Hava Durumu

Eski İpek Han ilgi bekliyor

Yazının Giriş Tarihi: 23.08.2017 07:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.08.2017 07:45

"Tarihi Bursamız'a ecdat yadigarı olarak güzellikler kazandıran tarihi hanlarımızın pek çoğu ele alınarak tekrar güzel bir hale getirildi.
Fakat günümüzdeki en bakımsız ve unutulmuş durumdaki han ise eski İpek Hanı.
Çeşitli açılardan çekip gönderdiğimiz fotoğrafları sayın yetkili makam sahiplerinin dekkatlerine sunmak için gazetenizdeki köşenizde yayınlamanızı istiyoruz. Konuyu ele alırsanız çok seviniriz.
Hanımızın üst katına vatandaşlar, müşteriler çıkmıyorlar bile. Çünkü pis kokudan, karanlıktan dolayı hanımız sanki terk edilmiş gibi.

Bu hanımızın giriş yerini gören bile yok. Çünkü karanlığın yanı sıra gerekli bir şekilde tabelası bile bulunmuyor.
Sözde tarihi bir yapı olan hanımız zaman geçtikçe unutulmuş ve adeta bir harabeye dönüşmüş vaziyette..
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Recep Altepe'ye ve bütün yetkililere sesleniyorum. Bizim hanımızın da gerekli bakım ve onarımlarını lütfen yapın artık.
Hanımızı gelip inceleyecek olan ilgililer ne demek istediğimi o zaman daha iyi anlayacaklardır.
Esnafımız bu durumdan çok şikayetçi.
Ayrıca hanımızın içi adeta kediler için bir hayvanat bahçesi gibi. Çevreyi çok kokutuyorlar. Toplanmasını istemiştik. Gelip hepsini almadan gitmişler. Çok yere pisleyip koku salıyorlar.
Saygılarımızla dikkatlere sunuyorum."

Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

*TEŞEKKÜR PANOSU

Emniyet'in duyarlılığı

"Osmangazi ilçesi, Çekirge Meydanı'nda bulunan Lami Sokak arkasındaki eski otopark yerine bir çay ocağı açılmıştı.
Çay ocağının ruhsatsız olduğu söyleniyordu.. Zaman zaman bir kahvehaneye dönüştüğü için semt sakinleri olarak Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne başvurduk.
Emniyet Müdürlüğü'ndeki ilgili ekipler yaptıkları kontroller sonrası bu işyerini mühürleyip kapattılar.
Kendilerine gösterdikleri duyarlılık nedeniyle çok teşekkür ediyoruz.."

Çevre sakinleri

*Bozbey'den duyarlılık

Ataevler Spor Kulübü'nde yüzme eğitimi alan öğrencilerle buluşan Nilüfer Bld. Bşk.'ı Mustafa Bozbey, hafta içinde amatör spor kulüplerinin amacının çocukları spora yönlendirmek olduğunu belirtirken 'Bunu yerine getirmeyen kulüplerimizden desteğimizi çekeriz' diyerek güzel bir duyarlılık örneği gösterdi.

Bozbey'in elinden sertifikalarını alan 26 öğrenci ile Ataevler Spor Kulübü Bşk.'ı Cem Fırat ve eğitmenler, Nilüfer Bld.'nin kulübe verdiği destek için teşekkür ettiler.
Her zaman amatör spor kulüplerinin yanında olduklarını belirten Bşk. Mustafa Bozbey de, her kesimin, özellikle de çocukların ve gençlerin sporla ilgilenmesi için çaba sarf ettiklerini belirti.
Günümüz çocukları çok şanslı. Ne mutlu.

*BİSAŞ Parkı'na biraz ilgi

"Muradiye Devlet Hastanesi önünde bulunan BİSAŞ Parkı'nın yeniden düzenlenip iyileştirilmesi yerinde olur kanaatindeyim.
Bursamızın en güzel yerinde ve ovaya hakim bir manzarası olan park, hastanede tedavi görenlerin yakınları tarafından da uğrak yeri halinde.
Parkın incelenip ele alınmasını ve Bursa'ya yakışır bir hale getirilmesini rica ederim. Saygılarımla.."

Rasim DURU

*Okul sıkıntısı

"Demirtaş bölgemizdeki, Sakarya Mahallesi'nde ilköğretim ve ilkokul sıkıntısını var. Mahallede sadece iki tane okulumuz var. Sınıflarda da aşırı öğrenci sayısı bulunuyor..
Demirtaş Bölgesi'nde bulunan sanayici ve hayırsever işadamlarını okul bağışına davet ediyoruz.

Ayrıca; Demirtaş'ın içerisinde faaliyet gösteren inşaat firmalarını da okul yaptırma konusunda harekete geçmelerini ve katkı vermeleri rica ediyoruz..

Sakarya Mah. sakinler

*Orkestra için yeni adayları

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden bir duyuru:
Büyükşehir Orkestrası'nda öğrenim görmek isteyen vatandaşlar, 21 Eylül tarihine kadar ön kayıt yaptırıp sınava katılabilecekler.
Sanatçı adaylarının yetenek sınavıyla katılacağı eğitimlerde Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği bölümleri, Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği çocuk koroları ile Çalgıcı Mektebi'ne katılmak isteyen vatandaşların ön kayıt yaptırmaları bekleniyor.
23- 24 Eylül tarihlerinde de kesin kayıt için sınava girecek olan ve müzikal yeteneğini geliştirmek isteyen tüm adaylar, Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde (Merinos AKKM) faaliyet gösteren Orkestra Şube Müdürlüğü'ne şahsen veya orkestra.bursa.bel.tr internet adresinden online başvuru yaptırabilecekler.
Sanatçı adaylarının ilgi ve bilgisine..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.