Hava Durumu

Elmas Hanım ve okyanusa geri atılan denizyıldızları

Yazının Giriş Tarihi: 11.05.2015 06:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.05.2015 06:57
Değerli okurlarım; 
Bugün okurum Elmas  S. Hanım’dan aldığım güzel bir e-postayı paylaşmak istiyorum. Küçük sandığımız olumsuzlukların aslında ne kadar önemli olduklarını anlatma bakımından mutlaka yetkililer tarafından okunmalı ve değerlendirilmeli düşüncesindeyim.. 
Elmas Hanım, şunları yazıyor:
***
“Erdal Bey,  ben emekli bir öğretmenim ve köşenizi aylardır takip ediyorum. Duyarlı okuyucuların tek tek problemleri bildirmelerini (bilhassa asfalt ve kaldırım olumsuzluklarını) okyanusa geri atılan denizyıldızı gibi görüyordum. 
Bursa’nın dört bir yanı benzer görüntüler içinde. Bunları bildirmekle benzer sorunların binde biri ancak uzun yıllar içinde çözümlenir diyordum. 
Geçtiğimiz günlerde Ulu Camii önündeki kaldırımda  (Heykel’e giderken sol tarafta) gelinim ve  torunum bebek arabasıyla giderken yerde oturan orta yaşlı bir bayan ve ona yardım etmeye çalışan iki kişi gördüm. 

Bayan bileğini tutuyor,  acı içinde kıvranıyordu.  Kaldırımdaki  küçük oya ağaçlarının alt kısımlarının minik taşlarla doldurulduğu yer oyulmuş, oraya basınca bileği burkulmuş.  Çok ciddi bir sakatlık geçirmiş olabilirdi. Üzüldük tabii.  Kaldırımı incelediğimde tüm oya ağaçlarının altı benzer şekilde oyuktu.
Burası her zaman çok kalabalık. Kim bilir kaç kişinin bileği burada sakatlandı?. Buna benzer bir diğer delik de YKM’nin hemen önündeydi. Yürüdüğüm yerlere bu gözle bakınca sakatlanmamızın takdir-i İlahi olduğunu anladım. 
Olumsuzluklara küçük-büyük dememeli mutlaka yetkililere bildirmeliyiz. Ben Ulu Camii önündeki olumsuzlukla başlamak istiyorum. Yetkililer lütfen dikkate alsın. Onlar da ellerinden geldiğince bu çukurları doldurmalı. Böylece bu gibi sakatlanmaların önü alınır, mahşerde  bizi zor durumda bırakabilecek olan kulun kula hakkı geçmez. Bir diğer olumsuzluk da  Atatürk Caddesi’ndeki asansörlü altgeçitte var. 
Havuzun bulunduğu kısımdan altgeçidi kullanmak istediğimizde bebek ve engelli arabaları için öngörülen lift çalışmıyor. Aylardır arızalı olduğunu öğrendik. Bu gibi merdivenli yerler meyilli hale getirilmeli. Bebekli ailelerin neler çektiğini gelip yetkililer görmeli. Şehir merkezinden başlanarak kaldırımların engelsiz hale getirilmesini ivedilikle iş programına alınmalarını rica ediyorum. Kısaca, bu olay bana iyi bir ders oldu. Olumsuzluklara küçük büyük dememeli,  elimden geldiğince insanlık adına köşenizden diğer okurlarınız gibi bildirimler yapmaya karar verdim. 
Evet,  o minnacık denizyıldızlarını okyanusa atmak onlar için ne kadar değerliyse, o ufacık zannettiğimiz kaldırımlardaki çukurcuklar ayağı burkulanlar için o kadar önemli. Lütfen gerekli tedbirleri alalım,  Benim başıma gelmez demeyelim.
Saygılarımla..” -   
Emk. Ört. Elmas S.

***

OSMANGAZİ'DEN BİR YANIT VAR


“Bursa Hakimiyet Gazetesi’ndeki köşenizde  13 Nisan 2015  tarihinde  ‘Dikkaldırım’da köpek sürüleri’  başlıklı  bir okur şikayetine yer verilmişti. 
Bahse konu olan şikayetle  ilgili olarak Veteriner İşleri Müdürlüğümüz çalışma yapmış bölgedeki çalışmada üç adet sokak köpeğini almıştır.  Bölgede tekrar tarama yapılacaktır. 
Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuyu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dilerim.” 
Mustafa Dündar Osmangazi Bld.Bşk

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.