Hava Durumu

E-imza varken neden mühür?

Yazının Giriş Tarihi: 31.05.2019 08:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.05.2019 08:09

29 Mayıs 2019 günü tapu intikalleri yaptırmak için Nilüfer ilçesi Hasanağa bölgemizden şehrin öbür ucuna taşınan Nilüfer Tapu Sicil Müdürlüğü'ne gittim.
Yaşanan bu sıkışık trafikte ulaşım oldukça zor oldu. Çünkü Tapu Dairemiz bilindiği gibi bizden uzaklara Yıldırım'a taşınmıştı.
Nüfusu 400 binlere yakın olan bölgemizde Nilüfer İlçesi Tapu Dairesi'ni şehrin öbür ucundaki Yıldırım İlçesi'ne taşıyanların vicdanları acaba rahat mı?. Dışarıda tam 34 derece sıcak var, hissedilen belki 44. Trafik de çok yoğun.
İnternetten başvurumu yaptığım sıramız geldi. Evrakları verdiğim çalışan "Veraset İlamında mühür yok" deyince şaşırdım.


Çocuğum yaşındaki çalışana, 30 yıllık Devlet Memurluğu tecrübeme dayanarak "E-İmza olan bir evrakta mühüre gerek yoktur" demek geldi içimden ama 2012'de geçirdiğim beyin kanaması sonucu, arıza göstergelerim hiç sönmediği için, mübarek ramazan günü sorun çıkarmamak adına, ya sabır deyip Adliye'nin yollarına koyuldum.
Trafik takıntım olduğundan Tapu Dairesi önünde bulunan engelli otoparkına bıraktığım arabamı hiç yerinden oynatmadan, metroyla Adliye'ye ulaştım. Mühür gerekiyormuş dediğim 6. Sulh Hukuk Mahkemesi sayın Hakim'i, aynen benim düşündüğümü söyledi ve "E-İmza var neden mühür istedi ki?" diye sordu.
Sonuçta; zorlukla saat 12'ye kadar evrakı yetiştirdim. Hasanağa'ya geldim evraklarımı kontrol ettiğimde, intikal yapılacak evlerden birisinin DASK poliçesini, sıcakta oruç başıma vurduğu ve % 59 da engelli olduğumdan yanımda getirmişim.
Telefonla ulaştığım çok nazik bir hanımefendi, mail adresi verdi ve mail ekinde göndermemi istedi. Ben de gönderdim, umarım başka sorunlar çıkmaz düşüncesiyle hanımefendiye aracılığınız ile teşekkür ediyorum.

Saygılarımla.." - Halil ALTIN

TEŞEKKÜR PANOSU

BOİ DURAKLARI ONARILIYOR

"28 Mayıs 2019 tarili köşenizde gönderdiğim fotoğraflarımla ve 'Duraklarda Tuzaklar' başlığı altında yayınladığınız iletim üzerine Çakırhamam/Timurtaşpaşa Meydanı'ndaki Belediye Otobüs İşletmesi'ne ait yenilenen duraklar için kaldırılan eski durakların demir ayaklarına ait noktaların çukurlar içinde olduğunu belirtmiş ve bunun otobüs bekleyen yurttaşlar için tehlike yaratabileceğni vurgulamıştım. Geçen perşembe günü orada otobüsümü beklerken işaret ettiğim çukurların onarımına başlanmış olduğunu görünce memnun oldum ve çalışmayla ilgili yeni bir görüntüyü köşenize aktarıyorum..


Soruna duyarlı yaklaşımlar sergileyen tüm ilgililere teşekkürler ediyorum. Aynı çalışmanın kentin diğer duraklarında da yapılması lütfen ötelenmesin dileğindeyim.
Saygılarımla.." Tuna KÜÇÜK

MÜZİĞE MERAKLI OLAN ÖĞRENCİLER DİKKAT!

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Devlet Konservatuvarı, 3. 4. ve 5. sınıfa geçen öğrenciler için yetenek sınavı düzenliyor. Konservatuvar, müziğe ilgisi olan yeni yeteneklere kapılarını açtı. BUÜ Devlet Konservatuvarı'nda yetenek sınavı başvuruları 21 Haziran'a kadar yapılacak sınavlara başvuruda bulunabilecekler. Sadece ilkokul 3, 4 ve 5. sınıfa geçen öğrencilere açık olan yetenek sınavlarının ilk aşamasının 26 Haziran'da, ikinci aşamasının ise 28 Haziran'da gerçekleştirileceği açıklandı.


Müziğe ilgisi ve yeteneği olan tüm öğrencilerin başvuru yapabileceğini söyleyen Konservatuvar Müdürü Prof. Dr. İsmail Göğüş, "Yeni yetenekleri ve bu alanda kendisini geliştirmek isteyen tüm çocuklarımızı sınava katılmaya davet ediyoruz" diyor. Göğüş, ailelerin daha detaylı bilgi için www.uludag. edu.tr/konservatuvar "http://www.uludag.edu.tr/konservatuvar" adresine tıklayabileceklerini veya (0224) 294 27 50 ve 51 no'lu telefonları arayabileceklerini hatırlatıyor.

HAYDİ FİDAN DİKMEYE!..

5 Haziran tarihinde kutlanacak olan Dünya Çevre Günü için Bursa Büyükşehir Belediyesi bir dizi etkinlik düzenledi.
14 Haziran tarihine kadar devam edecek olan etkinliklerde bugün de Özlüce bölgesindeki Bursaspor İbrahim Yazıcı Tesisleri yanında Çevre Kontrol Şube Müdürlüğü, Parklar ve Bahçeler Şube Müdürlüğü, ile Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürlüğü organizasyonunda sabah saat10.00'da fidan dikimi çalışmaları yapılacak.


Yarın saat 16.30'da da Şehreküstü, Demokrasi Meydanı'nda İzcilik Branşı'nın hazırladığı çevre haftası etkinlik programı gerçekleştirilecek.

ATIK YAĞLARA ÖDÜL TÖRENİ

Nilüfer Belediyesi'nin, ilçedeki okullarla birlikte gerçekleştirdiği 'Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması' sonuçlandı. Eğitim dönemi boyunca devam eden yarışmada geri dönüşümde değerlendirilebilmesi amacıyla en fazla atık yağ toplayan okullara, ödülleri bugün saat 10.30'da Nilüfer Belediyesi Halk Evi'nde düzenlenecek törenle verilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.