Hava Durumu

Estetik güzelliklere can feda!..

Yazının Giriş Tarihi: 09.01.2017 05:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.01.2017 05:06

"Gazetenizdeki köşenizde 12 Aralık 2016 günü yayınlanan uyarı yazımda  İstanbul Yolu (Yalova Yolu) üzerinde çalıştırılacak olan T2 tramvayı için ray döşeme çalışmalarında rayların her iki tarafına da çok yüksek beton duvarların yapıldığı ve bu yüksek duvarların bölgeye yakışmadığı gibi, bir ticaret merkezi olan çevrede oldukça çirkin görüntülere sebep olduğunu belirtmiştim.
Gazetenizin 30 Aralık 2016 tarihli sayısında ise bu konuda beni mutlu eden bir haber okudum.. 
Bu haberde Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Recep Altepe, tramvay hattı kenarlarına yaptırılan yüksek beton duvarların yıktırılacağını müjdeleyip aynen şunları söylemiş:

***
"Kent Meydanı - Terminal tramvay hattının yüksek olan perde duvarları standartlara uygun şekilde kısaltılırken, uygulanacak ferforje korkuluklarla bir kent mobilyası gibi caddeye estetik bir görüntü katacak. Hat boyunca yapılacak çevre düzenlemelerinin yanında bir kent mobilyası gibi tasarlanan istasyonlar ve ferforje korkuluklarla İstanbul Caddesi estetik bir görünüme bürünecek.
Toplam 9.4 kilometre uzunluğundaki 11 istasyonlu T2 Kent Meydanı - Terminal tramvay hattında inşaat hızla sürerken, yüksekliği nedeniyle görüntü kirliliği oluşturacak perde duvarlarda yeni düzenleme yapılacak.. 
Raylı sistem ile karayolunu birbirinden ayıran perde duvarların yüksekliğinin caddedeki görselliği bozacağı göz önünde bulundurularak, bu duvarlar karayolları standartlarına uygun olarak 75 santimetreye kadar indirilecek. Bu konuda vatandaşlardan da zaten şikayetler almıştık.. Böylelikle karayolundaki güvenlik bariyerleri ile aynı yüksekliğe sahip perde duvarlar sayesinde caddedeki raylı sistemin algısı öne çıkmış olacak. 
Bunun yanında perde duvarlar üzerine yapılacak ferforje korkuluklarla İstanbul Caddesi estetik bir görüntü kazanacak."

***
Öncelikle Sayın Başkanımız'a teşekkür ederim. Gösterdikleri hassasiyet gerçekten takdire değer.. 'Zararın neresinden dönülürse kârdır' denir. Bu da o hesap. Keşke o yüksek beton duvarlar yapılmadan önce bu karar alınsaydı.
Yüksek duvarlar için harcanan onca paralar ve verilen onca emek boşa gitti ve bu biraz üzücü ama yine bu güzel kente kazandırılacak estetik güzellikler için can feda. Hatayı kabullenmek de bir erdemdir..
Saygılarımı sunarım. Semih ÇELİKTUĞ

Nilüfer'den iki foto iki yanıt

"2 Ocak 2017 tarihli gazetenizdeki köşenizde yayınlanan 'İstasyon yanında bomba atılmış gibi bir sokak' başlıklı okur yakınması üzerine gereken inceleme yapılmıştır. 
Daha önce de köşenizde yayınlanan ve cevaplandırdığımız konu üzerine tekrar çalışma yapıldığını belirtmek isteriz. 
Söz konusu yerde  BUSKİ tarafından yapılan altyapı çalışmaları nedeniyle yol bozulmuş olup  29.12.2016 tarihinde belediyemiz tarafından ekteki resimlerde de görüldüğü üzere düzenleme yapılmıştır. 
Bölgedeki sorunun her ne kadar BUSKİ'nin yükümlülüğünde de olsa halkımızın sıkıntı yaşamaması adına 03.01.2017'de tekrar stabilize malzeme uygulaması yapılmıştır. 
Söz konusu yerde BUSKİ'ce gerekli çalışmaların tamamlanamaması ve hava şartlarından dolayı asfalt çalışması yapılamamaktadır. 
Bölgede yapımı devam eden inşaat çalışmaları sürdüğünden yetkililer hassas davranılması için uyarılmıştır."


***
"5.1.2017 köşenizde yayınlanan, 'İçimdeki sese kulak vermedim' başlıklı okur şikayeti konusu üzerine gereken inceleme yapılmıştır. Söz konusu Barbaros Caddesi Büyükşehir Bld. sorumluluğundadır. 
Cadde üzerindeki ızgara ve rögar kapaklarından dolayı oluşan çukurların ortaya çıkardığı sorunun giderilmesi için kurum olarak ilgili kurumla irtibata geçilerek sıkıntı dile getirilmiştir. Duyarlı vatandaşa teşekkür eder, konunun takipçisi olacağımızı açıklamak isteriz." 
Nilüfer Bld. Basın Bürosu 

B-34 seferleri sıklaştırılsın

"Şikayetimiz B-34 hattındaki otobüs seferleriyle ilgilidir..
Otobüsümüzde yaşanan sıkıntı akşam saatlerinde zamanında gelmemesi ve aşırı kalabalık olmasıdır.  
İlgili mercilere iletilmesi adına akşam saat 16:30 - 20:00 arası bu hatta daha sık sefer yapılmasını ve otobüsümüzün zamanında gelmesini içeren istek yazımızı yayınlamanızı ve sayın ilgililerin de konuya duyarlılık göstermelerini önemle rica ediyor ve diliyoruz."
Mümin GÜLER ve çevre sakinleri

Osmangazi Bld.'nde ruhsat alma çilesi

"Osmangazi Bld.'nden işyeri ruhsatı alma başvurusu yaptım. Dilekçeler Hizmet Masası'na veriliyor. Oradan evraklarını alarak kurumun içinde altı ayrı masaya daha giderek tekrar başladığın masaya dönüp evrakları teslim ediyorsun. 
Sonra da işyerine kontrole gelecek ekibi beklemeye başlıyorsun. İşyeri onayını verirlerse herhalde ruhsatı almak için tekrar Bld.'ye gideceğiz. 
Sakın yanlış anlaşılmasın Bld. ismini verdim ama bu prosedür her yerde aynı sanırım. 
Teknoloji ve bilgisayar çağında bu saydığım işlemler tek bir masada olamaz mı? Vatandaş niye çile çekiyor? Herkes gönül rahatlığı içinde gerekli evrakını alır hem de zaman kaybı olmaz ve kurumlar arasında yoğunluk önlenmiş olur. 
Saygılar."
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.