Hava Durumu

En büyük bayramımız için 60 bin bayrak!..

Yazının Giriş Tarihi: 27.10.2014 15:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.10.2014 15:26
Bugünlerde Nilüfer ilçesinde büyük bir hareketlilik var. Cumhuriyetimiz’in 91. yılı coşkusu  Nilüfer’de yine gurur ve sevinçle kutlanacak. En büyük bayramımız nedeniyle ilçede her tarafı büyük önderimiz Atatürk’ün posterli bayraklarıyla donatmak için çalışma başlatan Nilüfer Belediyesi bunların dağıtımını aralıksız sürdürüyor..
29 Ekim gecesi FSM Bulvarı bir kez daha tarihi kalabalıkları ağırlayacak. Kutlamalar Cumhuriyet Yürüyüşü ile Acıbadem Kavşağı’ndan saat 19.00’da başlayacak. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in de katılacağı yürüyüş FSM Bulvarı boyunca devam edecek ve Hastane Alanı’nda ünlü sanatçı Sertab Erener bir konser verecek. 
Nilüfer Belediyesi’nin 29 Ekim’de tüm ilçeyi Atatürk posterli bayraklarla donatmak  için belli noktalarda ücretsiz olarak altmış bin adet bayrak dağıtımı çalışmasında bu sene posterli bayrakların yanı sıra on bin kişi de sürpriz t-shirt sahibi olacak.
Posterli bayraklar belediye personeli tarafından Nilüfer Belediyesi Halkevi, Nilüfer Kent Konseyi (FSM Bulvarı), Nilüfer Dernekler Yerleşkesi ve Nazım Hikmet Kültürevi önünde oluşturulan noktalarda ücretsiz olarak dağıtılıyor ve büyük bir ilgi görüyor.. 
Halkevi önündeki bayrak dağıtımına hafta içinde Başkan Bozbey de katıldı ve Nilüferliler tarafından tebrik yağmuruna tutuldu..
Nilüfer Belediyesi’ni bu etkinliği nedeniyle yürekten kutlarım..

Cıkcık Hamamı sularına uygun boru döşenmemiş
“23 Ekim’de köşenizde yayınlanan ‘Cıkcık Hamamı’nın suları neden kesik?’ başlıklı okurunuza ait bir yakınmaya yanıttır:
Tarihi Cıkcık Hamamı 3-4 yıl kadar önce restore edildi.. Güzel de oldu ama sıcak su boruları istediğimiz gibi olmadı. Küçük borular döşendi. ‘Uyarılarımıza rağmen’ soğuk su borusuna eşdeğer borular döşendi. Oysa sıcak suların dağıtım şebekeleri değişik tip borulardan yapılmıştır. 
Bu yüzden de Cıkcık Hamamı’nın sıcak su deposuna su geliyor ama içerideki kurnalardan sıcak su akmıyor.
Bunu da cami cemaati devamlı görüyor. Bu borularla sıcak su deposundan su dışarıya akar ama kurnadan akmaz.
Çekirge’deki sıcak suların dağıtımı ile bilgi de vereyim.
Çekirge’nin sıcak suları ana kaynaktan kendi cazibesi ile çıkar ve her su sahibinin hakkı kadar (masurası kadar) dağıtım yerlerinden (kaptajdan) dağılır. Ecdat öyle bir dağıtım şebekesi yapmış ki hiçbir itici güç olmadan sıcak su kendi haliyle (cazibesi ile) akar.
Düşünün ana kaynaktan 2 km. uzaktaki Çelikpalas’a bile sıcak su gider. Bu sistem asırlardır böyledir. Ama kapısına kadar giden sıcak suyu siz içeride eğilim vermeden dar çaplı soğuk su boruları ile kurnadan akıtmaya çalışırsanız bu su akmaz.
Cıkcık Hamamı’nda yaşanan bu sıkıntıyı Sn. Büyükşehir Bld. Bşk. Recep Altepe’ye defalarca anlattık ama çözüm bulamadık. Hamam içinde sıcak su borularının yeniden usulüne göre döşenmesi gerekiyor. Yoksa hamama gelen su kurnaya akmaz, yollara akar!.
Bu duruma en çok üzülen yılların semt muhtarı olan ve bu eserin yenilenmesinde katkımız olan ben Mehmet Taşkeser aynı zamanda Sıcak Suları Koruma Derneği Başkanı olarak bu sıkıntının giderilmesi için sayın yetkililere köşenizden sesleniyor, gerekli iyileştirmenin yapılmasını rica ediyorum.. Saygılarımla.”
Mehmet TAŞKESER
Çekirge Termal Sularını 
Koruma-Yaşatma Dernek Bşk.


Pazaryeri modern ama otopark yok
“Birkaç yıl kadar önce Konak Mahallesi, Beşevler, Nilüfer’de sokak aralarında kurulan pazaryeri kapalı pazar alanına çevrildi. 
Şimdilerde oldukça modern bir yerde artık pazar alışverişlerimizi yapabiliyoruz.. Yalnız bir sıkıntımız var ve artarak devam ediyor. 
Pazara talep oldukça yoğun. Ama pazarcılar mal getirdikleri büyük kamyonetlerini pazara yakın yerlere park ettiği için     bizlere özel araçlarımıza park yeri bulmak çok zor oluyor. 
Bu yüzden özel araçlarımızı uzak yerlere park ediyoruz. 
Ayrıca kaldırımlara park eden bazı araçlar nedeniyle de vatandaş yoldan yürümek zorunda kalıyor. 
Zaten pazar arabalarını kaldırıma çıkarmak da pek mümkün değil. Kaldırımlar genel olarak pazar arabalarının kolayca inip çıkacağı şekilde düzenlenmemiş. 
Özetle, özel otolarımız için pazara yakın parklama yapabileceğimiz alanlar oluşturulur ve gerekli diğer düzenlemeler yapılabilirse birçok sorunumuz ortadan kalkacaktır. Yetkililerin dikkatine saygılarımla sunuyorum..”
Neylan TORUN

Bursa’nın logosu özgün olmalıydı
“Yetkililerce yeni oluşturulan Bursa Logo’sunun Bursa’da yaşayan vatandaşlar ve kent dinamiklerininin görüşü alınarak oluşturulması gerekirdi. 
Bir kenti temsil edecek olan logo için vatandaşların ve akademisyenlerin görüşleri alınmış olsaydı, çok farklı güzellikte bir logo ortaya çıkartılabilirdi. Böyle bir girişimden kimsenin haberi olmadı. Laleli logoyu şahsen beğenmedim. Çünkü lale desenli bir logoya ülkemizde çok rastlıyoruz. Bursa logosu özgün olmalıydı..
Bunun değiştirilmesi gerekir inancındayım. Saygılarımla.”
Kemal BAŞEREN
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.