Hava Durumu

Elektrik kaçağına kartonlu önlem!

Yazının Giriş Tarihi: 29.05.2012 06:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.05.2012 06:09
"Geçen hafta içinde semtimizdeki Çukurköşk BOİ Durağı'ndaki elektrik kaçağıyla ilgili bir okurunuzun fotoğrafla pekiştirdiği şikayetini 'Yanıyor mu Çukurköşk'ün lambası' başlığıyla yayınlamıştınız.
Geçerken dikkat ettim, gelen ekip, uçları açık elektrik kablolarını kapatmak için karton parçaları kullanıp siyah bantla tutturdular.
Böyle önlem alınır mı hiç?. İçime sinmedi, akşam üzeri oğlumla birlikte gidip bu çok basit, baştan savma kartonlu önlemlerin fotoğrafını çektik, size gönderiyoruz.
Karton parçaları çocukların daha çok dikkatini çeker ve meraklanıp kartonları sökecek olurlarsa durum ne olur?.
Hiç böyle düşüncesizce ve baştan savma iş yapılır mı?. Elektrik kaçağı bu kadar basite alınır mı?."
- Adının açıklanmasını
istemeyen bir okur



 Zabıta bu yolu görmüyor mu?
"Cumhuriyet Alanı ve AVP Devlet Tiyatrosu yanından katlı otopark çıkış kapısına doğru inilen sokaktaki düzen bozukluğunu bazı okurlarınız köşenizde birkaç kez yansıttılar. Ama sonuç yok.
O yolda bir oto kiralama firmasının aracı park halinde sürekli duruyor. Bira restoranı önünde de bariyerlerin kaldırılmasıyla sürekli park yeri haline getirilen kaldırım var. Bir bakkal da satış tezgahını yola koymuş. Bu nasıl bir düzen?. Çoğu yerde okuyoruz, seyyarlara zorluk çıkaran belediye zabıtası kaldırımları bıraktık, artık yolları bile adeta parselleyen işyerlerini neden görmezden geliyor?.Konuya bir kez daha değinmenizi rica ediyoruz. Teşekkürler..
Çevre sakinleri adına
Erdem ÖZDEMİR



Sahipli hayvanlara bakmak neden yasak?
"Gariban bir sokak kedisini sahiplendim. Kedimizi bazen Nilüfer Hayvan Barınağı'na götürüp bakımını yaptırıyor, reçetesini yazdırıyordum.
Son gidişimde tuhaf bir durum yaşadım. 1 Mayıs'tan itibaren sahipli hayvanlara bu barınaklarda bakım Tarım Bakanlığı'nca yasaklanmış. Oradaki görevli 'özel bir veterinere götürün' dedi. Ben bir emekliyim. Kedimi özel bir veterinere götürsem muayenesiydi, ilacıydı derken en az 200 lira ödemem gerek?. Şimdi ben bu hayvanı sokağa mı atayım? İnanın vicdanım sızlıyor. Uygulamanın yeniden gözden geçirilmesini rica ederim"
Ahmet SEÇER


Osmangazi dikkat! Facia yaşanmasın..
"Yahşibey Mh. Dere Sk. Başkan Apartmanı bahçe
katında oturuyoruz.
Apartmanımızın bahçesine bakan daha yüksekteki bir binanın iptidai inşa edilen duvarı, temelin kaymasıyla üzerimize parça parça dökülmeye başladı.
Duvarın tamamı ile oturduğumuz katın üzerine yıkılması an meselesi. Yıkılmak üzere olan duvarın ev sahibine yaptığımız uyarılar sonuçsuz kaldı.
Bunun üzerine fotoğraflarını çekerek 9/5/2012'de 34108 kayıt no'suyla Osmangazi Bld. Fen İşleri Md.'ne başvurduk. Geçen 15 gün boyunca 2-3 kez telefonla sorduğumuz halde bir işlem yapılmadı.
Son görüşmemde konunun İmar Müdürlüğü'ne iletildiği söylendi. Ben 'konuyu oradan mı takip edeceğim' diye sordum?. "Hayır sizin takip etmeniz gerekmiyor' cevabı aldım.
Bld.'nin hayati tehlike arzeden durumla ilgilenmesi için duvarın yıkılması ve Allah korusun birkaç canın yanması mı gerek?.
Sorunumuza yer verip ilgililerin dikkatlerini çekmenizi ve yayın hayatınızdaki doğru çizginize takdirlerimi sunar, iyi günler dilerim."
- Levent YILDIRIM

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.