Hava Durumu

En az seramik pano kadar önemli

Yazının Giriş Tarihi: 17.02.2012 08:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.02.2012 08:52
"Hafta sonunda yayınlanan 'Pazar Yazıları'nızda Nilüfer Belediyesi'nin ilçenin çeşitli semtlerine o bölge özelliklerini yansıtan ve üzerinde mahalle ismi yazan seramik panolar konduğuna dair bir yazı çıktı.
Bu övgüye değer.
Çünkü Nilüfer herşeye layık..
Seramik sanatçısı bir hanımefendinin Üç Evler Bölgesi seramik panosu da çok hoş.. Başkanımızı ve sanatçımızı kutlarız.
Fakat çok lüks villaların olduğu bölgede sokaklar berbat. Üzüntü verici.. Gönderdiğimiz fotolar bunun birer somut delili. 
* Burası 3 yıldır böyle.
* Gitmedik kapı bırakmadık.
* En son geçen yıl imza topladık. Nilüfer Belediyesi'ne verdik.
* Bize 2011 yılı içinde asfalt dökülecek dendi. Yazın toz, kışın çamurdan kurtuluruz diye çok sevinmiştik.. Ama koskoca bir 2011 yılı geldi geçti hiçbirşey yapılmadı..
* Burada gerekli tüm alt yapı tamam. Kazı işlerine hiç gerek kalmadı.
* Sokaklar da tanımlanıp levhaları konuldu.
* Buna örnek olarak Üründü, Ünzil, Ürünay vb. gibi sokakları gösterebiliriz..
Bu mevsim yol düzenleme ve asfalt işi yapılmayabilir. Ama hiç olmazsa baharda artık bu sorundan kurtulmamızı diliyoruz. Saygıyla.."-
Semt sakinleri



408. sokaktan Başkan Bozbey'e

"Bizlerin sorunlarını içtenlikle paylaştığınızı ve çözüm aradığınızı saygıyla karşılıyorum. Bunun için teşekkürler.
Biz; Nilüfer ilçesi, Ertuğrul Mahallesi 408. sokaktaki Taşpınar Sitesi'nde oturmaktayız. Bu bölgeye taşınalı 2 yılı geçti. Bu zaman içinde sitemizin ve çevresindeki bazı sokakların düzenlemesi bu zamana kadar yapılmadı.
Defalarca Nilüfer Belediyesi'ne bu durumu mail yoluyla bildirdik, sonuç alamadık.. Site çıkış kapımızdan BursaRay İstasyonu ve BOİ otobüs duraklarına sabah ve akşamları gidip gelebilmek ne mümkün! Tertemiz işe veya okula gitmek imkansız. Çünkü her yer çamur deryası.
Sayın Başkanımız Mustafa Bozbey'in bir sloganı var. (Gülümseyin Nilüferdesiniz) diyor. Ama bizler bunu daha başaramadık. İnanın biz fazla bir şey istemiyoruz gözümüzü boyamak için gelip toprakla karışık çakıl dökeceklerse, yazık yapmasınlar. Çünkü üç gün sonra yine aynı durum oluyor.
Lütfen sizden ricam, bunu köşenizde yayınlarsanız çok mutlu olacağız. Belki de bize bu konuda bir dönüş olacaktır. Çok teşekkür ederiz.
Saygılarımla.."
Süleyman ERŞİŞKO



Bize Bursa'dan su getirin su!
"Bursa'ya 45 dakika mesafedeki Orhaneli ilçemize bağlı şirin, yemyeşil,çok sulak Başköy'ümüz bu günlerde bir çevre felaketi yaşıyor. Köyün kuruluşu olan 700 yıldanberi akan o güzelim sular artık içilmemekte.. Çünkü adeta yağ ve zehir akıyor.
Nedeni suyun çıkış yerine yakın konumda açılan onlarca taş ocağı, patlattığı dinamitlerle suyun kaynağını bozduğu gibi çalışan iş makinalarının mazot, yağları ve doğaya bırakılan atıklarla o civarın en bol ve kaliteli içme suyu içilemez hale geldi.
Aynı su ile bu yüzden bahçe ve tarlalar sulanamıyor..
Köy sakinleri kendilerini ziyarete gelecek akraba ve dostlarından 'bize Bursa'dan su getirin, su' diye istek yapıyor.
Eşim de o köyden olduğu için bu duruma çok üzülüyorum. Hafta sonları ziyarete gittiğimizde insanların üzüntüsünü görmek çok üzücü.
Bu ciddi konuyla Orhaneli Kaymakamlığı mı, Valilik veya Çevre İl Müdürlüğü mü ilgilenir bilemiyorum?. Allah rızası için bu işe el atıp 700 yıllık tarihimizi yaşatan güzel köyü ve insanlarını kurtaralım.
Saygılarımla.."
Osman DİLKEN


Türbeleri göremedik
"Geçen pazartesi amcamın kızıyla Muradiye Külliyesi'ni dolaştık.
Gördüğüm manzara karşısında üzüldük. Bursa'da tarihi değerler özenli bir yaklaşım sergilenip tekrar gün yüzüne çıkartılmaya çalışılırken burasını gördükten sonra bütün düşüncelerimi geri aldım.
Külliye içindeki padişahlarımız ve yakınlarına ait türbelerini gezemiyorsunuz. Kapılarına kilit vurulmuş. Her yer o kadar bakımsız ki türbe kapıları adeta dökülüyor. Mermer şadırvan içler açısı durumda. Kırık-dökük. Yerdeki taşlar kalkmış. Her yer perişan. Çok şaşırdım. Bu konuda köşeniz kanalıyla sayın yetkilileri uyarıyorum..
Dilerim gereken çalışmalar tez zamanda gerçekleştirilir.
Saygılarımla.."
Zeynep SUNGUR



Bomba mı düştü?

