Hava Durumu

Ellerimizde sopalarla yürümek zorunda olmayalım

Yazının Giriş Tarihi: 11.12.2014 08:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.12.2014 08:05
Geçenlerde sabah erken saatlerde Nilüfer ilçesi, Beşevler'deki Çamlıca Mahallesi'nde bulunan Emir Buhari Camii'nin hemen yanında aniden önüme bir köpek sürüsü çıktı. Çok ürktüm.. 

Bu hayvanların belki bir dönem bir evin bahçesinde mutlu yaşamları vardı. Ama bir gün ansızın kendilerini başıboş bir şekilde sokakta buldular. 
Türkiye'nin her yerinde benzer görüntülerin oluştuğunu hatta bazı yerlerde köpeklerin saldırısından çekinen mahalle halkının sopalarla dolaştıklarını işitiyoruz. İlgililerden ricamız, lütfen bizler de köpeklerin olası saldırısından korunmak amaçıyla ellerimizde sopalarlma yürümek zorunda kalmayalım.
Üzücü bir durum tabii bu. Zavallı hayvanlar yoldan geçen araçların çarpması ile bazen ölüyor, bazen de sakat kalıyorlar. 
Keşke belediyelerimiz olanakları ile mevcut kapasitesinden çok daha büyük hayvan barınma yerleri yaptıraabilse ve bu köpekler geniş alanlarda güvenle hayatlarını sürdürüp kendilerine sahip çıkacak yeni ailelerini bekleseler. 
Böylece çoluk çocuk gereksiz yere korkup endişelenmemiş olur, hem de bu zavallı köpekler başıboş bir sürü halinde dolaşmak yerine mutlu bir yuvada yaşamlarını sürdürseler.
Saygılarımla.."
Mehmet DUMAN

***

TEŞEKKÜR PANOSU

LAMBALARIMIZ ÇALIŞIYOR


"Öncelikle gazetenize ve size çok teşekkürler ederim.
Köşenizde yayımlanan Gazi Caddesi sonundaki dört yol ağzında trafik göbeğinin kaldırılmasından sonra yaşanılan problemlere dikkat çekmiş ve kavşağa acilen trafik lambaları konulmasını rica etmiştim. 
Yapılan çalışmalar sonunda kavşak trafik açısından sürücüler için güvenlik altına alındı.
Geçen cuma günü çocuğumu okulundan alıp akşamüstü eve dönerken oradan geçtim. Lambaların çalışmaya başladığını gördüm ve inanın çok sevindim.
Emeği geçen herkese açık teşekkürlerimi sunuyor, işlerinde başarılar ve kolaylıklar diliyorum. 
Saygılarımı sunarım.."
F.Gülseren BALKAN

***

HER MAHALLEYE BİR OTOPARK


"Gazetenizdeki köşenizde sıklıkla delinatör ve kaldırıma parklamalarla ilgili oarak okurlarınızın şikayet yazılarına yer veriyorsunuz.. 
Bir araç sürücüsü ve yaya olarak ben de kaldırımlara park eden araçlardan dolayı sık sık caddeye inip yürümek zorunda kalıyorum.. 
Tüm belediyelerimizin reklam amaçlı olarak kullandığı bilboardlar var. Bu bilboardların bir kısmı eğitim amaçlı olarak ta kullanılabilir. 

Araçların kaldırıma park etmemeleri, o kaldırımda yürümeye çalışan ihtiyarlara, bebek arabalı ailelere, çocuklara saygı göstermeleri sürücülere hatırlatılabilir. Ayrıca, Nilüfer Belediyesi'nin sokak ve cadde kenarlarına yaptığı birçok park yeri var. 
Bunları etkin kullanabilirsek kaldırıma araç park etmeye ihtiyaç kalmayacaktır. Ayrıca, belediyelerimiz 'her mahalleye bir otopark' adı altında proje gfeliştirebilirler.. 
Özellikle merkezi yerlere katlı otoparklar yapılabilirse şehrimiz çok daha modern hale gelecektir. Saygılar.."
Fatih BULUT

***

TESTİ KIRILMADAN YOL GÖSTERİYORUM


"Köşenizden sayın ilgili makam sahiplerine testi kırılmadan yol göstermek istiyorum. 
Ataevler, Dört Mevsim Parkı'na Magazin AVM köşesinden girişte, Kahve Lata'nın hemen karşısında yeşil çimenler üzerinde bulunan bir aydınlatmaye ait projektöre ait kısım sökülmüş, kaldırılmış. 
Fakat sökülen kısımda projektöre elektrik veren teller açıkta kalmış..
Aydınlatmaya ait belirtmiş olduğum yer çocuklarımızın hergün gelip geçtiği, oyun oynadıkları bir yerdir.
Çocuklarımızdan biri farkında olmayarak veya merak ederek bu tellere dokunursa ve tellerde de elektrik varsa olmadık bir hadise meydana gelebilir, yürekler yanar..
Çünkü bunun örneklerini çok sık duyuyoruz, okuyoruz ve televizyon ekranlarında da görebiliyoruz..
Sayın ilgililerin meseleye önem vererek gerekli incelemeyi hemen yapmalarını ve herhangi bir olumsuzluk yaratan durum varsa, acilen gerekli tedbirleri almalarını rica ederim."
Nefise ULUGÖL

***

GAZİ CADDESİ'NDEKİ  'ATA' FOTOSU NE OLDU?


"Yakın zamana kadar Gazi Caddemiz'in hemen girişinde rofüşe konulan ışıklı ve oldukça büyük bir Atatürk fotoğrafı ve altında da 'Gazi Caddesi' yazısı vardı.
Geceleri de aydınlatılan fotoğraflı bu panoyu artık görebilmemiz imkansız bir hale geldi.
Atamız'ın fotoğrafı da olan panoyu kim ve acaba neden bulunduğu kaldırdı?.. 
Doğrusu bunu çok merak ediyor, aynı fotoğraflı panonun yine Gazi Caddemiz'in girişinde aynı yere bir an önce konulmasını Nilüfer Belediyesi yetkililerinden  rica ediyorum..
Gazi Caddemiz'e, rahmetli Gazimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ışıklı bir fotoğrafı konulması çok yerinde bir uygulama olacaktır.
Sayın yetkililerin dikkatlerine saygıyla sunarım."
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.