Hava Durumu

Engelliler de düşünülmeli

Yazının Giriş Tarihi: 04.03.2019 08:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.03.2019 08:26

Acemler semtimizdeki Bursaspor BursaRay İstasyonu ve yakın çevresindeki ring, çevre köylerimiz ve çeşitli mahallelerimize sefer yapan toplu taşım araçlarına ait duraklara yakın olan yerde bazı bankaların ATM cihazları vardı, kaldırıldı.
Sonra da hızlı bir çalışma ile buraya kadın-erkek tuvaletleri yaptırıldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi bu çalışma ile çok gerekli bir ihtiyacı gidermiş oldu.

Daha sonra tuvaletlere bir görevli tahsis edildi. Giriş turnikesi de yapılarak tuvaletler hizmete açıldı.
Şimdi 1 TL.'lik ücret ödeyerek tuvaletlere giren vatandaşlar ihtiyaçlarını giderebiliyor..
Ayrıca, toplu taşım kartı ile de ödeme yapılabilme imkanı var.
Fakat bu önemli çalışma yapılırken yürüme engelli vatandaşlar sanırım hiç düşünülmemiş. Çünkü; bu tuvaletlerde engelliler için özel bir bölüm yok.
Bilindiği üzere engelli tuvaletleri çok farklı bir sistemdir ve bu dikkatlere alınacak şekilde oluşturuluyor.
Burada bir engelli rampası mevcut ama giriş kapısı çok dar olduğundan bu vatandaşlar tekerlekli araçlarıyla içeriye girmekte çok zorlanabilirler.
Tuvaletlerin duvarları da olduikça geniş. Bu duvarlardan birine yeni ve geniş bir kapı yaptırılabilir.
BursaRay'ın diğer istasyonlarının yakınlarına da istenirse yapılabilecek tuvaletler için uygun yerler mevcut..
Çok yüksek maliyeti olmayan tuvaletlerin bu istasyonların da yanlarına yaptırılmasını Bursa Büyükşehir Belediyesi ilgilerinden bir vatandaş olarak talep ediyorum...
Saygılarımla." - Kemal BAŞEREN

ÇÖKMELER ARTMADAN

"Nilüfer ilçesi, Kültür Mahallesi, Gümüşdere Caddesi ile Bilginler Caddemiz'in kesiştiği noktada asfalt caddemizdeki rögar kapağı çevresi ve hemen yakınındaki bir diğer noktada da çökmeler meydana gelmiş ve bu durum gün geçtikçe de artıyor..
Sayın yetkililerin dikkatlerine sunuyor ve sorun daha da büyümeden gerekli olan onarımların yapılmasını rica ediyoruz. Saygılarımızla.."

Abdullah SAYGIN

RENGARENK BİR GÜRSU

Gürsu Belediyesi'nce ilçe park ve caddelerindeki çalışmalarla Gürsu'ya adeta erken bahar geldi.
Park Bahçeler Müdürlüğü'nün çiçeklendirme çalışmalarıyla ilçenin park ve caddeleri hercai menekşelerle renkleniyor.
Belediye Başkanı Mustafa Işık "rengarenk çiçeklerle dolu park ve caddelerimizle ilçe görselliğini canlandırıyoruz. Hemşehrilerimizin, yemyeşil ve çiçeklerle bezenmiş parklarda çocuklarıyla keyifle zaman geçirebilmesi, caddelerimizde aynı keyifle dolaşabilmesi için çalışıyoruz" diyor.

ÇÖP TOPLAMA MERKEZİ OLMASIN

"Osmangazi ilçesi, Demirkapı Mahallesi sakinleriyiz..
Bölgemizdeki 1.Köşk Caddesi'nde gönderdiğimiz bu fotoğrafın bulunduğu alanın hemen yan tarafında, Faik Yılmazipek İmam Hatip Ortaokulu bulunuyor.
Burasi boş bir alan. Ama daha önceden yapılan tel örgüler sökülmüş, yıkılmış. bölme olunca alanın içi çöplerle dolmuş bir durumda. Belirttiğimiz yerdeki alanın çevresindeki sınır tellerinin yeniden düzenlenmesini ve içindeki çöplük alanın temizlenmesini sayın ilgili makam sahiplerinden rica ediyoruz... Aksi halde bu gidişle burası bölgenin çöp toplama merkezi gibi olacak.
Saygılarımızla.."

Semt sakinleri

ALO, BURASI OSMANGAZİ

SPOR TESİSİ:- "Gazetenizin 21 Şubat 2019 tarihli sayısındaki köşenizde okurunuz Mümin Dündar'ın 'Albümlerde Kalan Foto' başlıklı şikayetine yer verilmiştir.
Yazıda bahse konu olan Demirtaş bölgesine spor tesisi talebi, Osmangazi Belediyesi Plan Proje Müdürlüğümüz'ün çalışma programı içinde yer almaktadır.
Bölgeye, çok amaçlı spor salonu yapılmasıyla ilgili proje çalışmalarına başlanıldı. n Yine ilgili müdürlüğümüzce çalışmalar devam ediyor.
Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuyu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz."

Osmangazi Bld. Basın
Yayın Halkla İlşk. Müd.

AKTARMA ÜCRETLİ Mİ YOKSA ÜCRETSİZ Mİ?

"Bursaray'dan iner inmez D6/a hatlı otobüse aktarma yaptığımda, kartımı okutur okutmaz 0.50 TL'lik ücret alımı yapılıyor. Ancak otobüs üzerinde 'Bursaray'dan aktarmaya ücretsiz' şeklinde bir ibare var. Bunun hangisi doğru? Aktarım ücretli mi, ücretsiz mi?.
Yoksa bir yanlışlık mı var?
Sayın BURULAŞ yöneticilerinden bu konuda yapılacak bir açıklamaya peşin teşekkür ve saygılarımla..

Sercan ÇELİK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.