Hava Durumu

Eski çamlar yoksa bardak mı oluyor?..

Yazının Giriş Tarihi: 05.02.2015 07:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.02.2015 07:26
“1999 yılından bu yana Nilüfer ilçesinde yaşıyorum. 
O yıllarda ilçemizdeki binaların arasında bahçe mesafeleri olurdu. Yüksek gerilim hatlarına ait direklerin altları çimenlik, yemyeşil alanlardı. 
O kesimlerde yaya odaklı kaldırımlar ve bazı yerlere bisiklet yolları yapılmıştı. Boş arsaların üzerinde oranın ne amaçla kullanılacağını gösteren tabelalar da konuluyor ve buna çok dikkat ediliyordu.. 


Daha sonra yavaş yavaş binalar arasındaki bahçe mesafeleri ortadan kalkmaya başladı. 
Yüksek gerilim hattı direklerinin altlarına villa, işyeri vb. binalar yapıldı. Tabelalarda yazanların yerlerine de aksi şeyler oldu, park alanı yazan yere fastfood’çu, çadırkent alanı yazan yere pastane-kafe yapıldı. 
Artık bahçe, otopark vb. özelliklere sahip olmayan işyeri+konut binalar yapıldı. Kaldırımlar araçların işyerlerinin önüne dikey park edilecek bir şekilde yapılıyor. Belediyenin eski web sitesinde yapılacak hizmetlerin temsili resimleri de vardı.  
Ama bu resimle şimdilerde ortaya çıkan durumun alakası yok. 
Eski plana göre bina, elektrik tellerinin arkasında Ordkent Sitesi’ne paralel olarak görünüyor. Önünde de yeşil alan var. Mevcut duruma bakıldığında ise bina Uğur Mumcu Caddesi’ne paralel inşa edildi. Yeşil alan da kaybolmuş. Binanın giriş katında bir işyeri şubesi faaliyete geçmek üzere. Başka ticari kurumlar da yakında açılacak. 
Buraya gelen müşteriler, ürün getirecek araçlar ve çalışanların araçları nerede duracak? Önündeki kaldırım neden otopark gibi düzenlendi? Belediye yetkilileri, Nilüfer Kent Konseyi, Mahalle Komitesi ve diğer Nilüferliler bunları içlerine içine sindirebiliyor mu?.  Eski çamlar yoksa bardak mı oluyor?. 
Saygılarımla.” 
Özgür ER

*** 

1 BUÇUK YIL DAHA MI BEKLEYECEĞİZ UEDAŞ?


“Şehrin merkezinde tarihi ve turistik bir yer olan Tophane Meydanı karanlığa büründü.
Birkaç gecedir de Devlet Hastanesi’nden Orduevi önüne yaklaştığınızda bu durumu çok iyi anlıyorsunuz.
Çünkü zifiri karanlıktaki ortam Tophane Lisesi önünden bir başlıyor, ara sokaklar da dahil Sur Kapısı’na kadar olan kesim resmen bir dağ başı gibi.. 
Daha öncede meydandaki aydınlatma lambalarının yanmaması sebebi ile UEDAŞ’a bizzat kendim gittim ve durumu anlattım. ‘Biliyoruz, orada bir arıza var dediler’ 
Dediler ama üzerinden 1 buçuk yıl kadar bir zaman geçti. Şimdi de Tophane Meydanı’ndaki karanlığına Orduevi bölgesi de eklendi. 
Sayın yetkililer bizi bu karanlıktan ne zaman kurtarmayı düşünüyorsunuz?. 
Çevre sakinleri olarak 1 buçuk yıl daha mı beklememiz lazım?. Elektrik faturamızı 2 gün ödemesek hemen gelip kesmeyi biliyorsunuz ama..”
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

***

KUMLA'DA SAHİL KALMADI!


“Kumla sahillerindeki sorunla ilgili yakınmama köşenizde yer verdiniz. İlginize teşekkür ediyorum.. 
Hafta sonunda hava şartları tam bir afattı. Orman Kampı ile iskele arasındaki  evim de dahil çok binada dalgalar evlerin içine kadar girdi ve alt kattaki kayıkhanelerin tüm kapıları kırıldı. Kumsaldaki betonlar koptu. Tabii bu sahilde kumsalın hiç kalmamasından kaynaklanıyor. 
Yapımı gereken çalışmalar için Büyükşehir Bld.Bşk. Sn. Recep Altepe’nin bu olaya acilen el atmasını ve kendisine çalışmalarında başarılar diliyorum.” 
Mehmet ÜNLÜGÜZEL

***


KEVSER TEYZE'DEN

“Komşumuz Kevser Teyzem Nilüfer Ataevler Barış Mh.’ndeki Şahinbey Öğrenci Yurdu yanındaki yeşil alanda bulunan bir ağacın devrilip köklerinin dışarıda kalarak adeta ölüme terk edildiği üzüntüsü içindeydi. ‘O ağacın yaşaması gerek’ başlıklı talebimi köşenizde yayınladınız. Teşekkürler. Gereken çalışma yapılmış ve belirttiğimiz ağacın yerindeki ağaç desteğe de alınmış. Diğerlerine de budama, bakım yapılmış. 
Kevser Hanım Teyzemiz Nilüfer Bld.’ndeki ilgililere teşekkür ediyor, elleri dert görmesin diyor.
Aynı dileklere ben de katılıyorum.”  
Ahmet U. ÜREN

***

6/A VE RÖTAR


“16/1/2015’teki ‘6/A zamanında durağa gelmiyor’ başlıklı okur şikayeti incelenmiştir.
Toplu taşıma araçlarının güzergahına uygun seyredip duraklarda asılı geçiş saatlerine uyması ancak normal şartlarda geçerlidir. Yol çalışmaları, aşırı ve hatalı parklanma, yolcu ve trafik yoğunluğuyla hava şartları v.b. olumsuzluklar,  programları etkilemektedir. 6/A hattındaki araçlar Bursa Özel Halk Otobüsçüler Odası’na kayıtlı şahıslarca işletilmesi nedeniyle şikayet oda yetkililerine iletilmiştir. Ayrıca zirve saatlerde 10 dakika sefer sıklığında hizmet veren 35/E hatlı BURULAŞ araçları ile Bursaray istasyonlarına gelindiğinde Bursaray veya diğer lastik teker araçlara aktarma yaparak çok sayıda noktaya ulaşılmaktadır. 
Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.
Büyükşehir Bld. Basın  Halkla İlşk. Şb. Md. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.