Hava Durumu

Erdem Alkın’ı yine dinlemek istiyoruz

Yazının Giriş Tarihi: 23.11.2014 08:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.11.2014 08:17
“Öğrencilik yıllarında Ankara’daki çeşitli lokallerde ünlü orkestra ve şarkıcılara baterisi ile eşlik eden ve mezuniyeti sonrası eczacılığa başlayan Namazgah Caddesi üzerindeki Dilek Eczanesi sahibi İhsan Güray, geçenlerde kendisi gibi müziğe tutkun olan eczacı Ertan Neşe ile birlikte ziyaretime geldi.
Sohbet doğal olarak müzik üzerinde yoğunlaştı. İhsan Güray, müzik piyasasının vefasızlığından söz ederken eczanesi civarında oturan komşusu Bursalı eski ünlü sanatçı, yorumcu ve besteci Erdem Alkın’ı da anımsadık..
Erdem Alkın, Çelebi Mehmet Ortaokulu’ndaki sevgili Türkçe öğretmenim Kadir Kuşoğlu’nun oğludur. Kadir Hocamız tüm öğrencilerinin adeta sevgilisiydi. Büyük saygınlığı vardı.
Oğlu Erdem Alkın’ı da aynı şekilde yetiştirmişti. Erdem müzik piyasasında bir anda büyük bir saygı-sevgi kazanmıştı.   
Erdem Alkın adını 1976 yılında kendi bestesi olan iki şarkıyla müzik dünyasına ilk adımını atmıştı. ‘Ayrıldığın Günden Beri’ ve ‘Dur Bekle’ adlı şarkılarıyla, hafif müzik dünyasından olumlu tepkiler almış ve bir anda ünlenmişti...
Güzel sesli, yakışıklı ve romantik şarkıcı gencecik yaşta TV programlarına da katıldı sık sık. Ününü perçinledi.
Ancak bu genç yetenek müzik piyasasındaki olumsuzluklarla adeta inzivaya çekildi. Arkasında da bir yığın beste ve 45’lik plaklar bıraktı.

İhsan Güray, ‘evinden pek çıkmıyor artık. Bazen eczaneye uğrar sohbet ederiz. Suskunluk dönemi yaşıyor. Ama yüzlerce beste yapmış. Bir gün tekrar onun yeni şarkılarını seslendirdiğini görmek eminim tüm müzikseverleri sevindirir’ dedi.
Hafta içinde ekranıma düşen bir mail’de ise ünlü müzik adamı-radyocu Michael Kuyucu ‘Müzik Endüstrisinde Artık Vefa Kalmadı’ başlıklı yazısında şunları yazıyordu:
“Bal Gibi Olur’ adlı filmin vizyona girmesi ile tekrar gündeme gelen Türk pop müziği klasiklerinden ‘Olur Olur Bal Gibi Olur’ adlı şarkının ilk yorumcusu Asu Maralman, bu filmde hatırlanmamasına çok kırgın. Onunla müzik dünyasında ‘vefa’dan söz ettik. Müziğin kilometre taşı olan sanatçıların her zaman anılıp onurlandırılması gerek.”
Söyleşide Maralman da düşüncelerini şöyle dile getirmiş:
“Arkadaşlar şarkının filmde kullanıldığını söyledi. Filmin galasına gittim. Halka mal olmuş 35 yıldır bu şarkıyı en iyi biçimde yorumlayan ve taşıyan bir sanatçıyı galaya davet etmeyi akıllarına getirmiyorlar. Bırakın daveti en azından onore edilebilirdi.. Örneğin filmin finalinde belki ‘ilk seslendiren Asu Maralman’dır diye yazabilirlerdi. Şarkıyı her isteyen okuyabilir, çünkü eser bana ait değil. Selmi Andak’a ait, Gülen Andak istediği kişiye satabilir, söz yazarı Bülent Pozam istediği kişiye verebilir. Herkes istediğini yapabilir. Ben bunu tüm Türkiye’ye mal eden sanatçı olarak sadece anılmak isterdim. Diyeceksiniz ki hayal dünyasında mı yaşıyorsun? Evet, biz müzisyenler hayal dünyasında yaşıyoruz.’ 
Dilerim; vefa sadece sözlüklerde kalmaz sevgili dostlar?
İyi pazarlar efendim.

***

YENİ YAYINLAR

PERUSA:Perusa Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü’nün bir kültür hizmeti olarak yayınladığı Perusa adlı dergi çok geniş kapsamlı ve özenle hazırlanmış bir yayın.
Folklorik öğeler taşıyan renkli fotoğraflar ve ilginç yazılar titizlikle seçilmiş. Kulüp adına Ahmet Aydemir’in imtiyaz sahipliğindeki derginin sorumlu yayın yönetmeni de değerli meslektaşımız Hülya Güven.
Üç ayda bir yayınlanacak olan dergiyi hazırlayanları kutlarım. Dilerim, Perusa uzun ömürlü bir dergi olur.
***
MİTOLOJİ MERAKLILARINA: İtalyan tarihçi ve arkeolog Valerio Massimo Manfredi’nin, Homeros’un klasik destanına farklı bir açıdan baktığı Odysseus serisinin ikinci kitabı “Odysseus: Dönüş” Zeynep Nazan Tezcan’ın çevirisiyle Pena Yayınları’ndan çıktı.
Destanın yüzyıllardır korunan değer ve canlılığını günümüze aktaran eser mitolojik öykü ve maceralara ilgi duyan okurları hemen kavrayacak bir roman.

***

GÜZEL SÖZLER

“Her şeyin doğru bir zamanı vardır ve her doğru kendi zamanını bilir. Her son yeni bir başlangıçtır..”
N.S
***
“Güven ve kuşku aynı yürekte barınmaz. Tıpkı sevgi ve korkunun da aynı anda aynı yerde bulunmayacağı gibi...” 
Nuray SAYARI
***
“Sen iki şeyle tanınırsın. Yokluk içindeyken gösterdiğin sabır, varlık içindeyken gösterdiğin tavır..” G.E
***
“Hayat uzun bir tatil değil, sonsuz bir öğrenme sürecidir..” 
Paulo COELHO
(Teşekkürler Seren MUYAN)

***

115 BİN ÖĞRENCİDEN SEÇİLEN RESİMLERLE GÜZEL BİR SERGİ


Yarın Yıldırım İlçesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde büyük bir sergi açılıyor.
Geniş kapsamlı sergi Yıldırım ilçesindeki okullarda okuyan 115 bin öğrencinin  eserleri arasından titizlikle seçildi. Ayrıca öğrencilere ait çeşitli kompozisyonlar da sergide yer alacak.
Törende başarılı öğrencilere Yıldırım Belediyesi de çeşitli ödüller sunacak.
Saat 13’te açılacak serginin bir diğer özelliği de 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamındaki etkinliklerden birinin olması.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.