğun toz bulutları kaldırıyor.
Buranın ivedilikle gerekli onarım ve asfaltlanmasını rica ediyoruz.
İlgililere peşin teşekkürler.” Çevre sakinleri




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.