Osmangazi İlçesi, Selimiye Mahallesi, 1. Tahir Sokak'ta bulunan Metro Bella Erkek Kuaförü önlerindeki kaldırım adeta bomba düşmüş bir halde.
Taşlar iyice dağılıp kaybolmadan önlem alınmasını rica ederiz.." 
Ertuğrul SAKA



Valimize teşekkür ve rica

"2011 Haziran ayında Nilüfer Kaymakamlığı Tüketici Hakem Heyeti'ne bir konu hakkında başvuru yaptım.  O tarihlerde orada görevli tek bir memur vardı ve gördüğüm kadarıyla da biriken işlere yetişemiyordu. Bunu takip eden günlerde işlerin daha hızlı çözümlenmesi için Sayın Valimiz'e oraya memur ataması için dilekçe yazıp bırakmıştım.. 2 gün önce işimi takibetmek için uğradığımda şimdi 3 memur görev yapıyor.
Valimiz'in gösterdiği duyarlılığa teşekkürler..
Ama burada görevli arkadaşlar çok yoğun işlerinden dolayı sadece başvuruları alabildiklerini ve hazırlanan dosyalarda ancak Mart ayına kadar gelebildiklerini söylediler.  Bu nedenle benim dosyamın incelenmesine daha çok uzun bir zaman var.  Sayın Valimiz'den oraya 2 memur daha atanarak vatandaşlara ait işlerin hızlandırılmasını rica ediyorum..
Saygılar."
Nalan TUNAMAN



Topuklar artık kırılmaz

"Çekirge Meydanı BOİ Durağı önündeki kaldırımda dağılan taşların bir arkadaşımın ayakkabı topuğunu kırdığını belirtip burada yeni düzenleme yapılmasını rica eden yazımı yayınladınız.  Yazı üzerine gerekli müdahale yapılmış. Taşların altına yine kum sermişler. Bazı büyük kırık parçalı taşları yenilenirken herhalde yetecek taş ellerinde olmadığından az öndeki diğer eksik taşlara hiç dokunulmamış. Teşekkür eder tekrar gözden geçirilmesini rica ederiz."
 Çekirge'den bir hanım okur


Sokakta at istilası!..
"Osmangazi Zabıta Müdürlüğü'ne:
Soğanlı Mahallesi,     Yaşar Sokak, bir komşumuza ait atların adeta istilası altında.
Bir süre önce zabıtaca komşumuz uyarılmış ve sorun bitmişti. Şimdi yine başladı.
Ayrıca Çocuk Parkı'mızın içi de geceleri kamyon otoparkı gibi oluyor. Bunlara bir çare bulunsun artık."
Semt sakinleri



Alo, burası  Büyükşehir


TELEFERİK:- "8/2/2012'de yayınlanan köşenizde 'Aman teleferikte güvenlik sorunu olmasın' başlıklı okur uyarısı incelenmiştir.
Teleferiğin başlangıcı olan Teferrüç İstasyonu girişinde kapı dedektörü mevcut olup; tüm yolcular bu çalışır vaziyetteki kapı dedektöründen geçmektedir. Ayrıca  tüm istasyonlarımızda (Teferrüç, Kadıyayla, Sarıalan)  güvenlik  görevlileri bulunmaktadır. Büyükşehir Belediyesi olarak Teleferik Şube Müdürlüğü'nde herhangi bir güvenlik zaafına mahal vermeden; Bursalılar ile yerli ve yabancı turistlere hizmete devam edilmektedir."
*
YURT SOKAK:- "8/2/2012'de yayınladığınız 'Acaba unutuldu mu?' başlıklı okur şikayeti incelenmiştir.
Kükürtlü Mahallesi Yurt Sokakta, ilgili ekiplerimiz tarafından program dahilinde ve hava şartları uygun olduğunda asfalt yapılarak sorun giderilecektir."
*
ARMAĞAN SOKAK:- "21/12/2012'de köşenizde yer verdiğiniz 'Armağan Sokak başında kazaya davetiye' başlıklı okur yakınması incelenmiştir.
Söz konusu adrese 25 Ocak 2012'de ilgili ekipler tarafından ızgara konularak sorun giderilmiştir."
*
YEŞİL SEMTİ:
- "7/2/2011'de Yeşil semtinden bir okurunuzun "Başkan Altepe'ye şükranlarımla' başlıklı yazısı yayınlandı.
Söz konusu adresteki yapım, bakım, onarım ve kontrol işleri, ilçe belediyemiz olan Yıldırım Belediye Başkanlığı'nın sorumluluğu altında bulunmaktadır.
Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz."
Büyükşehir Bld. Basın Halkla İlşk. Şb. Md.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.